Virüs uyarısı

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Virüs uyarısı

Zimuse adlı solucan tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı

manset_ic_203735.jpg

Doğu Avrupa'daki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacıyla yazıldığı tespit edilen ''Zimuse'' adlı solucan, hedefinin dışına taşarak hızla dünyadaki tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı.

Eset'ten yapılan açıklamaya göre, ''Win32/Zimuse.A'' ve ''Win32/Zimuse.B'' olmak üzere iki versiyonu bulunan bu solucan, tüm disklerin Master Boot Record üzerine kendi verisini yazıyor ve diskin üzerindeki veriye erişimi engelliyor. Bilgisayara bulaştıktan 7 veya 10 gün sonra aktive olan solucan, zeka (IQ) testi görünümünde ya da USB bellekler yoluyla yayılıyor.

Açıklamaya göre, Zimuse solucanı, Doğu Avrupa'daki bilgisayar tehditlerinin %90;ını oluşturur hale geldi. Burada da durmayan solucan ile ilgili son olarak tespit edilen en yüksek etkilenme oranı ise Amerika Birleşik Devletlerinde. Bunu Slovakya, Tayland, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

NASIL YAYILIYOR

Solucan yayılabilmek için iki yöntem kullanıyor. Kendi kendine açılabilir ZIP dosyası ya da IQ testi olarak legal internet sitelerinin içine gizleniyor ya da USB bellekler gibi çıkarılabilir medyalar aracılığı ile yayılıyor. Hızlı yayılımında USB aygıtların rolü büyük. Solucan diskin içerisindeki veriyi şifreleyerek erişimi engellemek gibi bir yaklaşım sergilemiyor, bunun yerine fiziksel diskin MBR;sini (Master Boot Record) bozarak dosyalara erişimi tamamen imkansız kılıyor.

Bu güne kadar solucanın iki versiyonu olan Win32/Zimuse.A ve Win32/Zimuse.B yayılım ve aktivasyon zamanlaması açısından farklı yollar izledi. A versiyonu USB ile dağılıp aktive olmak için 10 gün beklerken, B versiyonu bulaştıktan 7 gün sonra aktive oluyor. Dahası B varyantında zarar vermeye başlaması için geçen zaman da 40 günden 20 güne inmiş durumda.

Doğru temizleme yöntemi kullanılmaz ise solucan anında zarar vermeye başlıyor. ESET;e göre bu tamı tamına bir bombayı etkisiz hale getirebilmek için hangi kabloyu kesmeniz gerektiği gibi kritik bir karar.

Açıklamada, ''ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security kullanıcıları bu tehdide karşı korunuyor. ESET yine de kullanıcılarını herhangi bir aksilik olasılığına karşın, önemli verilerini yedeklemeleri konusunda uyarıyor'' denildi.

Eset ayrıca Zimuse Temizlere Aracını yayınladı. Program www.eset.eu/download/ezimuse-remover adresinden indirilebiliyor.
AA

Ekli dosyalar

• manset_ic_203735.jpg
    manset_ic_203735.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 41,118
adamlar işi biliyo ilk hastalığı yayıyo sonra ilacını yapıyo :D

Ne yani eset mi yükleyelim şimdi. Kaspersky yetmiyor mu?

Beyler adamlar nasl para kazansın ?
Bi virüs yazıyolar sonra ilacı bizde diyorlar :)

şimdi nod32 korur, baska bir zaman cıkacak olanı kaspersky korur, sonra norton korur.
adamlar resmen bizi enayi yatagına koyuyorlar. Allah'tan ki beleş kullanıyoruz :) :)

forever beleş ya :D önemsiz.. zaten ben vistada antivirüs kattiyen kullanmazdım.. bir kere dahi virüs bulaşmadı.. tarattım bütün bilgisayarı sapasağlamdı.. en küçük sorun yaşamadım.. şimdi win 7 ye geçtim ondada gayet sorunsuz bi şekilde hallediyorum işimi..

AMA XP KULLANANLARIN İHTİYACI OLUCAK :)

bugün eset 4 tane buldu :p ne olduğunu merak dahi etmedim rutin temizlik diye :sigara:

Haber sitelerine düştüyse avira da çoktan bulmuştur kasper de

idaya ediyorum bu virüsü eset yapmıştır baksanıza haberde esetin linki ver her yerinde nod32 diyor
onuda kullandık be nasıl oldugunu gayet iyi biliyorum

Kesinlikle bu virüsü eset yapmıştır sırf reklam için daha önceden de bü tür şeyleri çok duyduk.

bugün avira antivirusle tarattım ve bu virusun A versiyonu karsıma cıktı.bı haftadır pc de donmalar oluyodu sallamıyodum ama ciddiye alınması gereken bişiymiş.avira buldu ama silemedi.suan bitdefender da bu virusu silebilmek için program yayınlamış.sadece IQ testı filan olsa iyi kendini torrent dosyalarının,rar,zip gibi dosyaların içinede gizliyor.eset yapmamıstır bence.bu cok buyuk bişey.

ve sonuç bitdefender virüsü sildi rahatladım.bitdefender la taratmak isteyenler burdan siteye ulaşabilir.

Geri