Türkiye'de en büyük tehditlerden biri gençliği milliyetçiliğe iten zihniyet

AntidepresaN

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Bakan Çelik: "Maalesef bunu pompalıyorlar"

"Türkiye'de en büyük tehditlerden biri gençliği milliyetçiliğe iten zihniyet"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'deki en büyük tehditlerden birisinin, liselerden başlamak üzere gençliği şoven bir milliyetçiliğe doğru iten zihniyet olduğunu'' ifade ederek, ''(Ben AB'ye karşıyım, ben ABD'ye karşıyım, ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım) diyen bir gençlik, ama küreselleşmenin farkında olmayan bir gençlik. Türkiye'yi içe kapanmaya teşvik edenler, gençliğe maalesef bunu pompalıyorlar'' dedi.

Çelik, Kolej Mezunları Derneğinin TOBB ETÜ'de düzenlediği ''Türkiye'de ve Dünyada Geçmişten Geleceğe Küreselleşme ve Bu Süreçte Gençliğin Yeri ve Anlamı'' konulu foruma katıldı.

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, sivil toplumun, insanların ''ben de varım'' demesi olduğunu ifade etti.
''Küreselleşmenin, globalleşme olarak gündeme geldiğini'' belirten Çelik, ''kitle iletişim araçları sayesinde dünya bir köy haline geldi'' dedi.
''Küreselleşme ile emperyalizmin özdeş olarak ifade edilen kavramlar olduğunu'' anlatan Çelik, ''Haklının kuvvetli olduğu bir dünya yok. Askeri olarak, ekonomik olarak kuvvetli değilseniz, siz haklı değilsiniz. Ayakta durmak istiyorsanız, güçlü olmak zorundasınız'' diye konuştu.
Küreselleşmenin görmezlikten gelinemeyeceğini vurgulayan Çelik, küresel aktörlerin başında uluslararası firmaların geldiğini söyledi.
''Türkiye'deki en büyük tehditlerden birisinin liselerden başlamak üzere gençliği şoven bir milliyetçiliğe doğru iten zihniyet'' olduğunu kaydeden Çelik, ''(Ben AB'ye karşıyım, ben ABD'ye karşıyım, ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım) diyen bir gençlik, ama küreselleşmenin farkında olmayan bir gençlik. Türkiye'yi içe kapanmaya teşvik edenler, gençliğe maalesef bunu pompalıyorlar'' dedi.
Türkiye'nin ''bir yol ayrımında'' olduğunu ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz ya ulusalcı fukaralık ve içe kapanmayı tercih edeceğiz ya da ulusal zenginliğin ve açılımın yanında olacağız. Türkiye'yi kendi içinde hapsetmeye çalışırsak, Türkiye eski demir perde ülkeleri gibi kendi içine kapanır ve Türkiye'ye yazık olur. Burada esas dinamik unsur, Türkiye'yi geleceğe hazırlayacak olan gençlerdir. Gençler bunun farkında olmak zorundadır.''
Hukukun üstünlüğünün, demokrasinin ve piyasa ekonomisinin yükselen değerler arasında olduğunu belirten Çelik, bu değerleri çok iyi anlamak ve ona göre hareket etmenin önemine dikkati çekti.

''Yozlaşmadan uzlaşmayı öğrenmenin'' önemini belirten Çelik, yozlaşmadan medeni dünyayla uzlaşılması gerektiğini söyledi.
Genç nüfusun Türkiye için büyük avantaj olduğunu ifade eden Çelik, ''Gençlik dünyayı çok iyi anlayacak, antenleri dünyaya açık olacak'' dedi.

Kaynak

Bu şahıs MİLLİ Eğitim Bakanı!! Milliyetçilikte bu şahısta travma yaratmış..Nedense travmaya uğrayanların garip ortak özellikleri var .Küreselleşmenin uşaklarına karşı...Türk'üz Türkçüyüz Atatürkçüyüz...

herkesi kendileri gibi emperyalist yemlemesi olarak görürse böyle beyan dogaldır.

Bakanın küreselleşme dediği şey "Türk" çiftçisi mısır hasadına hazırlanırken TMO ya 300bin ton mısır ithal ettirmek değil mi? Küreselleşme adı altında süper güçlerin kanımızı emmesini kabullenmemizi isteyen ve bu sanki çağdaşlıkmış gibi gösteren bir zihniyet.. Bravo bakan beye gençliğe ulusal onurdan bahsedeceğine vaz geçin diyor.Sormak lazım kendisine küreselleşme bu kadar hayırlıysa küreselleşenler neden sermayedir,milli unsurlardır yoksul ülkelerin kaynaklarıdır.İnsan yararına ve onuruna uygun kavramlar mesela sağlık,yaşam hakkı neden küreselleşmez.
Gencim ve Türk milliyetçisiyim.bununla da gurur duyuyorum.Vatan sevgisi imandandır.Bir Hadis-i Şerif der ki ''imansız vatan,vatansız iman muhafazası olmaz''..anlayana.

Ne kadar saçma bir açıklama olmuş.Gençliği nasıl yetiştirecektik milliyetçi olmasınlarda bu vatanı iki kuruşa satsınlar diyemi!

bakanın dediği gibi lise yıllarında Milliyetçiydim haala Milliyetçiyim ve hepte öyle kalacağım!

Kürt asıllı bir akpliden başka birşey demesini beklemezdim. Evet milliyetçi olacağım tabii ki. Küreselleşmenin farkındayız da onlar farkındalar mı acaba ?

Yine aynı örnek hep aynı tas aynı hamam...
Bu adamlarla izmirin işgali sırasında karşılık vermeyin diyen hükümet ve onun yardakçılığını yapan medya arasında ne fark var.Hiç bir fark yoktur.Hele ki sonlarıda farklı olmayacak...

arkadaş ben alnladığım kadarıyla sözlerine katılıyorum tabi bunların başına milliyetçiliği eklemyi unuttu. gelelim yaptıkların : lisede hocamız hep hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma derdi.

Geri