Uzak galaksiler bir tık ötede

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Microsoft, milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki galaksilerin, nebulaların ve süper novaların görülebildiği bir programı, amatör gökbilimciler için sundu.

140508044.jpg

BBC'nin haberine göre, 'World Wide Telescope' programı, Dünya'daki ve uzaydaki teleskoplarla elde edilen en iyi görüntülerden bir bölümünü, ücretsiz olarak yayınlıyor.

Uzaydaki Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla, Chandra X ışını gözlemevinden görüntülerin derlendiği yazılımı bilgisayarlarına indiren kullanıcılar, gökyüzünde yıldızlar ile gezegenleri arayıp, diledikleri kadar yakınlaştırabilecekler.

Ücretsiz yazılımı indirmek için "http://www.worldwidetelescope.org" adresine girmek yeterli.

Bilim adamları, Microsoft'un hizmetinin astronomiyle ilgilenen herkes için çok öğretici olduğunu, profesyonel gökbilimcilerin de bundan faydalanacağını aktardı.

Uzak galaksiler bir 'tık' ötede

Amerikalı bilişim devi Microsoft, milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki galaksilerin, nebulaların ve süper novaların görülebildiği bir programı, amatör gökbilimciler için sundu. BBC'nin haberine göre, 'World Wide Telescope' programı, Dünya'daki ve uzaydaki teleskoplarla elde edilen en iyi görüntülerden bir bölümünü, ücretsiz olarak yayınlıyor.

Jupiter-2-highres.jpg

Jupiter-1-highres.jpg

Hydrogen-Alpha-highres.jpg

Eta-Cerina-Nebula-Star-regi.jpg

IMG_0236.jpg

IMG_0234.jpg

IMG_0232.jpg

IMG_0229.jpg

IMG_0225.jpg

IMG_0216.jpg

TED-Screen1.jpg

TED-Screen3.jpg

03.jpg.jpg

01.jpg.jpg

02.jpg.jpg

way be ne gezegenler varmış

gerçekten işime yarayaak çok saol dostum

Çok Çok Çok SaoLL...

A ' dan..... Z ' ye HackHeLL....

ilginç:D paylaşım için tşkler

paylasim icin tesekkurler

yüklemekte bişi yok biraz ingizlizce lazım o çıkan siteden x86 mıdır nedir öle olan bi şeyi indircen sonra ilk inen setupa tekrar tıklıcan ama ben de indirdim ama hiç bi resme bakamadım öle zoomlamadı:S

Geri