WaTer_KöPrüNgen

SaD@LaYn

nYaL@DaS
Reaction score
0

Gözlere inanmak zor. 
918 metre ve 500 milyon Euro... Mühendislik bu işte.
Eski Doğu ve Batı Almanyaları birleştiriyor.
Berlin yakınında Magdeburg şehrinde Elbe nehrinin üzerinde kurulmuş.
Şimdi bilin bakalım:
Köprünün hesaplarında ne gibi bir yük emniyet katsayısı öngörülmüş olması gerekir ki, 8 ila 10 gemi birden köprü üzerinde aynı anda bulunursa herhangi bir çökerti olmasın?
Cevap: 
Emniyet Katsayısı = 0
Arşimet kanununa göre suya konulan her nesne kendi hacmine eşit miktarda su ile yer değiştirir.

Buna göre;
aynı anda köprü üzerinde hangi ağırlıkta kaç gemi olursa olsun, taşınması gereken yükün ağırlığı değişmeyecektir. Mühendislerin tek hesap etmeleri gereken köprü üzerindeki suyun ağırlığıdır.
Hayırlıcumalar alıntıymıs

arawebs' Alıntı:
verilmişti bu yau :D

verılmesı normaldırde uzun zamandır gırmıyorum su koprusu dıyede arattırdım
kusura bakma fırsthuman bıdakıne verılenlerı vermem hayallamya hevesımıde kacırıyolar

üzgünüm o zaman herhes herşeyi versin dimi

SaD@LaYn' Alıntı:
verılmesı normaldırde uzun zamandır gırmıyorum su koprusu dıyede arattırdım
kusura bakma fırsthuman bıdakıne verılenlerı vermem hayallamya hevesımıde kacırıyolar

su koprusu dıye mi arattın:durdurun :durdurun :durdurun

hevesini kırma canım önemli değil ne olcek. onun yerine ne cevizler kırarsın :p

su köprüsü ha baya ilginç... aramada çıkmadı dimi :) su damacanı falan yazsaydın... geyik yapıyom ha okunmamış say bu mesajı sorry adamım..

eben ne koprüsü yazıcam cukerler adamı al sekıl bır a kopru koprunun ustundende su akıyo gel tumdengelıme su koprusu bıde hackhell formunda bunumu arıcam yanı uzattırcaksınız bana ıstanbula 3. kopruyu yaptırcaksınız jackalcım bugun basasım geldı dortmunda allahım 100 ytl battı balık yan gıder ay lav yu janum

Daha oncen resmı werıLmısdı ama
kımse acıklama yapmamısdı bıLqıLer ıcın tskler sado ;)

lem olm paraları iddaaya yatıcana bana gonder lem ...evlencez para lazım...sado olm yakın zaman da İstanbul a geliyon mu evin tadilatını yaptırıcam sen de elektrik su tesisatını felan yaparsın kardeşim...:):):):):):

gelıyom muttafa sana dosucem ben allahımmmm chers chers

lem şaka yapmıyom olm amele lasım bana....evlencez olm..yardım lazı işte...sen yapmıcan da kim yapcak bizim tesisatı..olm doğalgaz da gelir mi lem elinden...onuda yapan demi Sado cum.....:hhdil :hhdil

Edit:eek:lm bi de sabah sabah ne içtin len sen...leş gibi kokuyo ağzın...ben demedim mi sana tekel birası içme diye......

hehe ben bı kredı departman uzmanı olarakdan sana kik kredisi öneriyom canım kardesım evi ipotek alırız artık yaşarıda kefıl alırız şapi şapi

eywallah kardeşim bana bi 20.000 Ytl gonder sen o zaman...kasa açık verdi dersin...hesabından 20 senede keserler artık.Öyle kefile mefile gerek yok....:):):):)

eiffel' Alıntı:
eywallah kardeşim bana bi 20.000 Ytl gonder sen o zaman...kasa açık verdi dersin...hesabından 20 senede keserler artık.Öyle kefile mefile gerek yok....:):):):)

sie kasayla ısım olmuyo kardesım allahım ditti zaten kasa tazmınatıda hatırlatma muttafa gonder gomleklerı :p

Geri