Windows 7 2010'da Piyasada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

matrix_27

New member
Reaction score
0
Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7'yi 2010 yılında piyasaya sunacağını açıkladı.
Bugüne kadar piyasada Micosoft Windows 7'nin 2010 ile 2012 arasında bir tarihte satışa sunulması beklendiğne dair söylentiler dönüyordu. Bu hafta içi Orlando'da yapılan Microsoft's Global Exchange (MGX) kongresinde, Microsoft Windows 7'nin 2009 yılı sonu ve 2010 yılının ilk günleri arasında bir tarihte piyasaya çıkacağı tüm dünyaya duyuruldu.

4mb2wdc.jpg

Toplantıda Windows 7 hakkındaki ilk bilgiler de verildi. Windows 7 işletim sistemi hem 32bit, hem de 64bit sistemler için özel olarak piyasaya çıkacak. Sunucu bilgisayarlar için aşılması oldukça güç bir güvenlik duvarı ve sistem monitörünü barındıracak olan Windows 7, uygulamaları kullanıcılarınıza bir servis olarak dağıtmanıyı, bilgisayar yönetimini esnekleştirmeyi, yazılım envanter yönetimi yapmayı ve bilgisayarlarda bir sorun olduğunda bilgileri kurtarmanızı kolaylaştırmayı sağlayan araçları bir arada sunan Microsoft Desktop Optimization Pack'in en gelişmiş sürümüyle entegre olarak gelecek.

Microsoft Windows 7 ile ilgili en son bilgileri yine CHIP Online'da takip edebilirsiniz.

Kaynak : http://www.chip.com.tr/konu.asp?b=Wi...yasada&id=4057
Cenk Yapıcı
CHIP Online

Dünya geleceğini bilibiliye teslim edecek.
Ben ağaç orman akan su kuş deniz isterim.
Böyle giderse sanal olacak hepsi.

Sağolasın iyi oldu söylediğin de.Ne çabuk yaw yetişemiyor Pc ler bu İşletim Sistemlerine.

önce şu vistayı kurtarsınlarda sonra 7 lere 8 lere baksınlar vista can çekişiyorrr

Sabır sıkla bekliyorum

kanyildiran' Alıntı:
Sabır sıkla bekliyorum
Boşuna bekleme çıkmıyacak
Hali hazırda Can çekişen bir işletim sistemi varken Microsoft yeni işletim sistem çıkaramaz anca Vista Server Edition gibi bişey belki
Ayrıca değil Chip Forumunda dergisinde verilse bile Microsoft resmi sitesinde bir açıklama yapmadan hiçbir şeye inanmayın
inanmamak için bir sebep daha veriyim
yeni sürümün adı neden Windows 7 çünkü büyük ihtimalla bu yazıyı chip forumuna yazan şahıs bilgisayar ile Windows 95 döneminde tanıştı
Sayalım

1- 95
2- 95
3- 2000
4- ME
5- XP
6- Vista
7- 7
Oysa bu mantıkla ismin Windows 7 değil Windows 27 olması gerekirdi.
Vista 6. değil 26. Windows sürümü

işte gerçek liste
thefirefox' Alıntı:
01-) 1985 - Windows 1.0
02-) 1987 - Windows 2.0
03-) 1988 - Windows 286
04-) 1989 - Windows 386
05-) 1990 - Windows 3.0
06-) 1992 - Windows 3.1
07-) 1993 - Windows NT 3.1
0:cool: 1994 - Windows For Workgroups 3.11
09-) 1994 - Windows 3.5
10-) 1995 - Windows 95
11-) 1995 - Windows NT 3.51
12-) 1996 - Windows NT 4.0
13-) 1998 - Windows 98
14-) 1999 - Windows 98 Second Edition
15-) 2000 - Windows 2000
16-) 2000 - Windows Milenium Edition
17-) 2001 - Windows XP (eXPerience)
1:cool: 2002 - Windows XP Tablet PC Edition
19-) 2002 - Windows XP Media Center Edition
20-) 2003 - Windows Server 2004
21-) 2003 - Windows XP Media Center Edition 2004
22-) 2004 - Windows XP Tablet PC Edition 2003
23-) 2004 - Windows XP Media Center Edition 2005
24-) 2004 - Windows XP Starter Edition
25-) 2005 - Windows XP x64 Edition
26-) 2006 - Windows Vista

