Tanklar gitti, mayo geldi

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Bu yılki 19 Mayıs kutlamaları iktidarın yaptığı yasal değişiklik sonucunda devlet erkanı tarafından devlet töreni olarak kutlanmadı. Bu seneki kutlamalarla ilgili basına yansıyan üç noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
1) Bu yıl Samsun 19 Mayıs Stadı’nda yapılan törenlere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcular da katıldı. Şüphesiz törenlere damgasını vuran mayo giymiş bayan ve erkek güreşçilerin karma olarak güreş yapmaları idi.
Basında boy boy bu fotoğraflar çıktı. Sözde muhafazakar basın ve AKP zihniyetinin yıllarca 19 Mayıs törenlerinde kız öğrencilerin yaptıkları jimnastik hareketlerini ve giydikleri etekleri eleştirdiğini hepimiz biliriz.
Biz zannederdik ki, bu arkadaşlar dini hassasiyetlerinden dolayı bunu eleştiriyorlar. Meğerse etek boyunu eleştirirken talepleri kızlarımızın eteği çıkarıp mayo giymesi, jimnastik hareketlerini eleştirirken de talepleri; öyle yalnız olmaz, kız erkek güreş tutulması lazım, demeleri imiş! Neyse artık muratlarına erdiler!
Bu arada Hacı Amca sen takma kafana, nasılsa vardır bir hikmeti!
Domuz eti serbest, vardır hikmeti!
Zina suç olmaktan çıktı, vardır bir hikmeti!
Bu kadar olay gözünün önünde oluyor, daha anlamadın mı hikmetini?
Şimdi anlamadıysan elbet başını musallaya koyunca anlarsın!
2 ) Cumhurbaşkanı 19 Mayıs’ta ABD’ye uçtu, NATO’ya katılışımızın 60. yılı sebebi ile.
Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktı. Anadolu’ya halka gitti. Onlarla bir ve beraber olup, emperyal ülkelerin bize biçtiği esaret gömleğini yırtıp attı.
Yıllar sonra bu ülkenin Cumhurbaşkanı aynı gün ABD’ye NATO’ya katılışımızı kutlamaya gitti.
Bu fotoğrafın yorumunu sizlere bırakıyorum.
3) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 19 Mayıs kutlamaları için memleketi Batman’da idi. Arıca Köyü’nde köylülerin takımı Kürtçe isimli Kefre’ye karşı Süryanilerin takımı Turabdin takımının formasını giydi. Maçın ikinci yarısında ise Kefre takımında oynadı. Süryani vatandaşlarımız Sayın Bakanı şu pankartla karşıladı: “Biz küçüklüğünü unutmadık, siz de büyüklüğünüzü unutmayın Sayın Bakanım.” Gerçekten bu slogan AKP’nin 19 Mayıs’ını anlatan güzel bir slogan.
Sayın Bakanım benim de sizden bir ricam var: Çocukluğunuzu, dedelerinizin kim olduğunu unutmadığınız gibi bakanlık yaptığınız bu vatanı kurmak için kimlerim canlarını ve hayatlarını verdiğini de unutmayın!

SELİM KOTİL

yazı manidar ama iki söz edeyim de öyle geceyim orada bir türbanlı öğrenci olsa aynı hassasiyeti gösterecekmiydi sayın yazar

diğer nokta şu tanklar ile 19 mayıs kutlamalarının ne alakası var bu millet 80 küsür senedir resmi bayramlarda hep aynı şeyi gördü tank tüfek belediye araçları yani bunu insanlar görse ne olur görmese ne olur

bu araçalrın iş yaptıgını görmemiz lazım ;)

ama şunu iyi biliyorlar bizim bazı büyüklerimiz abd nın tankını orada yurutuyor bazılarıda bunları biz üretiyormuşuz gibi seviniyor

ve bu askeri geçitlerde gösterilerde kime neyin güç gösterisini yapıyoruz

Ben yaziyi anlamadim ki. Mutlak muhalefet ilkesiyle mi yazilmis yoksa muhafazakarlik aslinda Selim Kotil nezdinde de muhim bir durum mudur? Emperyal ulkelere bagimliligimiz yaklasik son 200 yildir vardi ve hicbir zaman da degismedi ki zaten. Emperyalizm esareti ortadogunun koklu bir gercegi. Bunu sanki sadece Erdogan ile baslayan bir olguymus gibi anlatmaya calismak yazarin opportunist oldugunun ve bunu gostermeye calistiginin somutlasmis ifadesidir.

Bunun yaninda her kim olursa olsun, parti kuran bir grup zaten asla Islam`i temsil edemez. Boyle toplulukta curukluk fazla olur. Bir de bazi yorumlar okudum sitede ki yapilan kimi tarihi icraatlarin zamanin geregiydi denmesi de ilginc. Bu mantikla herkes kendi partisinin icraatlarini zamanin geregi olarak yorumlayabilir.

19 mayıs kutlamaları küçümsenecek yada bir kılıf geçirilecek kadar basit değil.bu tip bayramların genel paydada halka dönüşü bizim tek yumruk olmamızı sağlayan yapıyı oluşturuyor ve gelecek nesillere geçmesini sağlıyor.zaten halkın yapılan haksızlığa karşı gösterdiği refleks bunun gözle görülür kanıtıdır.düz mantıkla anlaşılamaz o çerçeveden bakarak ancak yanlış yerlere ve sonuçlara gidilebilir.anlamak için atalarımızın bize miras bıraktığı ruhla bakmak gerekir...

Geri