Teknoloji dünyasının en sert rekabetinin yaşandığı tablet bilgisayar pazarında Appleın ilk iPadinin piyasaya çıkmasının üzerinden sadece 2 yıl 2 ay geçti. Bu süreçte onlarca markanın çıkardığı tablet modellerinin sayısı da 100ü buldu. Blackberry telefonlarının üreticisi RIM, Playbookun üretimini durdurduğunu açıklarken, ABDli bilişim devi Microsoft ise geç de olsa klavyesiyle Ben de varım dedi.
MICROSOFT SURFACE
ABDli bilişim devi Microsoft, Surface adını verdiği iki modelle geç de olsa tablet pazarına girdi. Windows 8 ve Windows RT için geliştirilen Surfacein kılıfı, dokunmatik veya fiziksel klavye olarak kullanılabiliyor. Her iki modelde de 10.6 inçlik yüksek çözünürlüklü (Full HD) dokunmatik ekran bulunuyor. 32 ve 64 GBlik hafıza seçenekleri olan Windows RT işletim sistemli model, 9.3 mm kalınlığında ve 676 gram ağırlığında. 64 ve 128 GBlik iki model olarak sunulacak olan Windows 8 Pro işletim sistemli Surface ise 13.5 mm kalınlığa ve 903 gram ağırlığa sahip.
ACER ICONIA TAB W501
Çıkarılabilir klavyesiyle hem netbook hem de tablet olarak kullanılabilen Acerın W501i, 10.1 inçlik ekranında 1280 x 800 piksellik çözünürlük sunuyor. Windows 7 işletim sistemiyle çalışan ürün, 1 GHz hızında işlemciye, 2 GBlik RAM ve 32 GBlik dahili hafızaya sahip. 6 saatlik pil ömrü bulunan cihaz, 19.5 mm kalınlığında ve 1.58 kg ağırlığında. Üründe USB, HDMI, SD ve MMC kart desteği de bulunuyor.
APPLE YENİ iPAD
Appleın 3. nesil tableti yeni iPad, 2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde 9.7 inçlik retina ekrana sahip. Çift çekirdekli Apple A5X işlemci bulunan tablette, 5 megapiksellik arka ve VGA çözünürlükte ön kamera var. 16, 32 ve 64 GBlik hafıza seçenekleri olan iPadin, Wi-Fiın yanında 4Gyi destekleyen modeli de bulunuyor. iPadin en güçlü yönlerinin başında Appleın uygulama mağazası App Storeda iPade yönelik olarak bulunan 225 bini aşkın uygulamaları bulunuyor. 9.4 mm kalınlığındaki iPad, 652 gram ağırlığında (4Gli model, 662 gram).
ASUS EEE PAD TRANSFORMER PRIME
Tayvanlı teknoloji üreticisi Asusun tablet ile dizüstü bilgisayarı birleştiren cihaz serisi Transformerın en son modeli olan Prime, 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde 10.1 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Android 3.2 Honeycomb işletim sistemiyle çalışan (Android 4.0 Ice Cream Sandwiche yükseltilebilir) cihazda 4 çekirdekli işlemci bulunuyor. 8 megapiksel arka ve 1.2 megapiksel ön kamerası olan ürün, touchpad ve USB çıkışları bulunan Qwerty klavyeye sahip dock ünitesiyle de kullanılabiliyor. 12 ile 18 saat arası pil ömrü olan tabletin, kalınlığı 8.3 mm, ağırlığıysa 586 gram.
SAMSUNG GALAXY TABLET 10.1
Koreli Samsungun Galaxy Tab ürün serisinin son modeli olan Galaxy Tab 2, Androidin en güncel sürümü 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle uyumlu çalışıyor. 1 Ghzlik çift çekirdekli işlemcisi olan tablet, 1280 x 800 piksellik 10.1 inç ekrana sahip. 3 megapiksellik arka ve 2 megapiksellik ön kamerası olan ürünün, 1 GBlik RAMi ve 16, 32 ve 64 GBlik hafıza seçenekleri bulunuyor. 8.6 mm kalınlığındaki tabletin ağırlığı ise 565 gram. Galaxy Tab 10.1in bataryası 9 saati bulan (video izlemede) kullanım olanağı sunuyor.
SONY TABLET S
Sonynin geçen yıl pazara sunduğu Android 3.1 Honeycomb (Android 4e yükseltilebiliyor) işletim sistemli tableti S, 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde 9.4 inçlik ekran barındırıyor. 5 megapiksellik arka ve VGA (0.3 megapiksel) çözünürlükte ön kamerası olan tablet, 16 veya 32 GBlik depolama alanı ve standart kullanımda 7 saatlik pil ömrü sunuyor. 1 GHz hızında çift çekirdekli işlemcisi olan ürün, 1 cm kalınlığında ve 598 gram ağırlığında.