Vakit Saylan'ı nasıl gördü?

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Vakit Saylan'ı nasıl gördü?

91746.jpg

Eleştirilerin odağındaki Vakit gazetesi Türkan Saylan'ın cenazesini nasıl gördü? Neler eleştiri konusu edildi?

Türkan Saylan'ın dün cenaze töreni vardı. Törenden yansıyanlar ve gözden kaçanlar bugün gazete sayfalarında genişçe işlendi. Bir diğer merak edilen de Vakit gazetesinin töreni nasıl göreceği, neler yazacağıydı.

Saylan'a sert eleştirileriyle dikkatleri çeken Vakit, haberi 1. sayfanın alt orta kısmından gördü. Tahmin edildiği gibi eleştirel bir bakış vardı cenazeye.. Gazete 'Gönlüne göre uğurlandı' başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Haberde tabut başında keman ve piano çalınması imalı bir şekilde eleştirildi. Birinci sayfada şu ifadelere yer verildi:

"Önceki gün ölen ÇYDD Başkanı Türkan Saylan dün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Saylan'ın gönlüne göre yapılan cenaze töreninde keman, piyano, armonika eşliğinde konser verildi. Tabutun etrafı çiçeklerle süslendi ve sık sık siyasi ve ideolojik sloganlar atıldı. Cenazeye gelenlerin çoğunluğunun namaza katılmaması dikkatlerden kaçmadı."

kaynak

YaLan bişe yazmamışki adamLar. . .

Evet yazılanlar asılsız değil,bunları tv dende izledik gördük.Yalnızca biraz eleştirisel bir bakış açısı olmuş ama neticede özgür basın diye birşey var.Umarım bu eleştiriler yüzünden üst mercilerce boykot(!) edilmez

€rd@ls10;4320093' Alıntı:
Cenazeye gelenlerin çoğunluğunun namaza katılmaması dikkatlerden kaçmadı."

Saylanın cenazesi bale eşliğinde toprağa verildi:clap:clap

Türkan saylanın cenaze töreni..

[VIDEO]Wvvkb_8La0k[/VIDEO]​

Bu yazılanların daha güzelini ben yazacaktım ama kolum hiç bir yere ulaşmadı. Gazetelerin okur yorumları kısmına yazdklarımda yayınlanmadı. Gaç kaldım ama buraya yazayım belki yayınlarır. Onu çok ama çok sevenlere(!!!) tavsiyemdir: Piyano nedir ki, sesi bile çıkmaz. Bizim memleketde bir zamanlar "Binali Salman" diye dünya çapında bir zurnacı vardı, onun arşivlerdeki zurna fasıllarını çıkarın ve her tarafa da profesyonel davucular yerleştin. Fon' u sonuna kadar açın ve mezarlığa kadar tüm dünyaya bu Davul zurna konserli cenaze merasimini naklen yayınlayın. Hatta bir tır kamyonuna da iyi bir şarap sofrası donatın dünyanın en nadide şaraplarını, sokaklarda ucuz şarap içenleri toplayarak ikram edin ve kazanımını kadının ruhuna bağişlayın. Bunlara ilaveten birde bizim doğunun meşhur ozanlarından Merhum Murat Çobanoğlu'nun 1973 lerde ismet inönü öldüğü zaman plağa okuduğu bir türkü vardı onuda, yayınlamaları için göndermeyi düşünüyordum ama ne yazık kolum hiç bir yere ulaşmıyor.

Bencede Yanlış Bişi Yazılmamış....
Türkan Saylan Mevzuu Bence çok Uzatıldı...
ölenlerin Nasıl Bir Karşılık Göreceğini Mevla Bilir...
Bizim Bunlardan Ders çıkararak Hayatımızı Ona Göre Devam Ettirmemiz Lazım...

Geri