Tatlı uykuyu bölmeden uyandıran alarm

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Saat kaça kurulursa kurulsun farketmez. Alarmlı bir saatin en büyük özelliği uykunun en güzel anında çalmaya başlamasıdır. SleepTracker istisnasını saymazsak.

2hi9hme.jpg

Her canlının mecburen hayatının bir kısmını ayırdığı uyku temelde birkaç farklı evrenin yaşandığı bir süreç. 8 saatlik normal bir uyku normalde her biri 90 ile 110 dakika arasında değişen 4 ya da 5 evreye sahip. Üstelik bu safhalar hiçbir zaman birbirini takip eden türde değil. Yani özetle her gün yediğimiz yemeklere, gün içinde yaşadıklarımıza ve duygu durumumuza bağlı olarak farklı bir düzende uyuyoruz. Rüya gördüğümüz ana denk gelen ve en ağır uyku dilimi olarak adlandırılan REM ise genellikle son evre olarak yaşanıyor. ‘Uykuyu almak’ tabiri genellikle REM bölümünün uzunluğu ve kesintisiz geçmesiyle ilgili.

Her gün farklılık gösteren bu değişkenlere rağmen sabahları uyanmak için kullandığımız alarmlar genellikle sürekli aynı zaman dilimine ayarlı. Kaçta yattığınıza, o anki uyku durumunuza bakmayan bu uyanma sistemi de genellikle uykulu kalkma, huzursuz bir sabah gibi kimi zaman saatler süren bir duruma yol açabiliyor.

Gece boyu takipte

SleepTracker adlı kol saatinin çıkış noktası da uykunun bu farklı evreleri. Saat farklı evreler arasında uykunun hafiflediği anları takip ederek kurduğunuz saate en yakın anda sizi uyandırmaya çalışıyor. Yatarken takılan SleepTracker bunu sağlamak için sahip olduğu hassas alıcılarla gece boyunca nabzınızı ve hareketlerinizi kontrol ederek uyku evrelerinizi gözlemliyor. Ardından sabah kalkmak istediğiniz zamana birkaç dakika kala sesli; ‘Pro’ modelindeyse istendiğinde titreşimli olarak uyandırıyor.

En uygun zamanı seçtiği için çoğu zaman uyandığınız için mi alarm çaldı yoksa alarm çaldığı için mi uyandınız kestiremiyorsunuz. Düzenli uyku saatleri olanlar için sonuçlar daha da etkili oluyor.
SleepTracker aynı zamanda gün boyu sakladığı uyku istatistiklerini ekranında size raporluyor. Böylece uyku kalitenize yönelik fikir edinmeniz de mümkün oluyor. Pro modelinde kutusundan çıkan bir USB kablo aracılığıyla bu bilgileri özel yazılımıyla bilgisayardan da takip edebiliyorsunuz. Saatin Türkiye satış fiyatı normal model için KDV dahil 269, Pro modeli için 299 TL.

Bu gerçekten çok değerli bir haber. Olayı biliyorum. Yani belli periyodik dalgalarda seyreden uyku ritmi olduğunu duymuştum. Ama buna uygun saat üretileceğini hiç ummazdım. Saat kullanma alışkanlığım yok ama bu saat vesilesi ile başlıycam galiba. Satış için nete düşmüş mü acaba bi bakalım?

ilginç biraz yaygınlaşırsa bende alırım

Süper bişey ama bana yaramaz ben hep alarmdan önce uyanıyorum alarm çalmadan kapatıyorum. :)

Geri