Vah zavallılar vah!

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Vah zavallılar vah!

Referandumda 'evet' çıkacağını kabullenen 'hayır' cephesi, sonuçları şaibeli göstermek için karalama kampanyasına başladı...

Anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, referandumdan 'evet' çıkması ihtimaline karşı şimdiden 'hile' iddialarını gündeme getirmeye başladı.

Vatan Gazetesi'nden ayrılıp Sözcü Gazetesi'ne geçen Necati Doğru dünkü köşe yazısında 'Babanıza bile güvenmeyin referanduma hile girebilir!' başlığını kullandı. İktidarın bilgisayar yazılımı kullanarak referanduma hile karıştıracağını iddia eden Doğru, şu an kullanılmakta olan yazılımın 'defolu' olduğunu savundu. Doğru, iddiasını şöyle dile getirdi: "İktidarın gözü dönmüşse, kötü niyetliyse, haram süt emmişse; bu yazılımı kullanarak hile yapabilir. Oy sayım sonucunun istediği gibi resmileşmesini sağlayabilir dediler. Bu yazılımı ABD'de kaldırdılar, Yunanistan'da kaldırdılar. ABD'nin ve Yunanistan'ın bu yazılım şaibelidir, hile yapılabilir korkusuyla kaldırdığı sistem Türkiye'de 12 Eylül günü yapılacak referandumda oyların tasnifinde kullanılacak."

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı ise "Yüksek Seçim Kurulu halkı rahatlatmak zorunda" başlıklı yazısında vatandaşların 'hile' nedeniyle endişe içinde olduğunu ileri sürdü. Ataklı, iddiasını şöyle gerekçelendirdi: "Büyük bir çoğunluk seçimlerde hile yapılacağı konusunda ciddi bir kanaat sahibi. Zaten bunu sokaktaki vatandaşın tavrından hemen anlıyorsunuz. 'Referandumda ne olur?' türü bir soru sorduğunuzda alacağınız cevap 'Oyumu söylemem ama evetler kazanacak' şeklinde oluyor. Peki hile konusu neden bu kadar gündemde. Çünkü özellikle kentlerde yaşayan büyük bir kesim son genel seçimlerde elektronik hile yapıldığına inanıyor. Şu ana kadar bu kanıtlanmış değil elbette, kimsenin elinde inanılır bir belge yok, ama yaygın kanaat bu yönde."

Aynı iddiaları önceki gün CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da dile getirdi. YSK'nın kullandığı sistemin güvenliği hakkında kamuoyunda ciddi bir kanaat olduğunu ileri sürdü. Seyhan, "12 Eylül 2010 seçiminde sisteme müdahale edilerek, yazılımın yüzde 52, yüzde 53 dolaylarında evet çıkmasına programlanacağı, oy kullanmayanların bir kısmının oy kullanmış gibi gösterilerek evet hanesine kaydırılacağı yönünde bir endişesi vardır. Pratikte bu mümkün olduğuna göre, seçimlere gölge düşürmemek için mevcut yazılım üzerinde bir inceleme yaptırmayı ve kamuoyunda oluşan olumsuz kanaati kaldırmak için bir önlem almayı düşünüyor musunuz?" şeklinde konuştu.

kaynak

Gördük belediye seçimlerini kesilen elektrikleri yakılan pusulaları.. Habervaktimin yazısı beni rahatlatmıyo. Devlet nasıl garanti ediyor hile olmayacağını.. SEn bana onlarla gel..

Gördük belediye seçimlerini kesilen elektrikleri yakılan pusulaları.. Habervaktimin yazısı beni rahatlatmıyo. Devlet nasıl garanti ediyor hile olmayacağını.. SEn bana onlarla gel..

chp liler oylarının arkasına elektronik barkot taktırsın bence..çalınan oylar olursa öter:) o zaman emin olabilirler... başka yolu yok çünkü..

