ustalar bır bakarmısınız

setyans

New member
Reaction score
0
arkadsımın oglu bı hafta once pc de cd sıkıstırmıs cd sımdı param parca olmus
sorun su pc acılırken reset atıyor kendı kendıne
format atamıyorum
dvd degıstırdım
harddısk degıstı
ram degıstı
kablo degıstı ama aynı sorun
format cd bıle degıstı ama aynı acılırken f1 ıle devam edıyor
dvdyı sokunce ıstemıyor
checkup ram deyıp reset atıyor bı yardım edın sorun ne cözüm ne :sad::scared:

fazla bir bilgim yok ama benim fikrim sanırım dvdroomun anakarta (o kısma ne denir bilmiyorum)takıldığı yerde bi sorun olabilir yani anakartı göstermen lazım
tavsiyem harici yani usb girişli bir dvdroomla deneyin

taktığın dvdnin jumper ayarlarını yaptın mı

cdromyo1.jpg

hıc ayarıyla oynanmamıs ılk elleyen ben oldun crea marka pc msi anakart var uzerınde ne botu acıyor ne sıstemı guvenlı boottan bıle gırmıyor dvd takık olunca f1 le acılıyor cıkarınca acılıyor reset atıyor aynı windows 7 yı carckleyıp botu bozması gıbi

Jumperdn olabilir.
Dvd nin arkasındaki jumperle hdd ninki aynı sıradaysa cakışır.
dvd deki jumperın yerini deiş bide öyle dene.

arkadas anlatamadım galıba dvdyı bıle degıstırdım ama nafıle

bence biosdan ayar gereklı ne ayarı dersen bıos ayarları sıfırlanmıs anlattıgına gore ondanda yapabılır acılısı hdd ye yonlendırıp pc yı actır

onuda denedım acılısı hdd ke vrdım nafıle baska hdd bagladım ondada boot baslamadı bıos acılısta dvdyı harddıskı goruyor ama baslamıyor

onuda denedım acılısı hdd ke vrdım nafıle baska hdd bagladım ondada boot baslamadı bıos acılısta dvdyı harddıskı goruyor ama baslamıyor

bios pilinle alakalı arkadasım o zaman hafızada tutmuyor bios bılgılerını pili dene..

hafıza genel ayarlarına baktım yaptıgım ayar duruyor degısen yok boot baslangıcı falan ayarladıgım gıbı duruyor

bıosunu güncellemeyi ddenedin mi...
yada usb den format olayını denemelisin
flash disc e atılan xp ler var
bunu da anakartının desteklemesi lazım tabi.

arkadaşım senin anakart kısa devreye düşüyor anakart ın tırnaklarına bak sana tavsiyem kabloyu sök anakart taki tırnakları tiner e değdirilmiş fırça ile temizle (CD rom a giden tırnaklar ) eğer yağlanmaya parslanmaya bağlı voltaj değerlerini düzeltir
olmazsa anakart almaktan başka çaren kalmıyo...

Geri