Testi Kebabı (Yozgat)

thefao

El-fetih
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
4,782
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kader Bazen Kahramanını Arar...ve Bulur
testi-kebabi.jpg

321lz8.jpg


Testi Kebabı (Yozgat)

1 adet Testi
3 kg. Kuşbaşı et
1 kg. Domates
300 gr. Sarımsak
200 gr. Sivri biber
200 gr. Tereyağı
Karabiber,tuz

Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir.
Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı amur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.

Afiyet Olsun...
 
ya ben bunu yedim hayatımda öle güzel kebap yemedim. ayrıca testisinide ben kırmıştım o kadar zor değil testinin parçaları dağılmıyo yani
 
abi kiremit köfte duymustum ama bukadarina pes yani :)
 
3 kg. Kuşbaşı et ne güzel yazmışlar :D
 
yannız o testi değil desti :D daha 1 gün önce yedim ...
 
çok fena bişeye benziyor eline sağlık
 
Geri
Üst