Turkcell'e soruşturma

Øguz

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
ekabet Kurulu, Turkcell için soruşturma açtı

301020081010153012010.jpg

Rekabet Kurulu, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş’nin mobil pazarlama hizmetlerinin sunumu için gerekli altyapı faaliyetleri pazarında hakim durumu kötüye kullanıp kullanmadığının tespiti için soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu’nun Turkcell hakkında soruşturma açmasının nedeninin, belli markaların ürünlerini alanlara verilen hediye kontör ve dakika kampanyaları olduğu öğrenildi. 22 milyon YTL ile, bugüne kadar en yüksek rekabet cezası kesilen şirket ünvanını elinde bulunduran Turkcell’i, bu soruşturmada da haksız bulunması halinde, 818 milyon YTL’ye kadar çıkabilecek idari para cezası bekliyor olacak.

Gelen şikayetler üzerine yapılan değerlendirmede, belli bir markanın ürününün satılması karşılığında Turkcell’in hediye kontör ve dakika vermesinin piyasadaki etkileri ele alındı. Turkcell pazarda hakim durumda bulunduğu için, söz konusu uygulamalarının diğer pazar oyuncuları aleyhine haksız rekabet yarattığı yönünde bulgular elde edildi. Bu nedenle ön araştırma süreci genişletilerek soruşturma aşamasına geçilmesine karar verildi.

Kaynak

hediye veriyosa onlarda versin nasıl rekabet olucak öbür türlü
ama biraz ipin ucunu kacırmış olabilir :p
bana her ay 100 yükletiyo köntör gitmiyo hediyeden konuşuyom :p

Al birini vur ötekine hepsinin Allah belasını versin telefona alo diyemez olduk inanın çevre baskısı olmasa kaldırıp atacam telefonu felan.....

Turkcell pazardaki durumunu uzun zamandır kötüye kullanıyor. Fakat kabahat onların değil, alternatif operatör yok. Kurumsal bir çalışma içine girdiğinizde Turkcell işi ağırdan alır, kendi isteklerini dayatmaya çalışır. Dİğer operatörler Turkcell alternatifi olamıyor.

avea aldım geceleri msj atamıyorum....bazen arama yaptımda çağrı sesi gelio ama arkadaşım aramaıdn diyo...
vodafondada wardı bole problemler ama çözdüler...
türkcell de bole bi problem yaşamadım hiç...
bizim operatörlerimizin kabahati bu...doğru düzgün şabaka kuramıyosanız neden bu piyasaya giriosunuz ve bizi söğüşlüyosunuz

Daha Beter Olsun Şerefsizler...

arkadaş hep milleti soyuyolar resmen ben her ay en az 100 ytl fatura ödüyorum geçenlerde arkadaşıma 1 ay içerissinde 2 fatura gelmiş biri 172 ylt diğeri 75 ytl nasıl anlamadık ya birilerinin buna dur demesi lazım artık

Geri