TTnet le İlgisi Bir Sorunum var Yardım ...

byilmaz61

New member
Reaction score
0
benim netim 8Mbit ama indirme hızım 4 Mbit bu sorunu anlamadım ben önceden 8 Mbit le indirme yapabiliyordum ama şimdi yapamıyorum

bu modemin bilgileri
burda aktarım hızı :4095 olarak gösteriliyor
4928.bmp

buda ttnet online işlem merkezinde baktığım hız: 8192 olarak gösteriliyor

4963.bmp

Birde Modemin Kurulumunda Burdaki Ayarlar Doğrumu
5079.bmp

ARKADAŞLAR 8Mbit OLARAK NE YAPMAM LAZIM BİR YARDIM EDİN​

Hızı azaLtabiLecek sebepLeri size söyLeyeyim;

***TTnet'in kLasikLeşen aLt yapı çaLışmaLarı,sorunLarı,hatLardaki bir arıza, bakım vs..(Sorun büyük ihtimaL bu nedenden kaynakLanıyodur,bekLemenizi öneririm..En fazLa bikaç gün sürer,sonra düzeLir..)

***Ortak internet kuLLanıyorsanız veya modem iLe pc arasında ne kadar mesafe var ise hız bir o kadar düşer,

***Modeminizde bir probLem oLabiLir,

***BiLgisayarınızda indirme hızını düşüren uyguLamaLar vs oLabiLir,

***Dosyayı indirdiğiniz sunucu(server) çok yoğun oLabiLir..(İndirme hızı saniyede 9-10 kb a düşebiLeceği gibi, 120-130 kb'a da çıkabiLir..)

***Son oLarak; Gerçek indirme hızınızı test etmek Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test adresini ziyaret ediniz..

sorun bunlarda deil çünkü tetimde bir sorun yok ve bi kaç aydır aynı hızda ama önceden 8Mbit olan net şimdi 4 MBit le indiriyor ve modemden de 4 Mbit olarak görünüyor bunun 8 Mbit olması lazım deil mi lazımsa nasıl olacak ben anlamadım

Isine yararmi bilmiyorum ama aynı sorun benimde basima gelmisti.. Ben Splitter'i cikarip direkt olarak bağladigim da düzelmisti.. ßirde Su senin bağlantı türü olan PPPoa yı PPPoE olarak denedinmi?

sorun bunlarda deil çünkü tetimde bir sorun yok ve bi kaç aydır aynı hızda ama önceden 8Mbit olan net şimdi 4 MBit le indiriyor ve modemden de 4 Mbit olarak görünüyor bunun 8 Mbit olması lazım deil mi lazımsa nasıl olacak ben anlamadım

Dikkat ettiyseniz,etmişseniz aLdığınız internet paketi tarifesinde ‘8mbit/s’ye kadar’ ibaresi ile sunuluyor. '''Yani bu rakam ulaşılabilecek en yüksek hızı ifade ediyor'''. Zira bulunduğuz yerdeki telefon altyapısının kalitesi ve merkeze uzaklığı veri indirme hızının en önemli belirleyicileri.
ADSL’de internet erişimi telefon hattı olarak döşenmiş bakır kablolar aracılığıyla sunuluyor. Bulunduğunuz yerdeki kablo altyapısı göreceli olarak daha ince ise, aynı anda daha az veri taşınabildiğinden internetteki veri indirme hızını olumsuz etkileyebiLiyor. Hatta eski ve sık sık kopmaların olduğu bir hatta ise sizin yaşadığınız bu sorun gibi ADSL’de kesintiler de yaşanabiliyor. Hızı etkileyen bir diğer husus ise abonenin bulunduğu yerin telefon santraline uzaklığı. Uzaklık arttıkça hız azalıyor. Bu santrallerdeki merkezi ADSL cihazlarının performansı bile hızı etkileyebiliyor.

Telefon santrallerindeki yoğunluk, abonelerin veri indirme trafiği de hızınızı etkileyen faktörler arasında. Sizinle aynı hat üzerinden ADSL aboneliği olan kişilerin yarattığı yoğun trafik, sizin internet hızınızın azalmasına neden olabiliyor. Bu sebeple günün farklı saatlerinde farklı hızlarda internete bağlanmanız sözkonusu olabiliyor. İnternet kullanımının yoğun olduğu saatlerde hızınız azalırken, az olduğu saatlerde hızınız artabiliyor.

Bunun dışında kendi modeminizin performansı da hızınızı etkileyebiliyor. Örneğin 8 Mbit/s aboneliğiniz olduğu halde 4 Mbit’e kadar internet erişimine imkan tanıyan bir modeminiz varsa daha yüksek hızda internete ulaşabilmeniz mümkün olamıyor.

benm bu kablolarda eskiden yanma oluyordu kablo kararıp çıkıyodu pazartesi ben yeni bir kablo alayım deniyeyim düzelir inş.

2 Spliter kullanmistim yarıya düsmüstü ordan biliyorum

aslında hıc bırsey le alakası yok arıyıcaksın dıyıcegın laf bu ben netımın 8mb olmasını ıstıyorum dıyıceksın kaydını tutucaklar duzeltıcekler bılerek dusuruyolar net dusme bahanesıyle eskı hatlar en fazla 6mb kaldırabılıyor santralden uzaklara eger yakınsan 8mb oneırım yoksa 6mb yaptır ben 6 mb soyledım ozellıkle ypatıplar sabah 10da bı dusuyodu 10 kere:D ama hep 8 baglanıyordu otomatık olarak bıde o zorlukları var dusmuyucegı sekılde ıstıyorsan 6 yaptır

ew santrale çok yakın zaten ttneti aradım net 8 Mbit zaten öle online işlem merkezinde de öyle gösteriyor sorun benm kablolar yanıp gitmişti ve o kabloları ben hala değişmedim sorunun orda olabileceğini düşünüyom .kabloları değiştikten sonrada olmazsa başka çağrem yok arıcam müteri hizmetlerini ...

Geri