Aman vista gibi bişe olcak sa kalsın gecen bi arkadas laptop almıs ben bu kadar berbat bi yazılım görmedim sabah kadar cebelleştim makinayla program yuklucem die

neccko' Alıntı:
Aman vista gibi bişe olcak sa kalsın gecen bi arkadas laptop almıs ben bu kadar berbat bi yazılım görmedim sabah kadar cebelleştim makinayla program yuklucem die
Bende 4 ay önce vista kurulu bi laptop aldım.Şuana hiç bir problemle karşılaşmadım.Acaba merak ediyorum "sabaha kadar program kurmak için" nasıl cebelleştiğini bizimle paylaşırmısın? Başımıza gelirse tedbirli olalım. Yada acaba ciğer ve mundar ilişkisimi? Vistaya laf atanları tamamen bilgisayarları yetmediği için bir nevi kıskançlık olarak görüyorum. Tek problemli yanı gerçekten oyun oynarken büyük fark yaratıyor hız açısından. Onun dışında hiç bir problemi yok. Driver problemi çekenlerin de kullandıkları donanımlar 1995 falan herhalde. Ben XP kursammı oyunları daha rahat oynamak için diye düşünürken, Vistadan vazgeçemiyeceğimi görüp, onun yerine RAM almayı tercih ettim. "Gerçekten merak ediyorum şu sabaha kadar bir program kurmak için uğraştığın saatleri.Lütfen bizimle paylaş"

Bende 4 ay önce vista kurulu bi laptop aldım.Şuana hiç bir problemle karşılaşmadım.Acaba merak ediyorum "sabaha kadar program kurmak için" nasıl cebelleştiğini bizimle paylaşırmısın? Başımıza gelirse tedbirli olalım. Yada acaba ciğer ve mundar ilişkisimi? Vistaya laf atanları tamamen bilgisayarları yetmediği için bir nevi kıskançlık olarak görüyorum. Tek problemli yanı gerçekten oyun oynarken büyük fark yaratıyor hız açısından. Onun dışında hiç bir problemi yok. Driver problemi çekenlerin de kullandıkları donanımlar 1995 falan herhalde. Ben XP kursammı oyunları daha rahat oynamak için diye düşünürken, Vistadan vazgeçemiyeceğimi görüp, onun yerine RAM almayı tercih ettim. "Gerçekten merak ediyorum şu sabaha kadar bir program kurmak için uğraştığın saatleri.Lütfen bizimle paylaş"

sen bi office 2000 kurmayı dene
2004 yılından önce aldığın bi kameraa kurmayı dene microsoft olmasına dikkat et
yada yeni oldığın sürücüsü imzasız bi donanım yüklemeyi dene
Pikatel marka adsl modem kullanmayı dene
40 liradan daha ucuz bir kamera al ve kur
ve aşağıdaki programları kurmayı dene
----------------------------------------------------------------------------------------kurulan sürümleri
Audacity 1.0 --------------------------------------------------------------------------1.3
Camtasia Studio 3.0 -------------------------------------------------------------- 4.0
Cyberlink PowerDVD 6.0 ---------------------------------------------------------7.0 BD Edition
DivX 6.0 ----------------------------------------------------------------------------------6.3
Intervideo WinDvd 6.0 -------------------------------------------------------------- 6.0 Vista Eiditon
Virtual Pc 2005 ----------------------------------------------------------------------- 2007
Winamp 4.8 -------------------------------------------------------------------------- 5.3
Winamp TR yama 1.2 --------------------------------------------------------------- Yok
1stAutoRunExpress 2.0-------------------------------------------------------------- Yok
Adobe Reader 7.0 ---------------------------------------------------------------------- 8.0
Photoshop CS --------------------------------------------------------------------------- CS 2.3
Macromedia MX ------------------------------------------------------------------------- 8.0 Bayağa kanlı
DVD Shrink 3.2 -------------------------------------------------------------------------- Yok
Redhouse 1.7 ------------------------------------------------------------------------------ Yok
Daemon Tolls 4.0 -------------------------------------------------------------------------- 4.3
DVDx 2.8 ------------------------------------------------------------------------------------- Yok
FileZilla 2.5 ------------------------------------------------------------------------------------ 3.0
Falshget 1.5 ----------------------------------------------------------------------------------1.8
Quick Times 6.5 -----------------------------------------------------------------------------7.3
Itunes 7.0--------------------------------------------------------------------------------------- 7.4
Winrar 3.0-------------------------------------------------------------------------------------- 3.6
Adobe Premier 2.0-------------------------------------------------------------------------- Yok
Adobe Acrobat Pro 7.0---------------------------------------------------------------------- 8.0
Nero 7.4.0.1 ------------------------------------------------------------------------------------7.4.0.2

bu listedekilerin bazıları göerdüğün gibi son sürümdür ve bu liste biraz araşırırsan 1000 adete kadar hatta daha fazalsın çıkar

