TV'deki yarışmada TürkLere hakaret

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
BeLçika'da devLet teLevizyonundaki biLgi yarışmasına katıLan FLaman ParLamentosu Başkanı, VoLtaire'in 'Dünya yüzündeki en iğrenç haLk' oLarak hangi miLLeti tanımLadığı sorusuna biLdiğini itiraf ettiği doğru şık 'YahudiLer' yerine 'TürkLer' şıkkını tercih etti.

101201yarismadaturklere.jpg

Federe yapılı Belçika'da Flamanca yayın yapan devlet radyo ve televizyonu VRT'nin birinci kanalında "De Pappenheimers" adlı bilgi yarışmasına bağımsızlık yanlısı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinin Başkan Yardımcısı ve Flaman Parlamentosu Başkanı Jan Peter Peumans katıldı.

Yarışmada ünlü Fransız düşünür Voltaire'in, "Dünya yüzündeki en iğrenç halk" olarak hangi milleti tanımladığı sorusunda bildiğini itiraf ettiği doğru şık "Yahudiler" yerine "Türkler" şıkkını tercih eden Peumans'la sunucu Tom Lenaerts ve diğer yarışmacı olan Yönetmen Jan Eelen arasında şu diyalog yaşandı:

Lenaerts: "Türkler cevabını verdiniz ama doğrusu Yahudiler idi. Bunu gerçekten biliyor muydunuz?"

101230%20Jan%20Peter%20Peumans1.widec.jpg
FLaman ParLamentosu Başkanı Jan Peter Peumans

Peumans: "Gerçekten biliyordum ama Yahudiler hakkında yeni birşey söyleyecek cesaretim yok. Çok hassas insanlar. Bir zamanlar onların sözde liberalizmi hakkında bir şeyler söyledim ama çok çektim. Bu nedenle.."

Eelen: "Fakat Türkler hakkında söylemek meğer sorun değilmiş"

Skandal yarışmaya tepki gösteren Türkiye'nin Brüksel Bürükelçisi Murat Ersavcı, Peumans'ı telefonla aradı ve açıklama sözü aldı.

Belçika'da cumhuriyetçi olduğu gerekçesiyle Kral'ın resepsiyonlarını boykot etmesiyle tanınan ve saldırgan uslubu nedeniyle Fransızca konuşan Valon toplumunun tepkisini çeken Peumans, eşiyle gezintiye çıktığı Valon sınırındaki Vise kasabasında, Yeni Flaman İttifakı üyesi bir politikacının Valon bölgesinde ne işi olduğunu sorgulayan bir gençten dayak yerken polis ekiplerince kurtarılmıştı.

normal,pkk ya yardım ve yataklık yapan belçika değilmiydi zaten ?

pkk ya destek veren türk ü yüceltecek davranışlarda bulunacağı elbette beklenemez dimi ?

çok uzaklarda aramamak gerek forumda bile pkk lı olduktan sonra ?

kimse zan altında kalmasın ben tek bi kişi den bahsediyorum o kendisini bilir.

kardeşim 2. cümLen biraz ağır oLmuş ya

normal,pkk ya yardım ve yataklık yapan belçika değilmiydi zaten ?

çok uzaklarda aramamak gerek forumda bile pkk lı olduktan sonra ?

kimse zan altında kalmasın ben tek bi kişi den bahsediyorum o kendisini bilir.

adam bizle aynı ekmeği yiyor formda iki yazmış çokmu???

kardeşim 2. cümLen biraz ağır oLmuş ya

kimseye hakaret etmedim ki dostum.ben sadece gerçekleri söylüyorum.

sen ortalık karışmasın diye iyi niyetinden dolayı söyledin biliyorum.saol.

adam bizle aynı ekmeği yiyor formda iki yazmış çokmu???

sorun onun yazması değil,hatta kürt olması falan hiç değil.sorun onun destek verdiği örgütte.

kimseye hakaret etmedim ki dostum.ben sadece gerçekleri söylüyorum.

sen ortalık karışmasın diye iyi niyetinden dolayı söyledin biliyorum.saol.

EYVALLAH kardeşim sende sağoL

Peumans: "Gerçekten biliyordum ama Yahudiler hakkında yeni birşey söyleyecek cesaretim yok. Çok hassas insanlar. Bir zamanlar onların sözde liberalizmi hakkında bir şeyler söyledim ama çok çektim. Bu nedenle.."

Bir avuç İsrailli anında tepki koyabiliyor ve kendilerini birşekilde anlatabiliyorda..biz 70 milyon dünyaya anlatımıyor yada anlatılmak istenmiyoruz..Klasik bir Haçlı düşüncesi.....mi diye geliyor insanın aklına

Bir avuç İsrailli anında tepki koyabiliyor ve kendilerini birşekilde anlatabiliyorda..biz 70 milyon dünyaya anlatımıyor yada anlatılmak istenmiyoruz..Klasik bir Haçlı düşüncesi.....mi diye geliyor insanın aklına

dostum onlar işte malesef bi avuç değil,o kısım gözle görülen kısım.asıl bi avuç olan türklerdir.

adamlar dünya çapında bi örgüt ve herşey bu adamların kontrolünde.adamlar şu an dünya yı şekillendiriyor.

onun için o adam elbette türkler dicektir,sıkıysa yahudiler desin.

ben normal karşılıyorum zaten.

Geri