Türkiye'de İlk 1 Dakikada 1 Gb Dosya Download Edildi

ℓσя∂

Altın Üye
Reaction score
0

Turkcell, geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor LTE ile 170 Mbps sınırını aştı.

Turkcell hız tartışmalarına son noktayı koydu: Turkcell, LTE testlerinde saniyede 170 Mbps'leri aşan hızlara ulaştı ve Türkiye'deki en hızlı veri transferini yaptı.

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, dünyanın en hızlı mobil genişbant teknolojisi olan LTE testlerinde Türkiye'deki en yüksek veri hızına ulaştı. Turkcell'in, Ericsson'la birlikte yaptığı LTE testlerinde veri hızı, saniyede 170 Mbps'i aşan hızlara ulaştı.

Türkiye'deki en yüksek veri hızına ulaşan Turkcell'in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, LTE testleri ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: "Mobil genişbantta hız sürekli artıyor. Turkcell olarak biz de dünyanın en yeni teknolojilerini yakından takip ediyor, bugünden geleceğe hazırlanıyoruz. Ericsson ile birlikte Türkiye deki ilk denemeleri gerçekleştirdik ve LTE testlerini başarıyla tamamladık."

3G için aldıkları A tipi lisansın, bir sonraki mobil genişbant teknolojisi olan LTE için kendilerine önemli bir avantaj sağladığını belirten Terzioğlu, Turkcell altyapısı üzerinde mobil ortamda ulaşılan hızın benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunduğunu belirtti.

Terzioğlu Turkcell'in, LTE denemelerini gerçekleştirmek, endüstrileşmesini sağlamak, standartlarına yön vermek ve global bir ekosistem oluşturmak amacıyla çalışan LSTI Forum'daki üyeliğini de hatırlatarak, Turkcell'in, LTE teknolojisi konusunda da Türkiye'de öncü rolü üstlendiğini vurguladı. Turkcell, ayrıca Avrupa Birliği projeleri ve LSTI Forum'daki tecrübelerini kullanarak LTE sonrası için geliştirilmekte olan ve saniyede 1 Gbit'lerin iletiminin hedeflendiği "LTE Advanced" teknolojisinin çalışmalarına da devam ediyor.

LTE teknolojisine yönelik çalışmalarda dünya lideri olan Ericsson'un Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ziya Erdem ise yaptığı değerlendirmede; "Yeni nesil mobil iletişim teknolojisi LTE, şu anda birçok ülkede test ediliyor. LTE artık geleceğin konusu değil, bugünden hazırlanmamız gereken bir teknolojik gelişmedir. Dünyadaki sayılı LTE testleri arasında yer almaktan ve bunu Türkiye'de ilk olarak Turkcell ile birlikte başarmaktan gurur duyuyoruz. Turkcell'le yaptığımız ortak çalışmalarda 170 Mbps üzerindeki hızlara eriştik." şeklinde konuştu.

Erdem ayrıca LTE'nin, veri hızları ve spektrum verimliliği açısından benzersiz bir performans sağladığını belirterek, "Şebeke işletme ve bakım maliyetlerini en aza düşürmek için tasarlanan LTE aynı zamanda enerji kullanımını azaltan ve CO2 salımını düşüren sürdürülebilir şehirler oluşturulması adına da önemli bir etken olarak da öne çıkıyor" dedi.

Test videosunu aşağıda izleyebilirsiniz;

Von Video's gepostete Videos: Türkiye'de İlk 1 Dakikada 1 Gb Dosya Download Edildi | Facebook

http://wolkanca.com/v/TurkcellLTETest.flv

müdür bu ne hız başım döndü ya

hajı bu neyaa harbiden hızlı ama dunyayı tekrar kesfetmesek adamlar kac yıldır bu sistemleri kullanıyorlar bize yeni geldi yupii mi diek aslında asıl soru turkcell amca bunun fiyatını kac liradan vericek bi bunu bilsek ki cogumuzun evine gelse

Gerçekten çok hızlı olmuş..Turkcell bu işlerde Türkiye'nin en iyisi oldugunu kanitladi bence!!

2 günde forumda ne varsa indirir alt üst eder

ne para kaldırırlar. Telefon faturalarının fiyatları bile o düzeydeyken o hızda bağlantının fiyatının vay haline

20Mbt./sn 'yi biliyorum ama bu gerçekten çok iyi.Bir çok alanda yeni kapılar açağınıda şimdiden tahmin etmek yersiz olmaz.

kaç para olursa olsun bence

sümüklü böcek hızındaki beş para etmez nete verilen paradan sonra ve piyasadaki rekabetten ötürü çok olacağını sanmam ama olursa da sorun değil her hizmetin bir bedeli var =)

bumuymuş en hızlısı.bizzat daha hızlısını kendim teset etti.
Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde(kendileri benim okulum olur)saniyede 28 mb la download hızını gördük ve hadi bu çok hızlı olduğu bi zamana denk gelmişti.normal indirme hızımız yani genel olarak 8 ila 10 mb/sn arası

fiyatı da baya hızlıdır heralde :)

dünya saniyede gb'lar indiriyor biz daha bunu dakikada ulaşabiliyoruz buda bizim için büyük bi gelişme ama bunu biz ne zaman kullanabiliriz artı ne kadar pahalı olur

bumuymuş en hızlısı.bizzat daha hızlısını kendim teset etti.
Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde(kendileri benim okulum olur)saniyede 28 mb la download hızını gördük ve hadi bu çok hızlı olduğu bi zamana denk gelmişti.normal indirme hızımız yani genel olarak 8 ila 10 mb/sn arası

arkadaşım 150 mbit hızla indiriyorlar 28 mb deil :goz:

Alternatiflerin olması gerçekten güzel. En azından tekel kavramı ortadan kalkar. Rekabet ve yaygınlaşması fiyatları makul seviyeye indirecektir. Umarım çok beklemeyiz.

Güzel haber için teşekkürler.

Geri