video format problemi ????

TEKNİSYEN4

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar elimde çogu dvd olmak üzere pc'de kayıtlı birkaç film var ve bunların hard diskte fazla yer kaplamaması için MP4 veya MKV'ye çevirmek istiyorum nette yaptığım araştırmada MP4 veya MKV uzantılı filimler hem kalitesi çok iyi hemde DVD olarak 2-3 GB civarında tutan bu filimler 300-500 mb civarında .
Şimdi benim sorunum elimdeki DVD ve diğer uzantıdaki filimleri kalitesini bozmadan 300-500 mb civarında MP4 veya MKV yapmak istiyorum f factory ve total video kullanıyorum bunlarla yaptığım da örneğin 2.140 gb'lık bir DVD yi mp4 veya mkv yatığımda boyutu yine aynı hatta daha fazla oluyor bana bu kkonuda yardım edermisiniz şimdiden teşekkürler.

kardeş
format factory öneririm
forumda var
video boyutunu küçültmen için
ekran oranı görüntü kalitesinden de fedakarlık etmen yani bunları küçültmen gerek
yoksa daha büyük boyutlarla karşılaşabilirsin
640/480 yada 220/340 filan kullan
arşivlemende kolaylık olacaktır
tabi biraz kalite kaybı hangi programı kullanırsan kullan kaçınılmaz
kolay gelsin

boyut küçülsün istiyorsan aynı kalitede format dönüştürme yapamazsın.

kardeş
format factory öneririm
forumda var
video boyutunu küçültmen için
ekran oranı görüntü kalitesinden de fedakarlık etmen yani bunları küçültmen gerek
yoksa daha büyük boyutlarla karşılaşabilirsin
640/480 yada 220/340 filan kullan
arşivlemende kolaylık olacaktır
tabi biraz kalite kaybı hangi programı kullanırsan kullan kaçınılmaz
kolay gelsin

Tamamda nette gördüğüm filimlerde alınan caps'lerde kalite hiç düşük değil birkaç filim indirdim mkv uzantılı dediğim gibi 300 ila 500 mb maksimum bu nasıl oluyor dvd ye çevrildiğinde bile süper oluyor.

demek ki mkv'ye cevirmeden önceki halleri cok daha kaliteliymıs.

Tamamda nette gördüğüm filimlerde alınan caps'lerde kalite hiç düşük değil birkaç filim indirdim mkv uzantılı dediğim gibi 300 ila 500 mb maksimum bu nasıl oluyor dvd ye çevrildiğinde bile süper oluyor.

video kalitesini ayarlarsan olur
hangi programı örn:f factory de durum aynı
dvd ye çevirdiğinde divx ve hd hıgh defınıtıon olarak görüntü kalitesinde artış olabilir
caps lere aldanma sakın
video ile caps aynı değil
bütün iş codec lerde bitiyor..

Geri