~TorrenT~

Berduşşşş

New member
Reaction score
0
Arkdaşlar,bu torrent ne oluyor halk dili ile bir açıklarmısınız...
Nedir? Ne İşe Yarar? Avantajları Nelerdir?

En Önemlisi Kullanımı?
Nette araştırdım utorrent adlı programı kullandım,şimdi nasıl özelliklerinden yararlancağım,torren sitleri falan varmış,kullanımı nasıl...???

Yardımınız İçin Şimdiden Teşekkürler...

şimdik arkadsım az once bı arkadasıma anlatıyodum :D sanada anlatayım :)

torrent p2p sistemi ile yani diğer torrent kullanıcıarı ile mevcut olan dosyaları paylasma bıcımıdır...

bu dosyaları ilk kişi hazırlar we seed işlemine yani gönderme işlemine baslar leech etmek yanı download etmek isteyenler seed etmeye baslanan dosyanın mınık bı serwer dosyası sistemiyle yani download edicek olanın dosyaları cekebılmesı için gereklı baglantı dosyasını edinmesiyle download işlemi başlar...

karsı tarafki kullanıcıların int. hızıyla bağdasık olarak download işlemi en az 25 kb ile gerceklesir tabı tek seed eden fakat 1en fazla ceken olursa seed 2 ye bolunur yarı hızla cekersın ne kadr cok baglantı o kadr yawaslık.. tabı soyle bı durumda war ne kadar cok seed eden olursa ınternet hızına göre o max sewıyede download yapabılme imkanınada sahipsin

şimdik resm hazırlıyacagım onları upload edıcem ondan sonra yazdıklarımı daha rahat anlarsın... bıaz bekle : )

şimdik arkadsım az once bı arkadasıma anlatıyodum :D sanada anlatayım :)

torrent p2p sistemi ile yani diğer torrent kullanıcıarı ile mevcut olan dosyaları paylasma bıcımıdır...

bu dosyaları ilk kişi hazırlar we seed işlemine yani gönderme işlemine baslar leech etmek yanı download etmek isteyenler seed etmeye baslanan dosyanın mınık bı serwer dosyası sistemiyle yani download edicek olanın dosyaları cekebılmesı için gereklı baglantı dosyasını edinmesiyle download işlemi başlar...

karsı tarafki kullanıcıların int. hızıyla bağdasık olarak download işlemi en az 25 kb ile gerceklesir tabı tek seed eden fakat 1en fazla ceken olursa seed 2 ye bolunur yarı hızla cekersın ne kadr cok baglantı o kadr yawaslık.. tabı soyle bı durumda war ne kadar cok seed eden olursa ınternet hızına göre o max sewıyede download yapabılme imkanınada sahipsin

şimdik resm hazırlıyacagım onları upload edıcem ondan sonra yazdıklarımı daha rahat anlarsın... bıaz bekle : )

Valla birşey anlamadım...çok okudum bu konu hakkında ama hiçbiri nasıl kullanılır açıkca anlatmıyor :) çok sağol bu arada ilgilendiğin için...

kardeş anlıcan şu..atıyorum bi filmi download etmek için ilk önce onun utorrent veya herhengi bir torrent programında downloada başlaması için küçük bir ön dosyası vardır..onu indiriyorsun yaklaşık 50 kb falandır..onu torrent programında çalıştrdığın zman download a başlarsın..yani linkten download değil de bu küçük dosya ile download edersin..niye link değil de torrent..torrent aynı limewire gibi paylaşım programları gibi çalışır.ne kadar çok insanda varsa bu dosya o kadar hızlı indirirsin.
sonuç olarak filmler,oyunlar link olarak değil de torrent dosyacıkları olarak dolaşır..

yapması kolay yaa...: )

eğer port acman qerekir we bunda sorun yasarsan bana pm at hallederz..: )

kardeş ben port açma da sorun yaşıyorum ve torrent te indirmiyor..port u nasıl açabilirim acill yardımm

ilk önce başlat>çalıştır>cmd yaz tamam tıkla.
30dh08j.png

resimde gördüğün gibi yaz.enter bas.
24o2fra.png

resimde gördüğün gibi bizim için önemli olan bu.

şimdi port açmak için bize yardımcı olacak siteye http://www.portacma.net/Uygulamalar/UTorrent/UTorrent.shtml girelim.

....................

port açtıktan sonra utorrent programını aç.seçenekler>hız rehberi tıkla.açılan pencereden ''portu test edin'' tıkla.
2v9qhj8.png

karşımıza böyle bir ekran gelirse işlem tamam demektir.

Geri