USB Belleklerinizi Hızlandırın!

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
2dvpwue.jpg

USB Belleklerinizi Hızlandırın!

Windows' unda Artık Sisteminde Kullandığı Dosya Format Türünü Sizde Flash Belleklerinize Uygulayın Hız Kazanın...

2liwwn5.jpg
Evet Neyden Bahsediyoruz? Tabiki NTFS'den. NTFS Nedir? NTFS windows NT ile geliştirilmiş bir dosya sistemidir. (NT file sistem) disk kullanımı ve güvenlik yönünden kesinlik FAT ten çok gelişmiş özellikleri vardır.

Özellikleri,

• Active directory ile ağ kaynaklarını daha iyi yönetir.domain controller olan pc ler için gereklidir.opsiyonel diildir yani.
  • File encryption(dosya şifreleme) ile dosyaların şifrelenmesine olanak sağlar
  • Remote storage ile taşınabilir saklama alanlarının yönetimini gerçekleştirir.
  • Her kullanıcı için sınırlı disk kotası kullanımı sağlar.
  • Büyük disk alanlarına destek verir.büyük HDD lerin nTFS ile formatlanması verimi artıracaktır.
  • Uzun dosya adlarını destekler.
  • Kayıt tutan bir dosya sistemidirScandisk chkdisk gibi hata yönetim araçlarına fazla gereksinim duymaz.dosyalar 1k lık cluster alanlarında detayları ile bulunur ve kendi kendini optimize etme yeterliliği vardır.
28upi79.jpg

Gelelim Konumuza :

USB Belleklerinizi NTFS ile Biçimlendirdiğiniz Takdirde, Dosya aktarım hızlarınız artacak, daha çok dosya barındırabileceksiniz. Yukarıda saydığım özellikleri tekrar saymama gerek yok. Nasıl Biçimlendireceğiz? Hemen USD Belleğinizi Takın, USB Belleğinize Sağ Tıklayın, Oradan Biçimlendir Deyin, ve FAT olan Yeri NTFS Yapın. İster Çabuk Biçimlendiri Tıklayın İster Tıklamayın. Ama Tıklamanızı Tavsiye Ederim. Güzel Bir Format Atmış Olursunuz..

Ekli dosyalar

• 2dvpwue.jpg.png
    2dvpwue.jpg.png
    35 KB · Görüntüleme: 543
USB disk nasıl NTFS olarak formatlanır?
Windows Xp varsayılan olarak USB diskleri NTFS olarak formatlamaya izin vermez.
Bunun için öncelikle yazma önbelleklemesini etkinleştirmek gerekir.

USB FLASH DISKI NTFS OLARAK NASIL FORMATLANIR?

1. Usb Flash Diskinizi bilgisayarınıza bağlayın.

2. Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Sistem>Donanım>Aygıt Yöneticisi yolunu izleyin.

3. Disk Sürücüleri altındaki USB Flash Belleğinize sağ tuşla tıklayıp Özelliklere girin.

4. İlkeler altındaki seçeneklerden "Performans için en iyi duruma getir." seçeneğini seçin.Tamamı tıklayarak pencereyi kapatın

5. USB flash Belleği'nizi bilgisayarın sağ alt köşesinde bulunan "Donanımı güvenli çıkart" seçeneği ile çıkartın.

6. USB Flash Belleği tekrar takın.

7. Bilgisayarımı iki kere tıklayın. Flash belleğe sağ tuşla tıklayın ve biçimlendiri seçin.

8. Dosya sistemini NTFS seçerek Başlatı tıklayın.

Resim ekeleyecek takati kendimde bulamadım kardeşim. Ama gayet açıklayıcı bir şekilde yazdım yapman gerekenleri.

ALINTI DEĞİLDİR...

exfat daha eski bi sistem en ideali ntfs dir. özellikle kopyalamada farklılıkları we sosya işlemede(flashtan program yuklme gibi) buyuk farklılıklar olcaktır ;) bılgı ıcın tsskurler abim ulas abim :)

Geri