Uzaydan görülen tek Türk

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
22112009133304.jpg

Erzincan'ın Keşiş Dağları eteklerinde bulunan tepedeki Atatürk portresi, uzaydan bile görülüyor....

27 YIL önce vatani görevini 59'uncu Topçu Tugay Komutanlığı'nda 4 ay kısa dönem er olarak yapan ressam Mustafa Aydemir, 3 bin gönüllü askerle 600 ton taş, 210 ton harç ve 200 ton boya kullanarak böyük bir proje başlattı. 7 bin 500 metrekare alan üzerine kondurulan Atatürk portresi 29 günde tamamladı. Ve o portre uzaydan bile görünen tek Türk olma özelliğini taşıyor.

Aydemir 27 yıl önce hayata geçirdiği projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"PORTRE 3 BİN ASKERLE YAPILDI"

"Bu resim benim hayalimin sadece bir kısmı idi. Aslında Atatürk'ün askerler ve kent üzerindeki moral etkisini düşünerek hareketli ve sesli portre tasarlamıştım. Bu da dünyada ilk olacaktı. Ama bunun için gerekli bütçe çıkmayınca resim yapıldığı gibi kaldı. Deprem bölgesi üzerinde olmasına karşın yüzlerce yıl sonraya kalması için planladığım çalışmada çok hassas davrandık. Dağdan gelen yağmur sularından oluşan sellerin resmi aşağıya kaydırmaması için, drenaj çalışması yaptık. Çevredeki tepel...

Devami...

uzaya türk gitti sandım ilkten :) meğerse böylemiş :) yinede güzel bişey atatürkün uzaydan görünmesi sevindim...

Eline sağlık ,türk milleti..

İyi fikir birde şöylle devasa bir türk bayrağı yapsalar birilerine inat

işte Türk olmak böyle birşey yapanında yaptıranında aklına gelenınde emeği geçenlerinde herkesin ellerine kollarına sağlık...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Geri