Türkmen lidere suikast

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ŤêΧâŠ

Altın Üye
Reaction score
0
Kerkük'te Türkmen Cephesi'nin liderlerinden Mehdi Beyatlı suikaste kurban gitti. Kürtler'in otonom istemesiyle zaten gergin olan bölgede tansiyon iyice yükseldi. Etnik çatışmaların yaşanmasından endişe ediliyor

Kuzey Irak 'ta Kürtler'in federalizm ve otonom isteyerek ABD'ye rest çekmesiyle tırmanan gerginlik yerini yeni endişelere bıraktı. Türkmen Cephesi (ITC) Tazehurmatu Bölge Sorumlusu Mehdi Beyatlı dün sabah Kerkük yakınlarında düzenlenen saldırıda öldürüldü. Kerkük polis şefi Turhan Yusuf, Türkmen yöneticilerin aracına Kerkük'e 15 kilometre uzaklıktaki Taza kentinde kimliği belirsiz kişilerin ateş açtığını, saldırıda Mehdi Beyatlı'nın hayatını kaybettiğini, Hüseyin Mali ve diğer Türkmen yetkilisinin de yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kullandığı aracın Erbil plakalı olduğunu belirtti. Beyatlı, Saddam rejiminin devrilmesi sonrasında Tazehurmatu'ya giderek ITC bürosunu kuran ve Türkmen ağırlıklı şehirde önemli etkisi olan bir isimdi. Saldırının Erbil plakalı bir araçtan gerçekleştirilmiş olması Kürtler'le Türkmenler arasında çatışmaların yaşandığı ve adeta barut fıçısına dönen bölgede tansiyonu iyice yükseltti. ITC'den Ahmet Tazeli, 'Bu arkadaşlarımız, bayram davetiyesi dağıtmaya çıkmışlardı. Arabalarının tarandığını öğrendik. Araçta

5 kişi vardı'' dedi.

Musul'da bombalı gün

Musul kentinde de, bir polis karakolu önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 3'ü polis 9 Iraklı hayatını kaybederken, 45 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, aracın karakolun önündeki güvenlik bariyerine doğru gittiğini ve çarpışmayla birlikte infilak ettiğini belirttiler. Bu arada kentin dışında seyreden Amerikan 4. Piyade Tümeni'ne ait bir konvoya düzenlenen bombalı saldırıda

3 Amerikan askeri öldü. Öte yandan başkent Bağdat'ın Baladiyat semtinde art arda

iki patlama meydana geldi. Patlamalarda

5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/01/dunya/dunya1.html

bütün bunların elbet bir hesabı vardır. ALLAH (c.c.) görüyor. o en sabırlı olandır. ve hesap sorandır. ölen türkmen kardeşlerime allah rahmet eylesin.

Ulen neden böle kayıtsız kalıyoz anlamadım....Tamam bii çok konuda yobazlaştık ama Ne oldu soyumuzu da mı unuttuk....Dört tane tırsak bize arkasındakilere güvenerek artistlik taslıyo...Çekiverelim demiyolar aradan..temizleyi verelim şölee..

Amma gün gelir...Bunların hepsinin hesabı sorulu blackarmy kardeşimin dediği gibi...Hadi bakalım...

Haber için saoalsın dostum..Üzücüde olsa haber ettin bizii..

DayWalkerr' Alıntı:
Ulen neden böle kayıtsız kalıyoz anlamadım....Tamam bii çok konuda yobazlaştık ama Ne oldu soyumuzu da mı unuttuk....Dört tane tırsak bize arkasındakilere güvenerek artistlik taslıyo...Çekiverelim demiyolar aradan..temizleyi verelim şölee..

Amma gün gelir...Bunların hepsinin hesabı sorulu blackarmy kardeşimin dediği gibi...Hadi bakalım...

Haber için saoalsın dostum..Üzücüde olsa haber ettin bizii..

agam ne düşünüyorum biliyormusun. şu sınırötesi operasyon olayı varya. eğer gerçekleşecekse, gidip yalvarsam alırlarmı acaba yeniden askere. gönüllü asker hesabı. verirlermi acaba o şansı.

Aslında böle sen gibi gönlüyle mücadele edenleri alcaklar zaten askere..Bii kaç korkak denyo veya aramıza sızmış bir iki pislik yüzünden ne oparasyonlar zora giriyo...Gerçi olmaz bizde öle bişey de..

Olmadı alırız bii asker kıyafeti gireriz Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrine kardeş..;)Bizden iyi cengaver mi bulcaklar..Yeni bir Battalgazi çıkarırız Alim Allah...

Allah Rahmet Eylesin

Allah Rahmet Eylesin.
Bölgede dökülen türk kanına kayıtsız kalan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine yazıklar olsun!

horoz resmi cizip altına horoz resmi yazmaya gerek yok

suikast filan diil kimin yaptıgı nıye yaptıgı bariz bellii... kayıtsız kalan hükümete yazıklar olsun

Garibana aslan kesilen başbakan nerelerde acaba ?

Bu kansızlık yanlarına kâr mı kalacak bu şerefsizlerin.Ölenlere Allahtan rahmet yaralı varsa onlarada acil şifalar diliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri