Türkiye'nin terörle mücadelesi niçin Pakistan'dan başlar?

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
26102009095301.jpg

Anlaşılan, teröre karşı ortak mücadelede Türkiye de oynaması gereken rolü küresel ölçekte üstlenmeye başlayacak....

İSLAMABAD

Dün sabah Pakistan heyeti ile Türk heyetinin yaptığı görüşmelerin ana maddelerinden birinin teröre karşı işbirliği olduğu ilan edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Mahdum Yusuf Rıza Geylani'nin yaptıkları basın toplantısı sırasında; itiraf etmek gerekirse, ben resmi açıklamaları hakkıyla dinlemedim.

Daha çok Pakistanlı gazeteciler, yetkililer ve Türk heyeti ile yaptığım küçük diyaloglarla, heyetler arası görüşmeden daha önce Başbakanların yaptıkları ikili görüşmenin içeriğinin ne olabileceği konusunda ipuçları toplamaya çalıştım.

Kanaatim şu: Sabahki ikili görüşmenin ana maddelerinden biri terör ve teröre karşı yapılacak işbirliği idi.

Ama terör konusunun ana unsurunu da, 'uyuşturucu ticareti' ve 'uyuşturucu lordları' ile mücadele oluşturmuş olmalı, diye düşünüyorum.

Afganistan-Pakistan hattından gelen ve Kuzey Irak'ı da içine alarak Türkiye'ye ulaşan uyuşturucu trafiğinin teröre finansman sağladığı bilinen bi...

Devami...

Geri