bak ben sana bir komplo teorisi hazırlayayım ,bunu git chp merkezinde yada mhp merkezinde anlat kesin kafalarına yatar ve uygularlar;

anlatıyorum bak; bir grup chp li(en az 1000 kişi falan olmalı ama inandırıcı olsun diye) ,oy larını hayır olarak kullandıktan sonra oy pusulalarını ceplerine sokup ,zarfları sandığa boş atmalılar, daha sonra istanbulun değişik çöplüklerine gidip basın mensuplarıyla birlikte ''ahaaa çöplerden chp oyalrı çıktı'' diye bağırmalılar,,,böylece seçimlerde hile yapıldığı ortaya çıkar...

yaaa belki patenti bana ait diyecektim bu kumpası ama daha önceki seçimlerde çöplük lerde çıkan oyların durumuda böyledir ne dersin.. bende kendimi akıllı sanıyordum demekki benden önce düşünenlerde çıkmış:))))

Kemik yani evetin varsayılan oranı zaten %55 evet diyen partileri topladığımızda bu oran çıkıyor zaten kamuoyu yoklamalarıda bunu doğruluyor anamadığım hertürlü evet çıkacağı belli bunun neresinde hile olacak onu anlamadım hani %50 nin altında olsa neyse.
Şaşrımış bunlar...

Sevgili LOOPUSED, umarım yaşın veya işin gereği bir şekilde seçimlerde görev almışsındır. Ben katılımcı bir vatandaş olabilme çabasıyla, uygun ise bir şekilde seçim işlemlerinde görev alıyorum. Görevli olduğum bölgelerde, 45 yaşındayım senin anlattığın şekilde içinde pusula bulunmayan boş zarf durumuyla karşılaşmadım. Oylar çoğunlukla kullanılmış, bir bölümü de geçersiz olmuş. Yani seçmen çoğunlukla siyasilere kızgınlığından mührü 3 - 4 yere basmış.

Yine yaşım gereği, (1965 doğumluyum) 1980- 2010 dönemi için konuşuyorum. Yaptığı işlerde bu derece aşağılık, adi, haince yöntemler kullanan bir SEÇİLMİŞ HÜKÜMET ile karşılaşmadım. Ben köy kökenli bir kişiyim. En basit tarif ile Tilkiyi tilki, davarı davar, kurt'u kurt bilirim. Karşıdan gelen gelirken neyse o haliyle görünür bize. Fakat şunuda biliriz. Aslan postuna bürünmüş sırtlanıda ayırabilir, tanıyabiliriz.

Bunca kelimeyi ne diye yazdım şimdi:

Yaptığı işlerde günaha, yalana, ihanete, hırsızlığa bu kadar bulaşmış bir sırtlan görmedim.

Aklı başında insanlar her zaman bilmelidir ki, iyi niyetle ve umutlarla seçilmiş bir hükümet yanlış işler yapıyor, kötü yolda gidiyor olabilir. Gidebilir. Bizlere bu gidişatın iyi yada kötü olduğunu AKIL söyler.

Adalet ve Kalkınma Partisini melekler oluşturmadığına göre, kendi insanını ve kurumlarını bir birine düşüren, düşman eden işlerle uğraşıp durduklarına göre, ahlakı, dini, vicdanı, tarihi, kader birliği inancı zayıf veya bozuk olduğu tescilli kişilerin bu oylamada hile yapmayacakları garanti değildir. Hile yapmasalar bile oylama sürecinin içerik ve kalitesini ne hale getirdikleri ortadadır. Doğrudan insanların gözü önünde gerçekleşen bir sürü olaya rağmen, umarım ne hale getirmişlerki gibi bir soru sormazsın.

Son cümle:
Seçimlerin çoğunda görev aldığımı söylemem, beni bir seçim yorumcusu, seçim ve siyasi konularda şaşmaz değerlendirmeler yapabilen bir uzman kılmaz.

chp liler oylarının arkasına elektronik barkot taktırsın bence..çalınan oylar olursa öter:) o zaman emin olabilirler... başka yolu yok çünkü..

