Venedik Resmen Sulara Gömüldü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

ws085g.jpg

Venedik resmen sulara gömüldü

Deniz son 30 yılın en yüksek seviyesine çıkarak normalden 1.60 metre yükselince Venedik'te yetkililer "aqua alta" (yüksek su) alarmı verdi..

İtalya'nın ada şehri Venedik'te "aqua alta" (suların yükselmesi) alarmı verildi. Venedikli yetkililerin verdiği bilgiye göre; deniz gün içinde son 30 yılın en yüksek seviyesine çıkarak normalden 1.60 metre yükseldi. Öğle yaklaşırken özellikle şehirdeki turistik San Marco Meydanı ve sokakların çoğunun sular altında kaldığı ve tarihi semtte ulaşımın adamakıllı zorlaştığı görüldü. Venedik'te 1986 yılında deniz 1.58 metre yükselmişti. 1979'daki yükseliş ise 1.66 metre olmuştu. Meşhur İtalyan kenti, en berbat "aqua alta"sıyla 1966 yılında karşılaşmış; o sene sular 194 santim yükselerek her yeri istila etmişti.

Kaynak

baykal anayasa mahkemesine gitsin hemen :)

İtalya'nın ada şehri Venedik'te "aqua alta" (suların yükselmesi) durumunun oluşmasında büyük
ihtimalle son dönemlerde kendini iyi belli etmeye başlayan küresel ısınmanın kutuplarda ki buzların
erimesini sağlayarak suların yükselmesini tetiklemiş olabileceğini düşünüyorum..

Küresel ısınmanın etkisiyle dünyanın diğer bölgelerinde de deniz suları git gide yükselmeye başladı
yaşanan bu durumun özellikle sahil şehirleri ve adalarda kurulmuş olan şehirler açısından büyük bir tehlike
arz ettiğini bilim insanları uzun zamandır dile getiriyorlar dünyanın iklimi hızla değişiyor ve ne yazıkki buna insanoğlu
yani bizler sebep oluyoruz yaşayacak başka bir dünyamız olmadığını ne zaman hatırlayacağız bilemiyorum...

İtalya'nın ada şehri Venedik'te "aqua alta" (suların yükselmesi) durumunun oluşmasında büyük
ihtimalle son dönemlerde kendini iyi belli etmeye başlayan küresel ısınmanın kutuplarda ki buzların
erimesini sağlayarak suların yükselmesini tetiklemiş olabileceğini düşünüyorum..

Küresel ısınmanın etkisiyle dünyanın diğer bölgelerinde de deniz suları git gide yükselmeye başladı
yaşanan bu durumun özellikle sahil şehirleri ve adalarda kurulmuş olan şehirler açısından büyük bir tehlike
arz ettiğini bilim insanları uzun zamandır dile getiriyorlar dünyanın iklimi hızla değişiyor ve ne yazıkki buna insanoğlu
yani bizler sebep oluyoruz yaşayacak başka bir dünyamız olmadığını ne zaman hatırlayacağız bilemiyorum...

Bunlar kimin umrundaki,gözlerinin önündeki perde kalkmadıktan sonra bu acı durumu çözemeyiz

Ayrıca su seviyesi her yıl 5 cm. daha yükseliyor

çok kötü bi durum ya valla ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri