Teröre karşı müthiş bir proje...

ramo46

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Teröre baraj

Ankara'da, terörle etkin mücadele için alternatif çözüm arayışları sürüyor.
Her türlü proje gündemde. Hem askeri yöntemler hem sivil açılımlar tartışılıyor.

Bu çalışmalardan birisi ise bugüne kadar konuşulanlardan çok farklı.
Başlangıçta biraz Zihni Sinir projesi gibi algılanıyor.
Fakat detaylarına indikçe 'aslında ilginç bir proje' dedirtiyor.
Hatta bir taşla birden fazla kuş vurmaya da müsait.
Özetle terör suda boğulacak.

Genelkurmay Başkanlığı ile Çevre Bakanlığı kurmayları proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Bazı adımlar atıldı. Proje kısa sürede bitirilecek. Şırnak, Hakkari başta olmak üzere
Güneydoğu'daki tüm akarsular üzerine irili ufaklı barajlar inşa edilecek.

Şırnak, Uludere, Ballı, Kavşaktepe, Çetintepe, Gölgeli, Beyyurdu, Aslandağı...
İnşa edilecek barajlardan bazıları. Bir kısmı özel sektör tarafından inşa edilecek barajlarla teröristlerin
geçiş yolları kapatılacak. Bazı barajlar ise mağaraları doldurarak teröristlerin kullanmasını engelleyecek.

Sadece Ilısu Barajı'nın 600 mağarayı kullanılamaz hale getirmesi,
geçiş yollarını kapatacak olması bu projenin önemini de ortaya koyuyor.
Vadiler ise artık göl halini alacağı için teröre karşı çevreci bir çözüm bulunmuş olacak.
Bu barajlardan elde edilen enerjiden de ayrıca sınır hattı aydınlatılacak.

Şırnak ve Hakkari sınır bölgeleri aydınlatılarak sınır güvenliğine de katkı sağlanmış olacak.
Barajların ekonomiye ve bölge halkının istihdamına yönelik katkıları ise işin ekstrası.
Terörle mücadelede ortaya atılan en ilginç projelerden birisi olduğu muhakkak.
Üstelik en çevrecisi olduğu da kesin.

Pazartesi, 27 Ekim 2008 09:00
Adem Yavuz ARSLAN yazdı...

http://www.timeturk.com/Terore-karsi-muthis-bir-proje...-32137-haberi.html

uygulanabilirse güsel bir sistem ama inş. sadece kagıt üzerinde kalmaz

Gerçekten önemli projeler bir an önce hayata geçirilmesi gerekir bilgi için tşk.

Ülke susuzluktan kavruluyo, o barajlari dolduracak suyu nerden bulacaklarmis acaba. Ne yapacaklarini sasirdilar artik. Barajla teröre karsi mücadele....

Ülke susuzluktan kavruluyo, o barajlari dolduracak suyu nerden bulacaklarmis acaba. Ne yapacaklarini sasirdilar artik. Barajla teröre karsi mücadele....

Bu satırları ne amaçla yazdın siyasal anlamdamı, yoksa fiziksel anlamda mı?

Başta banada saçma geldi,*projenin büyüklüğünü detaylar açıklanınca
öğreniriz.

Bana göre *Bölgeye muazzam bir alt yapı getirecektir.
*Büyük bir istihtam yaratacaktır.*Boşa akan sular starejik öneme
sahip olacaktır.*Terörden bıkan halk için umut olacaktır.

Hele bu barajlarla bölgeye geniş sulama alanları oluşturulursa kurak bölge canlanır tarım artar ortadoğuda önemli bir tarım pazarı ve bölgede istihdam elde ederiz.Bence çok mantıklı hem askeri alanda hem ekonomik alanda hem de çevresel alanda.Bomba atıp dünyayı kirleteceğimize çevresel projeler yapıp hem dünyaya örnek oluruz hem de terör belasını bir nebze olsun bitirmiş oluruz.Böyle bir projeyi düşünen tasarlayan ve sunan herkesi tebrik ederim.

ya yok böyle bir yorum ya merak etme dostum oralarda su wardır o daglardaki karlar erise yine o barajlara yeter sen rahat ol.. bir kerede yapılan işe bak ve ona göre eleştiri yap olurmu.

ak parti yapıyor diye sırf eleştiri olmasın. (günahım kadar sewmem ama dogrularının hakkını her zaman vermişimdir)

Dusunmesi bile guzel ama su Ankaradaki teroristleri ılk once yok etsek.

benimde bir projem var arkadaşlar
anlatayımda isterseniz katılmazsınız
mesela dağlıca ve aktütün baskınlarından sonra...
başbakan kırmızı hatlı telden genelkurmay başkanını arar
önce başsağlığı diler ve başkomutan sıfatıyla şu emri verir
sabah güneş doğarken kandilde TÜRK bayrağımız dalgalansın
o dağlardaki tüm teröristlerin kellesini istiyorum
emri alan genelkurmay başkanı gereğini yerine getirir
yüce türk ordusu kandili alır
sırasıyla tüm dağlardaki pkk itleri kaçış yönleri kapatılarak türkiyeye doğru sürülür
tıpkı kovboy filmlerindeki sığırlar gibi
ve finalde türkiye topraklarına giren her terörist sınırlardaki birliklerimizce imha edilir
ağlaya ağlaya bush abisinin elini öpmeye giden pkk hamisi barzaniye
eee sana o kadar dedik sen oralar insansız bölge kontrol edemiyorum dedin
bizde uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımızı kullandık deriz
böylece yok tampon bölgeydi yok sınırları değiştirelimdi geyikleride son bulur
sonra sınırlarımız içerisindeki pkk yanlısı destekçisi siyasetçisi vs. vs. vs leri kurulan mahkemelerde gereken idam cezasına çarptırılır
amerika elbette havlıyacaktır hatta sağına soluna dişini gösterecek bir kaç yandaş bile bulabilir
lakin türk ordusuyla karşı karşıya gelmeye maçası yemeyeceği için havlamalarının yankıları oval ofiste monicalarının çığlıklarına karışacaktır
yapacağı çok çok ambargo olur
marlbora içmeyiz nolcakki
efendim para yardımlarımı dediniz
bu ülkeyi yiyenler düşünsün dimi ama bizim gemiciklerimiz yokki
daha devam edeyimmi...

