Vista Sistem Puanı (SAÇMALIK)

ridvan5005

New member
Reaction score
0
Windows Vistanın Sistem Puanlamasını Ne Kadar Doğru?... Şuan Intel Core 2 Duo 2,66GHz E8200 /1333MHz işlemci var ve 5,0 puan veriyor fakat 2 hafta önce Intel Core 2 Duo 2,4GHz E2400 /800MHz işlemcim vardı ve 5,3 puan veriyordu =)

:saskin
vistapuan2ry9.jpg
vistapuanxf6.jpg
:saskin​

(YENİ KONU AÇMAK İSTEMEDİM) SİSTEM PUANINI NASIL ARTTIRABİLİRİM? :goz:

vista sistem puanlamasını sadece işlemciye göre vermiyor dostum ram ekran kartı bunlarıda işin içine katıyor eger ekran kartını veya ram değişmisen iner normal bende amd 4200 işlemci var 2 gb ram var nforce 8500 gt ekran kartı var banada 5.00 veryor bir ara arkadaşın işlemcisini getirdim amd 6400 taktım 5,3 oldu

hımm bendede 8800GT vardı HD4850 aldım ondandır belki!..

sistemde en düşük bileşenin neyse puanın odur. Ayrıca eski bileşeninle oluşturmuş olduğun sistem puanın ile yeni sisteminde oluşturmuş olduğun puanın artık ayrı kulvalarda. Yani sistemdeki bileşenlerinin bir nevi ortalaması alınıyor sonrada o ortalamda en düşük bileşen neyse onun puanı sistem puanın oluyor. Bir nevi üniversitedeki çan eğrisi sistemi gibi

abi ben performasa en uygun görünüm seçme yeri var onu seçtim bu görünümleri windows 98 gibi yapıyor. sonra puanı güncelledim vista görünümü varken 3,7 ydi 4,3 e çıktı sonra tekrar vista görünümüne geçtim ama puanı güncellemedim puan 4,3 gözüküyo kendimi tatmin ediyorum böylelikle :D

tabiki saçmalıkkk>>> C>windows>performance>winsat>dataStore girr..xml dosyaları göreceksinn.bu dosyaların ismi aynı zamanda tarihdir. 2008.08.20 gibii..en yakın tarihli dosyayı WORDPAD le açın.ikinci paragraf dolaylarında bakarsan puanlarını göreceksin..istediğin puanı yap..kaydet cık.bilgisayarıma sağ tıkla bakalım puanın ne olmuşş..

Geri