Top5 Uygun Akıllı Telefon Rehberi

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
Uygun akıllı telefon mu alıcaksınız? O zaman bu rehberi mutlaka okuyun.. işletim sisteminden donanımına kadar her şey önemli bu akıllı telefonlarda...

iphone-4g.jpg

Akıllı telefon deyince ilk akla gelen sanırım iPhone 4 olur... Bu yazıda uygun fiyatlı akıllı telefonları inceleyeceğiz..

Akıllı telefon; dokunmatik ekran, Qwerty klavye, işletim sistemi ve donanım gibi özellikler ilk akla gelir ve bu özelliklere bakılır.

Nokia C6

nokia-c6.jpg

Sanal sosyal hayatı eğlenceli kılan özellikleri mevcuttur. Dokunmatik ekran, Qwerty klavye ve 5 MP'lik kamerasıyla ilgiyi büyük ölçüde çekiyor. Widgetlerin kullanımı neredeyse tüm akıllı telefonlara taş çıkarırcasına...

İşletim sistemi Symbian OS 9.4, batarya süresi 384 saat bekleme, 7 saat konuşma olanağı sağlar, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1 bağlantı ağı bulunmaktadır, donanım olarak ARM 11 434MHz işlemci, 240MB Ram desteği sağlar.

Nokia E55

nokia-e55.jpg

İnce oluşundan dolayı bayan kullanıcıların genellikle kullandığı telefonlar arasında yerini almaktadır. Pil performansını neredeyse 1 aya yakın kullanan, E serisinin tüm özelliklerini bir arada toplayan bir modeldir. 3.2 MP kamera desteği mevcuttur.

İşletim sistemi Symbian OS 9.3, batarya süresi 672 saat bekleme, 8 saat konuşma olanağı sağlar, Wi-Fi, GPS bağlantı ağı bulunmaktadır, donanım olarak ARM 11 600MHz işlemci, 128MB Ram desteği sağlar.

Samsung i5503 Galaxy 5

126133.jpg

Son sistem Android 2.1 işletim sistemiyle yüklü olarak kutusundan çıkartabilirsiniz. Donanım olarak biraz zayıf görünse de akıllı telefon piyasasının en uygun telefonlarından diyebiliriz. 3.2 MP kamera desteği mevcuttur.

İşletim sistemi Android OS 2.1, batarya süresi 521 saat bekleme 9 saat konuşma olanağı sağlar, Wi-Fi, GPS bağlantı ağı bulunmaktadır, donanım olarak 150MB Ram ve 600MHz işlemci desteği sağlar.

Samsung S8500 Wave

samsung-s8500wave-haber11266188723.jpg

Güney Kore'li işletim sistemi olan Bada'yı kullanmaktadır cihaz. Donanımı güçlü ve fiyatıda donanıma göre cazip bir fiyattadır. Super AMOLED ekran, 1 GHz işlemci gibi özellikleriyle rakiplerine fark atmaktadır. 5 MP'lik kamera mevcuttur.

İşletim sistemi Bada OS, batarya süresi 450 saat bekleme, 8 saat konuşma olanağı sağlar, Wi-Fi, GPS bağlantı ağı bulunmaktadır, donanım olarak ARM Cortex A8 1GHz işlemci, 576MB Ram desteği sağlar.

BlackBerry Curve 8520

blackberry-curve-8520.jpg

Bir işte çalışanlara göre tam bir biçilmiş kaftan. Bu kaftanlığını işlevsel özelliklerine ve daha da önemlisi uygun fiyatına borçlu. 2 MP kamera desteği mevcuttur.

İşletim sistemi BlackBerry OS, batarya süresi 408 saat bekleme, 4.5 saat konuşma olanağı sağlar, EDGE, Wi-Fi, Bluetooth bağlantı ağı bulunmaktadır, donanım olarak 512MHz işlemci, 128MB Ram desteği sağlar.

Kaynak: Cehennem_Zebanisi

arkadaşımda Samsung S8500 Wave var.ekran çözünürlüğü,kolay arayüz ve fiyat açısından çok iyi.
internet hızı küçünsenemeyecek kafar hızlı
tavsiye edebilirim

Ama iphone 4 ile samsung 8500 wave arasında da ciddi fiyat farkı war yarı yarıya diyebiliriz :D:D

Bence fiyatına göre wave i tek geçerim :D

Eğer c# diline az biraz hakimsen Windows Mobile tabanlı cep telefonları gayet iyi bende Omnia2 var Gerekli ayarları yaparak gayet iyi bir performans elde edebilirsin ve visual studio kullanarak kendin uygulama geliştirebilirsin.

Geri