Tuz Gölü Diye Birşey Yok

JoNeRR*

L![se]L!
HH Üyesi
Reaction score
0
GözlerimiN gözLerine değiDiği her aN akLımda.. Olu
2vsomy8.jpg

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, "Tuz Gölü için bir risk kalmadı, çünkü Tuz Gölü diye bir şey artık yok" dedi.

Hafta sonunda Doğa Derneği ve Atlas Dergisi tarafından düzenlenen "Tuz Gölü’ne Sadakat Yolculuğu" kapsamında bölgeye gelen Eken, şunları kaydetti: "Gölün suyu çekilse de bu bölgede her zaman su bulunuyordu. Ama ne yazık ki her zaman suyun bulunduğu alanın üzerinde minibüs, otomobil, motosiklet ve bisikletlerle gidilebiliyor. Üzerinde rahatça yürünebiliyor. Bu etkinlikte bir gerçeği gördük. Tuz Gölü için artık bir risk kalmadı, çünkü Tuz Gölü diye bir şey artık yok. Tamamen kuruyan 2 milyon yıllık Tuz Gölü’nü de kaybettik. Gölleri bir sulak alan olarak biliyorsak, suyu tamamen çekilmiş olan Tuz Gölü’nün tamamen kuruduğunu söylemek yanlış olmaz. Artık bunu kabul etmeliyiz."

Kaynak​

Ben tuz gölünün bu haliyle turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorun

Dışı tuz görünümünde ilginç tasarımlı oteller yapılabilir tuz safari düzenlenebilir : )

bir an bişeLer yapıLmaLı yakında koca van göLü kurucak

agaçları kesip ev yapmaya devam edersek yapacak bişey kalmıcak..oksijende tükenecek tabii su da...:hhsigara

Daha Bu Kafayla Gidersek Neler Neler Gidecek

Yazık çok yazık hemde geçmiş olsun hepimize bu saatden sonra yapılacak bişey yoq ...

offf harbiden kötü durumdayız:'(

doğanın dengesini bozmak için elimizden geleni ardımıza bırakmıyorken başka ne beklenebilir ki.

yakında içecek su bile bulamayacağız. Allah yardımcımız olsun.

Cok iyi hatirliyorum Ugur Dundarin Arena Programinda tuz golu gelecek 10 yil veya 15 yil icinde kuruyacak ve konya havzasinin buyuk bir bolumu col olacak demisti

gercekten cok uzucu

Bu yıl da geçtim kenarından durup çıplak ayakla gezdim üzerinde

Geri