Test Edelim : Antispyware yazılımları

uLash

Kaleidoscope
Katılım
29 Ocak 2008
Mesajlar
13,957
Reaction score
1
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Buralarda..
2yw73x5.jpg


Çevrimiçi bankacılıkta kullanılan erişim bilgileri, kredi kartı numaraları, e-postalardaki kişisel bilgiler: Özel casus programları bu bilgile sahip olmak için ellerinden geleni yaparlar. Anti-Spyware ise bu veri hırsızlığını engellemek ister. Fakat birçok program bu testte başarısız oluyor.


Kişisel bilgiler üzerinden ticaret yapmak son derece kârlı. Siber suçlular doluca bir banka hesabına ilişkin hesap bilgileri için 1500 Euro'ya kadar para talep edebiliyor. Buna karşın doğrulanmamış kredi kartı numaraları ve e-posta adresleri düşük-mal niteliğinde ve ekonomik paketlerle beraber satılıyor. Suçlular bu çok değerli kişisel bilgileri kendi geliştirdikleri casus programlarla, yani Spyware'ler ile elde ediyorlar.

Hesap ve kredi kartı bilgilerinizin internette açık arttırmaya sunulmaması için bir anti-spyware programı kullanmalısınız. En azından üreticiler bunu tavsiye ediyor. ücretsiz alternatifler de sadece bazı koşullara bağlı olarak tavsiye edilebilir.

x2w7qc.jpg


Birçok kullanıcı Windows Vista ile beraber gelen Windows Defender korumasına güveniyor. Daha dikkatli kullanıcı ise öncelikle ücretsiz Spybot Search&Destroy'u kuruyor. Testimizde iki program da bizi ikna edemedi.

araç sadece imza dosyalarını baz almak zorunda kalıyor. Defender, içinde casus yazılım barındırdığı bilinen 200 web sitesinden sadece 75'ini dağıtılan dosyanın dijital parmak izi sayesinde tanıyor; kılı kılına yüzde 37,5. Yazılım aynı zamanda sisteme zaten bulaşmış spyware ile de baş etmesi gerekiyor. Zararlıların yüzde 80'i aracın elinden kayıp geçiyor. Durum böyle olunca az miktarda tanınmış zararlının detaylı bir şekilde temizlenmesi de (dosyalar ve kayıt defteri girdileri) yardımcı olmuyor.

Spybot: Profesyonellere tavsiye edilir

Spybot Search&Destroy da URL-filtresi olmadan geliyor. Yazılım yapılan web sitesi testinde 12 spyware programını (yüzde 6) kurulmadan önce tanıyabiliyor. Buna karşın Spybot kurulu spyware tanıma işleminde iyi bir tablo çiziyor. Araç, tüm spyware denemelerinde alarm veriyor ve kullanıcıyı uyarıyor.
http://download.chip.eu/tr/SpyBot-Search-Destroy-1.5.2.20_72001.html

30m0m4g.jpg


Test birincisi ve ikna edici tek ürün Symantec'in virüs avcısı oldu: Norton AntiVirus 2009.

Norton AntiVirus, spyware'e karşı en geniş savunma ilkelerini sunuyor. Gerçi bütünleşik URL-filtresi toplam 200 zararlının sadece 30'unu tanıdı, fakat bunun yerine 177 spyware'de indirme sırasında alarm verdi. Böylece Norton tüm spyware'lerin yüzde 90,5'ini daha kurulum aşamasında engelliyor.
Sonuç: Özel bilgilerinize dikkat edin

Kullanıcılar açısından sevindirici: İyi bir anti-virüs çözümü kullananların, ek spyware korumasına ihtiyacı yok. Symantec'in ürünü virüsleri, solucanları, trojanları ve casus yazılımları da başarılı bir şekilde halledebiliyor.

rlj5w0.jpg

Kara borsadaki fiyatlar: G-Data güvenlik uzmanının sunduğu bilgiler.


Test birincisi Norton AntiVirus 2009 ile test ikincisiSpySweeper 5.8 arasındaki fark bile çok fazla. Gerçi SpySweeper tanımlama-tabanlı çalışan iyi bir URL filtresiyle beraber geliyor. Fakat tanıma oranları, otomatizm ve silme temizliği konularındaki eksiler sebebiyle testteki diğer ticari programları sadece sınırlı ölçüde tavsiye edebiliyoruz.
Test sonuçları ve detaylı bilgi tablosu

1689b2g.jpg


fw7yhw.jpg


Sonuc olarak Norton ' u tüm ürünlerini %100 tavsiye ediyoruz en iyi programlar Norton da . Şaşmayın derim : )




 

Ekli dosyalar

  • computer-how-to-anti-spyware.jpg
    computer-how-to-anti-spyware.jpg
    52.1 KB · Görüntüleme: 2,612
verdigin bilgiler icin tesekkurler uLash Norton gercekten cok iyi ama birde bilgisayari kasmasa
 
kasper denedi mi acaba .. teşekkürler
 
Geri
Üst