----------------------------------------------------------------------------------------kurulan sürümleri
Audacity 1.0 --------------------------------------------------------------------------1.3
Camtasia Studio 3.0 -------------------------------------------------------------- 4.0
Cyberlink PowerDVD 6.0 ---------------------------------------------------------7.0 BD Edition
DivX 6.0 ----------------------------------------------------------------------------------6.3
Intervideo WinDvd 6.0 -------------------------------------------------------------- 6.0 Vista Eiditon
Virtual Pc 2005 ----------------------------------------------------------------------- 2007
Winamp 4.8 -------------------------------------------------------------------------- 5.3
Winamp TR yama 1.2 --------------------------------------------------------------- Yok
1stAutoRunExpress 2.0-------------------------------------------------------------- Yok
Adobe Reader 7.0 ---------------------------------------------------------------------- 8.0
Photoshop CS --------------------------------------------------------------------------- CS 2.3
Macromedia MX ------------------------------------------------------------------------- 8.0 Bayağa kanlı
DVD Shrink 3.2 -------------------------------------------------------------------------- Yok
Redhouse 1.7 ------------------------------------------------------------------------------ Yok
Daemon Tolls 4.0 -------------------------------------------------------------------------- 4.3
DVDx 2.8 ------------------------------------------------------------------------------------- Yok
FileZilla 2.5 ------------------------------------------------------------------------------------ 3.0
Falshget 1.5 ----------------------------------------------------------------------------------1.8
Quick Times 6.5 -----------------------------------------------------------------------------7.3
Itunes 7.0--------------------------------------------------------------------------------------- 7.4
Winrar 3.0-------------------------------------------------------------------------------------- 3.6
Adobe Premier 2.0-------------------------------------------------------------------------- Yok
Adobe Acrobat Pro 7.0---------------------------------------------------------------------- 8.0
Nero 7.4.0.1 ------------------------------------------------------------------------------------7.4.0.2

bu listedekilerin bazıları göerdüğün gibi son sürümdür ve bu liste biraz araşırırsan 1000 adete kadar hatta daha fazalsın çıkar

bu programların hepsinin son sürümleri ve vista uyumluları mevcutken bir insan niye senin bu saydığın eski sürümleri kullanmaya devam etsinki bende hepsi kurulu ve ben vista kullanıyorum ve hiçbir zararını ve eksisini görmedim ve xp'ye dönemedim gördükten sonra vistayı ve ben şubat ayından beri bu forumda verilen ultimate 32 bit vistayı kullanıyorum..

bu programların hepsinin son sürümleri ve vista uyumluları mevcutken bir insan niye senin bu saydığın eski sürümleri kullanmaya devam etsinki bende hepsi kurulu ve ben vista kullanıyorum ve hiçbir zararını ve eksisini görmedim ve xp'ye dönemedim gördükten sonra vistayı ve ben şubat ayından beri bu forumda verilen ultimate 32 bit vistayı kullanıyorum..

mesajımı dikkatli okursan bazılarını kurulan sürümü olmadığını anlarsın olanların bazılarıda

Camtasia Studio 4.0---------------------------------------------------------- 400$
Cyberlink PowerDVD 7.0 BD Edition----------------------------------- 80$
Intervideo WinDvd 6.0 Vista Eiditon------------------------------------- 55$
Photoshop CS 2.3 ----------------------------------------------------------- 1600$ Paket
Macromedia - 8.0 ------------------------------------------------------------ 750$ hemde çok zor amatör işi deil kurmak
Adobe Acrobat Pro 8.0 ------------------------------------------------------ 300$

belki elinde orjinal ar eski sürümü ve yeni ve satın alalı daha 1 sene olmamışken çalışmıyo die korsan kullanmakistemiyo şahıs veya yeniden satın almak

herkes her istediği programa bizim gibi her istediği anda ulaşamıo

ayrıca Vistanın hiçbir eksiğini görmedim demişsin bunu dediğine göre ya çok amatör bir ev kullanıcısısın yada sen bilgisayar kulanmıyorsun bilgisayar oynuyorsun
Biz bilişimciler vistanın hiçbir + yönünü görmedik ve geçmiyoruz en azından sp 1 çıkana kadar

düzeltme: bu mesajada cevabın varsa konuyu daha fazla dağıtma PM

Boşuna bekleme çıkmıyacak
yeni sürümün adı neden Windows 7 çünkü büyük ihtimalla bu yazıyı chip forumuna yazan şahıs bilgisayar ile Windows 95 döneminde tanıştı
Sayalım