bak ben sana bir komplo teorisi hazırlayayım ,bunu git chp merkezinde yada mhp merkezinde anlat kesin kafalarına yatar ve uygularlar;

anlatıyorum bak; bir grup chp li(en az 1000 kişi falan olmalı ama inandırıcı olsun diye) ,oy larını hayır olarak kullandıktan sonra oy pusulalarını ceplerine sokup ,zarfları sandığa boş atmalılar, daha sonra istanbulun değişik çöplüklerine gidip basın mensuplarıyla birlikte ''ahaaa çöplerden chp oyalrı çıktı'' diye bağırmalılar,,,böylece seçimlerde hile yapıldığı ortaya çıkar...

yaaa belki patenti bana ait diyecektim bu kumpası ama daha önceki seçimlerde çöplük lerde çıkan oyların durumuda böyledir ne dersin.. bende kendimi akıllı sanıyordum demekki benden önce düşünenlerde çıkmış:))))

KEsin anlattığın gibi olmuştur.. 10 oyun herşeyi değiştirdiği yerde chpliler sadece fesatlık olsun diye kendi oylarını çalmıştır..ZAten başka nasıl açıklanabilirki.:D :D Bunları geçiceksin. Bir tane gerçek vardır. Şu devirde kpssde polislik sınavlarında soru çalabilecek kul hakkını yiyecek durumu gelmiş adamlar o oyuda çalarlar.. Çok iyi biliyorsun ama senin umrunda değil kulun hakkı.. Sen benim istediğim olsunda nasıl olursa olsun mantığındasın..

KEsin anlattığın gibi olmuştur.. 10 oyun herşeyi değiştirdiği yerde chpliler sadece fesatlık olsun diye kendi oylarını çalmıştır..ZAten başka nasıl açıklanabilirki.:D :D Bunları geçiceksin. Bir tane gerçek vardır. Şu devirde kpssde polislik sınavlarında soru çalabilecek kul hakkını yiyecek durumu gelmiş adamlar o oyuda çalarlar.. Çok iyi biliyorsun ama senin umrunda değil kulun hakkı.. Sen benim istediğim olsunda nasıl olursa olsun mantığındasın..

o haberlerin yani kppss pisliğinin yada hırsızlığının perde arkasınıda bilmiyorsun,çoğu çıktı azı kaldı nerelere bulaştığını göreceksin.. aynı şu chp afişi gibi aynı şu uğurmumcu hablemitoğu danıştay cinayetleri gibi esas yapanların kendi safınızdan olduğunu göreceksin. kpss deki soru hırsızlşığının temelini cemaate yamamaya kalktınız taa baştan beri.. ortada tek bir delil yok iken, şimdi bir dersanenin üzerinden esas nerelerle bağlantılı olduğu çıkıyor ortaya.. kokoş bir kadının ortaklığına kadar vardı iş... bekle bekle az sabret ,olayın sahibi belli olacak..

o haberlerin yani kppss pisliğinin yada hırsızlığının perde arkasınıda bilmiyorsun,çoğu çıktı azı kaldı nerelere bulaştığını göreceksin.. aynı şu chp afişi gibi aynı şu uğurmumcu hablemitoğu danıştay cinayetleri gibi esas yapanların kendi safınızdan olduğunu göreceksin. kpss deki soru hırsızlşığının temelini cemaate yamamaya kalktınız taa baştan beri.. ortada tek bir delil yok iken, şimdi bir dersanenin üzerinden esas nerelerle bağlantılı olduğu çıkıyor ortaya.. kokoş bir kadının ortaklığına kadar vardı iş... bekle bekle az sabret ,olayın sahibi belli olacak..

Polislik sınavlarını yazmayı unuttun heralde... Ardı arkası belli olmayan demişsin yav senin şu yazdığın olayların hangisinin ne için kim tarafından yapıldığı belli.. Hepsini belli kesme yıktın.. HEpside ne hikmetse muhalefetten adamlar... :D Sabrediyorum zaten şu ergenekon yalanları başladığından beri adamlar içerde öldü hala suçları belli değil... Sabrediyorum ama nereye kadar.. Binlerce sayfalık iddaanameden adamları ne suçu olduğu çıkmadı bir türlü...

HAdi kolay gelsin sana az sonra başlarsın gene iddaanameden yazmaya.. Kaynakta belli zaten... :D :D

Geri