TSK'nın yargısız ihracına tazminat

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
94145.jpg

TSK'nın yargısız ihracına tazminat

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden (AİHM) Türkiye'ye bir ceza daha geldi.

Mahkeme, bir askeri akademi öğrencisinin hakkında yapılan güvenlik soruşturması sonucu, akademiden ilişiğinin kesilmesi üzerine açtığı davada Türkiye'yi haksız buldu ve Türkiye'nin 6 bin 500 euro manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Askeri akademi öğrencisi Erol Cihangül, kendisi ve ailesi hakkında yapılan gizli güvenlik soruşturması sonucu akademiden ilişiği kesildi. Bunun üzerine, hakkında konulan ihraç kararını Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'ne (AYİM) taşıyan Cihangül, kararın bozulmasını talep etti.

Cihangül, ilişiğinin kesilmesine ilişkin herhangi bir gerekçenin kendisine bildirilmediğini de ifade ederek, yargılama sürecinde gizli belgelere ve Savunma Bakanlığı'nın kendisi hakkında askeri akademiden ihraç kararına gerekçe olarak AYİM'e sunduğu bilgiye de erişemediğini ve bunlara itiraz edemediğini ileri sürdü.

Davayı görüşen AYİM, "Askeri hizmetin yerine getirilmesi için gizlilik gerektiren bilgi ve belgelerin başvuran açıklanamayacağı ve idare tarafından yapılan sınıflandırmaya tabi olmadığını ver her bir davada, belgelerin gizli tutulmasını haklı kılacak bulunup bulunmadığını resen değerlendirdiğini" vurgulayarak, Cihangül'ün talebini ret etti.

-6 BİN 500 EURO MANEVİ TAZMİNAT-

Cihangül, AYİM'in kararını, Savunma Bakanlığı tarafından AYİM'e sunulan gizli belgelere erişiminin engellendiği ve Cumhuriyet Savcısı'nın mahkemeye sunduğu yazılı görüşlerinin kendisine bildirilmediğini anımsatarak, "tarafların eşitliği ilkesinin ihlal edildiği" gerekçesiyle AİHM'e taşıdı.

AİHM'de, Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 6. maddesinde belirtilen, "Herkes, gerek medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili nizalar, gerek cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda karar verecek olan, yasayla kurulmuş bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde, hakkaniyete uygun ve açık olarak görülmesini istemek hakkına sahiptir" hükmü gereği haksız buldu.

Mahkeme, Cihangül'ün "telafi edilemeyecek manevi bir zarara uğradığını" belirterek, Türkiye'nin Cihangül'e manevi tazminat olarak 6 bin 500 euro ödemesine karar verdi

Ekli dosyalar

• 94145.jpg
    94145.jpg
    24.7 KB · Görüntüleme: 62,621
namaz kılıyor diye ordudan atılan subay, astsubay duymadım yalan bunlar...

var kardeşim var ama hepsi değil ...

Üst kattaki bi arkadaş uzman çavuş oldu .. Adamlar evine kontrol e gelmiş . Bizzat kendisinede sormuşlar annen kapalımı diye çocukta ne yapsın açık demiş yalan söylemiş .. Kadın cagız adamları balkondan görmüş geldiklerini ve başörtüsünü koltugun altına saklamış ... Bu nu kim yalanlıcak hadi bakalım ...

hepsi yalan ve palavra.bunlar FETHULLAH GÜLEN HOLDİNG ve SÜLEYMANCILAR TAYFASININ UYDURMASI.ordu elbette ki ince ince eleyip personel almak zorunda.baksanıza gizli askeri belge diye neler neler ortaya atılıyor.ya o belgeler gerçek olsaydı.demek ki o kişiler ülkesini satmaya her an hazır durumda.ordudan atılanın fethullah la vb.. ilgisi kesin vardır.bundan 15 yıl önce tanıdıgım bir başçavuş vardı.Konya nato da görevliydi.babası önceleri süleymancıların içinde medrese hocalığı yapıyordu.oglu asker olunca hepsini bırakmış.kendisi de bana cumaya bile gitmiyorum bilinirse işten atılırım dedi.ama fanatik fethullahçı idi.devlet ve Atatürk düşmanlıgı kanlarında vardı.kafir devlet derlerdi.müslümanlar özgür degil Türkiyede diye inanırlardı. soruyorum şimdi.bu gibi insanların orduda işi ne?

yazıların çoğu doğru

1 örnek mülakatta öğrenciye hadi bakalım abdest al diorlar (bu tamamen gerçek yaşanmıştır.) cocuk paçaları sıcayıp abdest almaya başlıyor tşk edip gönderiyorlar.

ordu da allah inancı sağlam insanları istemeyen orada yıllardır egemenlik kurmuş yapılar istemiyor.

ha bu böyle devam edermi zamanla görecegiz. keser döner sap döner gün döner devran döner...

bu güne kadar üzt düzey paşa olmuş insanları 1 araştırın bakalım sonuçu ne çıkacak bizimle paylaşın...

