uydunet kablo-modem

niedy707

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ttnet i iptal ettirip uydunet e geçmeyi planlıyorum. 1MBit sınırsız tarifede koblolu modem ve kurulum ücreti alınmayan bi tarifeleri var. ama bu modem de sadece 1 tane eternet çıkışı varmış. gittiğim şubede bu çıkışı hub la falan çoğaltamayacağımı, ayrıyetten 145 TL ye bi router almam gerektiğini söyledi.

sizce de öyle mi??

ewet genellikle öyledir.

sana verecekleri modem tek ethernet çıkışlıdır. Bunun yanında birde usb çıkışı vardır. Eğer çok kişi kullanmak ve modeme para vermek istemiyorsanız ki öyle görünüyor..

modemin olduğu bilgisayarı usb ile bağlayarak diğer bilgisayarlara ethernet çıkışı ile bir swich yardımı ile bağlayabilirsiniz kolay gelsin..

ewet genellikle öyledir.
... bir swich yardımı ile bağlayabilirsiniz kolay gelsin..

eternet çıkışını hub la falan çoğaltabilirmiyim acaba diye sorduğumda yok illa router alman gerek dedi servisteki adam.
bu sizce ticari bi amaç uğruna söylenmiş bi yalan mıdır?? fikrinizi merak ettim

teşekkür ederim

switch ve router aynı şeyde olabilir,, bilmiyorum tam onu :):)

bizde modemin çıkışına swich taktık.oradan iki bilgisayara bağlıyoruz.tek makina çalışınca mükemmel.fakat ikisi aynı anda açık olunca baya yavaşlıyor.çevrede bu şekil kullanan bulamadığımdan normal mi değilmi bilemiyorum.ayrıca bu swichi daha önce ttnet te de kulanıyorduk.
kolay gelsin

Switch hub ile çalışması lazım. Modemin kitapçığında bağlantıyı nasıl çoğaltabileceğin vardır zaten .
Tek ethernet portlu adsl modemim vardı ama o router özellikliydi. Modemin scientific atlanta dpc 2203 ise kılavuzunda bir hub veya router ile bağlantıyı dağıtabileceğin yazıyor. İlla router olacak diye birşey yok.

valla kardeşim ttnet kullanmada ne .. kullanırsan kullan derim

kablo madem, diğer modemlerden biraz farklı ama tek cihazdır. yani ayrıca routher almana gerek yok. Kuzenim kullanıyor bu şekilde. Kullanıcı sayısını arttıracaksan..zaten yukarıda yazılmış, switch kullanacaksın, usb bağlantısı kasıyor biraz..

netmaster cxc 150 ve diğer modellerini bi araştır istersen kardeşim uydunetin verdiği modeme bağımlı kalmak zorunda değilsin en azından ben öyle yapmıştım kolay gelsin

bir hub işini görür modem den gelen kabloyu huba bağla sonra makenene istedigin kadar dağıt

Geri