Transseksüeller türban takabilir

arfy

____yaNNNNN
Reaction score
0
Tamam YANLAYALIM Ama ne anahtarına ne 100 $'na ned
Transseksüeller türban takabilir

DİYANET İşleri Başkanlığı�ndan, transseksüelleri ilgilendiren tartışma yaratacak değerlendirmeler geldi.

Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, Cinsiyet değiştirip erkekken kadın olmuşlar, İslama göre kadın hükmündedir ve İslamda kadınların uyması gereken kurallara uymak zorundadırlar dedi. Yeprem, Bülent Ersoy türban takmalı mı sorusuna, İsim üzerinde durmuyorum. Genel kuralı söylüyorum yanıtını verdi. Yepremin değerlendirmeleri şöyle:

170120080920379585141.jpg

TRANSSEKSÜEL KADIN HÜKMÜNDEDİR:
Erkekler erkek gibi kadınlar da kadın gibi davranırlar. Erkekken kadın olmuş biri de, kadınların mükellefiyetleri neyse onu taşır. Kadınken erkek olmuşsa da erkek hükmündedir.

Yaradılışta kadın ve erkek özelliği karışık olanlar var. Hangisi hakimse tıp dünyası onu o cinsiyete dönüştürebilir. Bu bir tıbbi müdahaledir.

Kaynak

Yaradılışta kadın ve erkek özelliği karışık olanlar var. Hangisi hakimse tıp dünyası onu o cinsiyete dönüştürebilir. Bu bir tıbbi müdahaledir.

nitekim gazete konuyu saptırmış... bazı insanlar çift cinsiyetli doğar bu husus üzerinde durulmuş....

haberci Bülent Ersoy diyor(sonradan kadın olduğunu biliyoruz)
Saim Yeprem çift cinsiyetli doğanı anlatıyor
bunlar arasında ne alaka var anlamadım
acaba Diyanettekiler, gazeteci kendileriyle dalga geçince bunu anlamıyor mu?

Geri