ya hala daha aynı kafadan gidiyosun ya tekniker helal sana durmak yok yola devam

biraz objektif ol kardeşim ön yargılı olma araştır soruştur modası geçmiş zihniyeti südürme dünyada sınırlar kalkacak o zaman ne yapacaksn bu böyle gitmez..

yazıların çoğu doğru

1 örnek mülakatta öğrenciye hadi bakalım abdest al diorlar (bu tamamen gerçek yaşanmıştır.) cocuk paçaları sıcayıp abdest almaya başlıyor tşk edip gönderiyorlar.

ordu da allah inancı sağlam insanları istemeyen orada yıllardır egemenlik kurmuş yapılar istemiyor.

ha bu böyle devam edermi zamanla görecegiz. keser döner sap döner gün döner devran döner...

bu güne kadar üzt düzey paşa olmuş insanları 1 araştırın bakalım sonuçu ne çıkacak bizimle paylaşın...

ya hala daha aynı kafadan gidiyosun ya tekniker helal sana durmak yok yola devam

biraz objektif ol kardeşim ön yargılı olma araştır soruştur modası geçmiş zihniyeti südürme dünyada sınırlar kalkacak o zaman ne yapacaksn bu böyle gitmez..

sap dönecek amanereye gidecegi belli degil.siz bu modası geçmiş palavraları bırakın artık.namaz kılan dediğiniz insanların içinde devletine bağlı olanların oranı ne kadardır siz bi araştırın.süleymancı,nurcu,fethullahcı, hizbullahcı,kürt-islam savunucuları,iran devrimcileri,nakşibendiler, milli görüşcüler ve daha neler neler.hepsinin en içlerine girdim.özel eğitim, toplantı ve sohbetlerine katıldım yıllarca.üniversite ve lise.ve gördüm ki amaç sadece namaz kılmak degil.ortak düşünce '' devlet kafir kanunlarıyla idare ediliyor ve bu düzenin degişmesi, yıkılması gerekiyor.hepsinin ortak görüşü bu.bunun için kimisi kaçak elektrik kullanmayı helal sayıyor.devlete vergi verilmez diyor.kimisi piknik adı altında militan egitimi yapıyor.kimisi hümeyni usulü devrim için resmi kurumlara eleman yerleştiriyor.ortak hedefler ordu, emniyet, belediyeler, bakanlıklar, adliyeler.ben bunları yaşayarak, görerek öğrendim.sizin anlattıklarınız ise tarikat, cemaat sohbetlerinin dedikodusu.orduda milli görüşçü,erbakancı,nurcu,fethullahcı,hizbullahcı,süleymancı,humeynici olmamalı.çünkü oraya girdikleri zaman niyetlerinin ne oldugu ortada.bu işler öyle komşudan duymayla olmuyor.

inadım inat demenin gereği yok

içinde allah korkusu olan insan yanlış yapmaz

bu fikirleri savunan insanlar hep aynı yok nakşi yok cemaatci yok süleyman cı vs vs. aynı şeyleri bozuk plak gibi söylüyorlar onlar gibi olma

gerçekleri gör

1 örnek fetullahcı dediğimiz kimseler bizim dilimizi türkçemizi dünyaya yayıyor kültürümüzü hakeza yapılanları görmezlikten gelip öcü ne bileyim başka tabirlerle insanları yargılamamalıyız.

hangi namaz kılan allah deyen insan dan devlete zarar gelmiş illete zarar gelmiş

hiç birşey olmazsa yakın zamanda yapılan türkçe olimpiyatlarını damı seyredp gururlanmadın

yapma gözüm gittiğin yol yol değil realist ol bırak demode olmuş fikirleri saplanıp kalma bırak yerinde saymayı geriye gidersin işte asıl gercilik bu

biraz düşün kendinle muhasebe et acaba benyanlış yoldamıyım her insn hata yapabilir öneml olan kısaca o hatadan dönmektir.

kendine yazık etme gör artık bazı şeyleri birilerinin söylemleriyle vaktini öldürme

kabul etsekte etmesekte 15 20 yıl sonra fetullahcı deediğimiz insanların yetiştirdiği nesiller ülkelerini yönetecek yaşa gelecekler.

düşünsene bir afrikalı başbakan bizim dilimizi konuşacak bu güzel değilmi.

en çok beni sevindiren yönü bunları dünya daki ingilizce denen topu topu 500 kelimeden oluşan dili yok edecek olmaları dünya dili türkce olma yolunda

bunu görmemek buna sevinmemek hangi türke yakışır .

son olarak eğerki ergenekon veya başka bu tip yapılanlamalar gerçekten var ise ve mahkemeler bunu aydılatıp gerçekler ortaya çıkarsa senin söylemlerini kullandığın kişiler ne olacak ne diyecek BUNU GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM. zaten ufak ufak avukatlık tan sıyrılmanın yollarını arıyor deniz bey

gelecek türkiye ve bizim için çok güzel dünya ya hükmedecek bir devletin vatandaşı olmak güzel olmaz mı (enerji koridoru şuan da ülkemiz) çok yakın zamanda bunları görecegiz başımızda ister tayyip olsun ister başkası türkyenin önü çok açık

bekleyelim görelim zaman herşeyin aynasıdır...

Geri