Umre'ye gittim ama..

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

20su59f.jpg

Umre'ye gittim ama..

Yakın çevremde birçok insanın merak ettiği ilk soru şu: İçkiyi bırakacak mısın?

Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan'ın gittikleri Umre gezisi sonrası başladıkları

"Peygamberin izinde" yazı dizisi sona erdi. Özkö bu yazı dizisinin ardından bugünkü köşesinde Umre'ye gidip geldikten sonra içkiyi bırakıp bırakmayacağının cevabını verdi. Laik okura da mesajı verdi. Umre'ye gittim ama değişmedim.

İÇKİYİ BIRAKACAK MISIN

BEŞ gün süren Umre gezisinde, elimden geldiğince samimi olmaya, orada yaşadığım, hissettiğim her şeyi bütün sahiciliği ile aktarmaya çalıştım. Şimdi sıra bu gezinin benim üzerimdeki etkilerine geldi.Yakın çevremde birçok insanın merak ettiği ilk soru şu. İçkiyi bırakacak mısın?

İÇKİ BENİM HAYATIMIN EN ÖNEMLİ UNSURU

Hemen cevabını vereyim. Hayır bırakmayacağım. İçki benim hayatımın önemli bir unsuru. Yoğun ve stresli günlerimde bana iyi geliyor. Ama kimseye tavsiye etmiyorum. Fazlasının zararlı olduğunu her fırsatta herkese söylüyorum.

NAMAZ KILMAYACAĞIM

Peki İslam’ın öteki vecibelerini yerine getirecek miyim?Hayır, namaz kılmaya başlamayacağım. Oruç tutmuyordum. Bundan sonra tutmayı da düşünmüyorum. Kurban kesmek bana çok uzak bir şeydi, uzak kalmaya devam edecek.

BEN İNANÇLI BİR İNSANIM

Ben inançlı bir insanım. Allah’a inanıyorum. İnançla ilgili en gelişmiş duygum, minnet ve şükretme duygularıdır... İnancımı Allah’la tek başıma bir ilişki içinde yaşıyorum. Kızıma din eğitimi vermedim. Ama, anneannesinden, babaannesinden bazı şeyler aldı ve yabancı bir okulda okumasına rağmen, inancı kuvvetli bir kadın oldu. Daha da önemlisi, başkalarının inançlarına saygıyı, kişiliğinin çok önemli parçası haline getirdi.Dinle ilişkimin bu halinden dolayı ne övünüyorum, ne de kendimi suçlu hissediyorum. Umre ziyareti sırasında, içinde yaşadığım toplumun kültüründe ve kimliğinde çok önemli yeri olan İslam dininin Hac gerçeğini anlamaya çalıştım.

LAİK KESİMDE KUVVETLİ BİR HAC DUYGUSU HAKİM

Toplumun laik denilen, Atatürkçü kesiminde de çok kuvvetli bir inanç ve Hac duygusu hâkim. Buna karşılık şunu da öğrendim. “Dindar” diye bildiğimiz kesim de, bizlerin bu tarafını tanıdıkça bizlere daha açık, daha anlayışlı hale geliyor. Peygamber Camii’ndeki iftarda bizi aralarına davet eden Türklerin gösterdiği yakınlığı hiçbir zaman unutmayacağım.

Kaynak

Bu konuşmanın amacını anlamadım şahsen.Herkesin dini kendine namaz kıl yada kılma bana bir faydası yokki. Kendin için yapıyorsun yaşamdaki herşeyi.

ee.
bazılarına hayır eder ..
bazılarına hayır etmez ..

Yanacaksın bea özkök:D ulan ne halt yersen ye senin derdin milletimi gerdi seni örnek alan laikler umreye akın eder şimdi :D

Allah kurtarsın

Geri