Türkiye'de kuş gribi sona erdi

-=C4ŠĦ=-

ΡŜίĶǾΡΛţ ЎАzãŗ
Reaction score
0
Tarım Bakanlığı, Türkiye'de yaşanan kuş gribi hastalığının bittiğine dair hazırladığı "Final Raporu"nu, Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OİE) ile AB Komisyonu'na bildirdiğini açıkladı.

Açıklamada, Balıkesir'in Manyas ilçesinde 5 Ekim'de ortaya çıkan kuş gribi hastalığıyla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alındığı ve hastalığın tamamen ortadan kaldırıldığı belirtildi.

TOPLAM 10 bin 147 kümes hayvanının itlaf edildiği ve sahiplerine 104.9 milyon YTL tazminat ödendiğinin kaydedildiği açıklamada, tüm ihbarların da değerlendirildiği vurgulandı.

Laboratuvarlarda 1362 örneğin tetkik edildiği, gözetim bölgesindeki ticari işletmelerle köy tavuklarından rasgele seçilen 1706 örneğin de incelendiği belirtildi.

sımdılık bu beladan kurtulmus gıbı gozukuyoruz Allahım sen koru bızı .. aminn

pekı bu kus grıbını tasıyan kuslarn tamamı oldumu..tamam bısde halloldu ama gene gelmıcekmı o wırusu tasıyanlar...??

tabı onlarda gırıs ıcın ızın alacaktı...:D

arkadaşlar üniversitedeki hocam kuş gribini açıkladı... hiç araştırdınızmı kuş gribini????? sukarını söyliyim kuş gribinin çıktığı dönemde üniv. yemekhanede 2 günde bir hep tavuklu yemekler çıktı ve hiç bir sorunla karşılaşmadık bunun nedeni ise kuş gribi pişen hayvandan deil canlı hayvandan bulaşır kısacası bu arkadaşlar içiniz rahat olsun....

tamam bellı bı sıcaklıkta pıstıgı surece sorn yoq ama engellenmedgı surece bılırsınzkı cewre kosullarına gore daha guclu hale gelıor bu wırusler we kacınılmas duruma gelebılıor...neyse hallolms ya onemlı olan bu...:)

ben yine de bi süre tavuk yemiycem :D güvenmiyorum işte kuşa tavuğa :)

okulda tavuk werıolar paso bıgn yemesen 2. gun werıolar...

ayrıca sunuda belirtmeyi unuttum şimdi söylim kuş gribinin çıktığı dönemlerde meclisin yemekhanesinde de tavuk vb. ürünlerden çıktığını söyleyebilirim.... bunların hepsini üniv.deki hocamın açıklamarı ama gerçekten kuş gribinin ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız detaylı bi araştırma yapın derim ben.....

yani güvenmeyen yemesin tabiki:p ama valla biz hep yedin ama grip fln olmadık:p

ya güvemyene yemesin tabiki:p ama biz hep yedik bir sonrun çıkmadı :) ya kus gribi die bişi yoksa bunlar yalansa!!!!!! türkiye avrupanın en büyük 2 tane et kombinesini satın aldı bu kombinelerin türkiye ye getirecegi maddi kaynak bayagı bi iyi olur.... ya avrupa türkiye nin bu kazancına gölge düşürmek için böyle bi yalan ortaya çıkardıysa!!!!!! sonuçta herkes bunu basından öğrendi ve basına kim para verirse onun yanında olacağınıda unutmamk gerekir...:p of diktürdüm valla:p neyse arkadaşlar ciddi mesle bu yani güvenmeyen iyice araştırmadan yemesin derim..... ama ben yedim bişi olmadı:p

daha once kus gribi hakknda cok tartısıldı burda arama yaparsnz bulursunz...

wala fletch okulun yemekhanesnde cıktgı ıcın yedık sncta kontrol altnda dıe dısarda bnde yemem...:D

kuş gribinden kurtulduk ama bir ton sorunla tekrar baş başa kaldık

türkiyede nezaman sorunlar bittiki kardeşim çok normal bi sorun bitip diğerinin çıkması burası türkiye:p

slayer s mesajını edıtlersen ıyı olur flood yapmıssın ..

Geri