Saygılarımla

Saçma sapan bir proje.
Galiba AKP li müteahhitlerden bazıları ekonomik kriz gelmeden bir iki proje kapatıp kendilerini kurtarmak istiyorlar belli ki.

1)O bölgede baraj inşaatı geçici istihdam yaratır, baraj bittikten sonra ne olacak? Günü kurtaralım kaygısı mı yine?
2) Toprak reformu yapılmadan sulama tarım olanakları sadece aşiretlere ağalara şeyhe şıhha yarar. Garibanın toprağı yok ki suyu ne yapsın?
3)Toprak reformuna AKP nin kaba eti yeter mi içinde tonla feodal oyla gelmiş kürt milletvekili barındırırken?
4)%70 i kaçak elektrik kullanıyor bölgenin tamam biraz daha baraj yapın kimse elektrik parası vermesin herkes kaçak kullansın.
5)Senelerdir o bölgeye batıdan kaynak aktarılır yardım yapılır, özel fonları kullanmaları sağlanır ama terör hiç bitmez. Demek ki baraj ile terör sonlanmaz
6) Afyonun dağ köylerindeki sefaleti, karadenizdeki fukaraları, ege bölgesinde yoksul olan insanlar ne yapsın? yatırım iş aş yok diye onlar da mı dağa çıksın?

Bölge ve insanı hakkında söyleyecek çok sözüm var ama önce kendi terbiyem sonra forum kuralları izin vermiyor.

Her haltı devletten bekleyen,
Kaçakçılıktan başka ticari faaliyet düşünmeyen,
Terör örgütüne sempati duyup sonra devlet bize sahip çıksın diyen,
Terörün yarattığı güvenlik problemini görmezden gelip devlet burayı geri bıraktı diyen,
Şehre göçüp devlet arazisini gaspeden, vergi vermeden her türlü illegal işi yapan adamlara,

bir de baraj mı yapacağız?

Bu sorunun nasıl halledileceğini biliyorum ben ama maalesef ülkenin başına 50 senedir Atatürkçü ve Türkçü adamlar gelmediği için hiç umudum yok.

saygılar

benimde bir projem var arkadaşlar
anlatayımda isterseniz katılmazsınız
mesela dağlıca ve aktütün baskınlarından sonra...
başbakan kırmızı hatlı telden genelkurmay başkanını arar
önce başsağlığı diler ve başkomutan sıfatıyla şu emri verir
sabah güneş doğarken kandilde TÜRK bayrağımız dalgalansın
o dağlardaki tüm teröristlerin kellesini istiyorum
emri alan genelkurmay başkanı gereğini yerine getirir
yüce türk ordusu kandili alır
sırasıyla tüm dağlardaki pkk itleri kaçış yönleri kapatılarak türkiyeye doğru sürülür
tıpkı kovboy filmlerindeki sığırlar gibi
ve finalde türkiye topraklarına giren her terörist sınırlardaki birliklerimizce imha edilir
ağlaya ağlaya bush abisinin elini öpmeye giden pkk hamisi barzaniye
eee sana o kadar dedik sen oralar insansız bölge kontrol edemiyorum dedin
bizde uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımızı kullandık deriz
böylece yok tampon bölgeydi yok sınırları değiştirelimdi geyikleride son bulur
sonra sınırlarımız içerisindeki pkk yanlısı destekçisi siyasetçisi vs. vs. vs leri kurulan mahkemelerde gereken idam cezasına çarptırılır
amerika elbette havlıyacaktır hatta sağına soluna dişini gösterecek bir kaç yandaş bile bulabilir
lakin türk ordusuyla karşı karşıya gelmeye maçası yemeyeceği için havlamalarının yankıları oval ofiste monicalarının çığlıklarına karışacaktır
yapacağı çok çok ambargo olur
marlbora içmeyiz nolcakki
efendim para yardımlarımı dediniz
bu ülkeyi yiyenler düşünsün dimi ama bizim gemiciklerimiz yokki
daha devam edeyimmi...

Saygılarımla
^^
^^^^
^^^^^^
^^
^^
^^​

Yapılacak olay budur.

Akp yapıyormuş diye eleştiriliyormuş.Bu projenin hayata geçmesi için kaç yıl lazımdır. Hükümet 1 2 yıllık terör politikasını açıklasın. barzani teriyeri ile diyalog mudur yoksa resmen kürdistanı tanıyıp komşu yapmakmıdır ?

Yoksa sadece Hamdolsun demekmidir ?

Hükümet kısa vadede çözüm bulmak istiyorsa Askerin Polisin elini kolunu bağlayan yasaları değiştirecek. Şişirme ergekondan hain çıkarmaya uğraşacağına içerideki gerçek hainleri yakalayacak. Bugün vekil taş atan pkklıların yanında başta büyük başı ezeceksin. onları cesaretlendiren soysuzları o meclisin kürsüsünden indireceksin.Yoksa yakında tunceliye girmeyi bırak adını andırtmayacaklar sana. Acil çözüm gerek.
Artık mış muş müşlerle akacak kan yok.

Ya adam gibi girer temizleyene kadar çıkmazsın yada o koltuklardan inersiniz yapabilecekler gelir.

Geri