Tayyip Bey’de Hazreti Ebubekir Ahlakı Var

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

332ntwn.jpg

Tayyip Bey’de Hazreti Ebubekir ahlakı var

Erdoğan'ı Hz. Ebubekir'e benzeten dünüre çattı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Başbakan Erdoğan için “Tayyip Bey'de Hazreti Ebubekir ahlakı, müsamahası ve toleransı var.”

diyen dünürü Sadık Albayrak'a çattı. "Tayyip Bey'i pek andırmaz Hazreti Ebubekir..." diyen Ahmet Hakan, Erdoğan'ı Hz. Ömer'e benzetti

DÜNÜR SADIK BEY İÇİN SİYER DERSLERİ

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak'ı eskiden beri tanırım... Eğer ben Türkiye'nin en büyük portre yazarı

Cemal Süreya kadar yetenekli olsa idim, “Sadık Albayrak portresi”nde şunları mutlaka belirtirdim:

BİR: Kafa adamdır... Dalgaya gelir...

İKİ: Eskiden beri acayip şık giyinir... Beyaz ceketin altına pembe gömlek giymişliği bile vardır...

ÜÇ: Eğer İslami kesim erkekleri için bir “en seksiler listesi” yapılacak olsaydı, sanırım “Sadık Abi” en üst sıralarda yer alırdı. Çünkü o, camiada hep biraz “seksi” kaçmıştır.

DÖRT: Murat Bardakçı gibi satmasını beceremese de muhteşem bir arşivi vardır...

BEŞ: Yazdığı “Şeriat Yolunda Yürüyenler ve Sürünenler” ile “Devrimin Çakıl Taşları” adlı
kitaplar, kim bilir kaç İslamcının el kitabı olmuştur...

ALTI: Yeryüzünde “Başbakan'a dünür” olduktan sonra yazarlığı bırakan ilk ve tek insan odur...

YEDİ: 12 Eylül'den sonra Silivri'nin 15 kişilik, küçük, sevimli eski cezaevinde sanırım 2 yıl falan yattı... Yani “medrese-i yusufiye”de çilesini doldurmuştur.

SEKİZ: Şu anda köpekleriyle oynayarak ve torunlarını severek emeklilik günlerini geçirmektedir... Ayrıca düzenli aralıklarla “Dünürü Başbakan'ı anlatıyor” konulu mülakatlar vermektedir...

Pazar gazetelerini tararken... Baktım, bizim “Sadık Abimiz”, o geleneksel “Dünürü Başbakan'ı Anlatıyor” konulu mülakatlarından birini daha vermiş...

ERDOĞAN'I HZ. EBUBEKİR'E BENZETMİŞ

Ve son mülakatında Tayyip Erdoğan hakkında şöyle diyor: “Tayyip Bey'de Hazreti Ebubekir ahlakı, müsamahası ve toleransı var.” İster istemez gözlerimi silip bir daha okudum... Hayır... Yanlış yoktu... “Sadık Abi”, Tayyip Erdoğan'ın ahlakını ve tutumunu Hazreti Ebubekir'in ahlakına benzetiyordu...

HZ. EBUBEKİR GÜLER YÜZLÜYDÜ

Oysa... En yüzeyselinden “Siyer” ve “İslam Tarihi” bilgisine sahip olanlar bile bilirler ki: Hazreti Ebubekir'in temel özelliği “halim-selim” oluşu idi...
Öfke nedir bilmezdi Ebubekir... Güler yüzlüydü... Toleranslıydı... Yumuşak huyluydu... Hiç sinirlenmezdi...

HZ. ÖMER ÖFKESİ NE GÜNE DUYUYOR

Bu açılardan... Tayyip Bey'i pek andırmaz Hazreti Ebubekir... Eğer “Sadık Abi”, dünürünün ahlakını ille de İslam tarihinden bir şahsiyetin ahlakına benzetecek idiyse... Meşhur “Ömer öfkesi” ne güne duruyordu yahu?

Editör notu:

Siyer, İslam din biliminde peygamberlerin, din büyüklerinin, halifelerin hayat hikâyelerine verilen ad.

Kaynak

Hergün sacma bir iftirayLa , gereksiz konusmaLarLa karsısına cıkarLarsa.
Hz Ömer'de oLsa öfkeLenir Hz Ebubekir oLsada. . .

Bilgisiyle , kültürüyle , ilmiyle , muhabbetiyle , duruşuyla herkes kendine göre bir akılcılıkta ve
kapasitede dir benzetmelerin olayı farklı bir boyuta taşımak olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Geri