temperature too high please check your fan and heatsink sorunu

halil0303

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar
Bu sorun 2-3 gündür başımı cok ağrıttı.Lütfen yardımcı olun.Oyuna girdiğimde yada bilgisayar da büyük bi işlem e başladığımda şöyle bir yazı geliyor ekran a :warning temperature too high please check your fan and heatsink
bilgisayarda ısınma sorunu varmıs galiba fan larla ilgili bi sorun actım kasayı fanlar gayet sağlıklı calısıo kasa da o kadar sıcak değil bi yardımcı olun cözemedim:S:S
şimdiden teşekkürler

powerında sorun olabilir bence daha fazla çalıştırma bilgisayarı powerı değiştir. daha büyük sorun çıkabilir

Bu sorunu yegenin bilgisayarda yasadık ... Çözümü şu şekilde oldu ...
Öncelikle kasa asla kapalı bi yerde kalmamalı .. Hava sirkülesi olsun ..
Fanın çalışması herşey normal anlamına gelmez ... Mümkünse bi kompresör
yardımı ile kasayı iyice temizle ...
Son olarak ve en önemlisi işlemcinin termal macunu özelliğini yitirmiş olabilir ( termal macun
İşlemci ile fanın arasına sürülen özel bir macundur .. Soğuğu daha verimli bir sekilde işlemciye iletir)
ki sorun macun da ise teknik sevislerde bulunur rica edersen işlemcine ücret almadan sürerler ..
Ben satın almak istedim 50$ civarında ve bi mürekkep şişesi kadar ..

Bunlar bi dene sonucu bildirirsen seviniriz

Hatayı hangi programda veya nerde alıyorsun?
Hatanın ekran görüntüsünü koyman mmkün mü?
Sıcaklık okuyan program yada sensörlerde sorun da ola bilir.

öncelikle aşırı ısınan işlemcimi yoksa ekran kartımı?eğer kontrol ettim diyosan işlemci fanını birde ekran kartı fanına bak ki büyük ihtmal onda bi sorun var gibi gözüküyo.işlemci ve ekran kartı sıcaklığını ve diğer sıcaklıkları en doğru şekilde ölçmek için everest i kullan.ekran kartının heatsink i yada işlemcinin ki tıkanmış olabilir.önemli olan fanların çalışması değil.dediğim gibi everest ile ölç oradan bak eğer yüksekse ilgili birimin heatsink i tıkanmış olabilir...

Asus preobe kullanıyorsan bazen kafayı yerdiyorlar nette.

kardeş bendede var aynı hata napacam pes gibi oyunlara girdğimde cıkıyor napmam gerekır gecen kasayı temızledım 20 dakka öncede temizledm ama hala alıyorum hatayı bi yardım edermisiniz

bilgisayarinın ısı degerlerini yazarmısın

işlemci jelini tazele.
ekran kartınınkinide.

Geri