TKP: Türkiye çarşafa sokuluyor

[R]edArmy

New member
Reaction score
0
TKP Siyasi Komite tarafından yapılan açıklamada "Ülkesini, halkını seven, adalet duygusuna sahip inanan/inanmayan bütün insanlarımızın AKP'nin ülkemizi sokmak istediği Amerikan çarşafına isyan etmesi gerekir" denilerek emperyalizm ve gericiliğe karşı verilen örgütlü mücadeleye katılma çağrısı yapıldı.

soL Türkiye Komünist Partisi Siyasi Komite imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni aşağıda yer alıyor.

AKP halkımızı aptal yerine koyuyor!
Türkiye çarşafa sokuluyor

Üniversite öğrencilerine türban yasağının kaldırılmasına dönük girişimleri insan hak ve özgürlüklerine ilişkin bir kısıtlamanın kaldırılması olarak göstermeye çalışan AKP iktidarı, 12 Eylül 1980'den beri adım adım gericiliğe teslim edilen Türkiye'de Ilımlı İslam Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan etmenin peşindedir.

Olağan koşullarda insanların kılık kıyafetiyle uğraşmak devletin işi değildir. Zaten laikliği bir-iki sembolle tarif eden, toplumun gericileşmesine göz yuman hatta el altından destekleyen zihniyetin marifetiyle buralara geldik. Ancak Türkiye bugün olağan koşullardan geçmemektedir. Emperyalizmin Türkiye'ye dönük hangi hesaplar içinde olduğunu bilmeyen kalmadı. Bu hesaplarda İslam Cumhuriyeti'ne de yer var. Patron sınıfı, emekçi kitlelere karşı azgın bir piyasa terörü estirmeye devam ediyor. Bu yıl ücretlileri açıkça köleleştirecek yasal değişiklikler gündeme gelecek. Bunun için sermayenin de daha dincileşmiş bir topluma gereksinimi var.

Bugün türban konusunda AKP ve MHP'ye kızan patron örgütü TUSİAD'ın derdi, kendilerinin de pek benimsediği gericileşme değil, AKP'nin bu konudaki beceriksizliği nedeniyle ortaya çıkan gerilimdir. Patronlarımız kendi kârlarını etkileyecek siyasal tartışmalardan hoşnut değillerdir. Yoksa türbanmış, ülke karanlığa götürülüyormuş, sermayedarlarımız bununla ilgilenmez, umurlarında değildir.

Bu koşullarda üniversitelerde türban yasağının kaldırılması hiçbir biçimde insan hak ve özgürlükleriyle ilgili bir konu olarak görülemez. Yapılmak istenen siyasal ve toplumsal yaşamın din kuralları tarafından belirlenmesi hedefi doğrultusunda bir basamak daha çıkmaktır.

Türkiye Komünist Partisi, yalnızca bu son adıma değil, AKP'nin 12 Eylül generallerinden devraldığı toplumu sistematik bir biçimde dincileştirme girişimlerinin tümüne karşı koymaktadır.İnanç ve ibadet özgürlüğünü savunmak komünistlerin en temel ilkelerinden biridir. Bununla birlikte, şu ya da bu inancın siyasal ve ekonomik amaçlar için kullanılmasına, hele hele emperyalist ülkelerin birtakım projelerine zemin hazırlamasına seyirci kalacak değiliz. Ülkesini, halkını seven, adalet duygusuna sahip inanan/inanmayan bütün insanlarımızın AKP'nin ülkemizi sokmak istediği Amerikan çarşafına isyan etmesi gerekir.

TKP bu vesileyle, "laiklik elden gidiyor" diye haklı olarak kaygı duyan yurttaşlarımıza, artık NATO'cu generallerden ve piyasacı CHP'den aydınlık bir Türkiye için medet ummamaları, emperyalizm ve gericiliğe karşı verilen örgütlü mücadeleye katılmaları çağrısını yapmaktadır.

Türkiye Komünist Partisi
Siyasi Komite

Kaynak:soL.org.tr

-HAKLIDA OLSAA
-ben ne bir faşistin
-nede bir koministin
-nede bir yobazın çağrılarında samimiyet bulmam
-
-sempati duymak ayrı destek vermek ayrı yataklık yaparak alta yatmak çok ayrı kavramlar

-belki yanlış düşünüyorum ama ben kenarına bak bezini al anasına bak kızını al mantığıyla bakıyorum
-
-

Geri