1- 95
2- 95
3- 2000
4- ME
5- XP
6- Vista
7- 7
Oysa bu mantıkla ismin Windows 7 değil Windows 27 olması gerekirdi.
Vista 6. değil 26. Windows sürümü

işte gerçek liste

bende bilişimciyim arkadaş, eğer sende iddia ettiğin gibi öyle olsaydın bu yazıyı yazıp insan yargılamazdın ki yazdığın şeylerden asıl amatörün sen olduğu çok net anlaşılıyo.. bırak ta konu hakkında sana biraz bilgi vereyim hem konu başlığı da bu olduğuna göre bilgi edinirsin böylece :

microsoftun vistadan sonra çıkaracağı ilk isim vienna yada blackcomb olarak duyrulmuştu
ki bu vista daha çıkmadan bile tasarım aşamasındaydı ve yeni çıkacak işletim sistemi için şuanki vista tam bir köprğü görevi görecekti ve sonrasında yeni çıkacak işletim sisteminin adı windows 7 olarak belirlendi ve şuanda da öyle yani sen ister inan ister dalga geç ama çıkacak işletim sistemi w7 olacak ve 2010 2012 arası satışa sunulması hedefleniyo.. bi de sana vista için çıkacak sp1 diye ad verdiğin o paket varya onunda isminin fiji kod adıyla çıkacağını da duyurayım burdan..

oyuncu ve amatör olarak adlandırdığın insanın bir elektrik mühendisi olması ve tüm gün makine başında olması bak sana yeni olarak bilmediğin neler öğretti..

ben şubattan beridir kullanmaktayım ve evde dijital uydu kartı sistemim varki enzoru vistaya bunu tanıtmaktır ama tanıttığında bile aldığım sonucu gördüğümde xp ile arasındaki dağları anladım..

sonuçta oyun da dahil olmak üzere vistanın ufacık eksileri diye tabir ettiğim negatif yönü görünmeyecek kadar az bunun yanında artıları hayli yüklü.. lütfen artık bu işletim sistemine laf atmayı ve karalamayı bırakın.. bırakmassanız dahi zaten w7 çıktığında siz vista kullanıp onu da karalıcaksınız yani sonuç hiç değişmicek çünkü mantalite aynı malesef..

bilgiler için tşkkrler ama 2010 bile 7 için erken gibi görünüyor.. vistanın bile tamamen oturması 3 yıldan fazla alır..

bilgiler için tşkkrler ama 2010 bile 7 için erken gibi görünüyor.. vistanın bile tamamen oturması 3 yıldan fazla alır..

tabiki kardeş yani vista şuan itibariyle okadar tazeki ama benim anlayamadığım devamlı bir karalama kampanyası var yani sokaktaki adam bile eline alıp uğraşmak yerine paso 'ya bırak şu vistayı zaten bi halta benzemiyomuş miş muş' falan çekiyo ve kulaktan dolma bilgilerle atıp tutuyolar. tabiki istemeyen geçmez ve terfi etmez ama windows 98'i şuanda kullanan kaldımı merak ediyorum ve aynı benzer ifadeler xp içinde kullanılmıştı ben bu yargılamaya karşıyım...

Cod adının vienna olduğunu duymuştum ama bnm sözlerim yanlış anlaşıldı snırım.
Benim dişüncem resmi açıklama gelene kadar hiç bir şeye hiçbir duyuruya inanmamak
microsoft forumlarında gördüğüm biduyurubunlardan daha inanılası çünkü
Microsoftun 27. Windovs sürümü için Seven yada 7 deil Séven ismini düşündüğü iddaa ediliyodu ama
resmi açıklama deil ve onada inanmıyorum henüz

bir bilishimci olaraq :) En asından öyle oldunu söyleyereq fasla amator bi cvp olmush..

Qullanan herqes ( Yanlısh anlamayın qullanan diorm bilishimci olmasına gereq yoq )

Microsoft un Her gechen os sürümünde qullanıcıya :) son qullanıcı yada bilishimci [ bilishimci den qasıt neyse artıq elini sallasan MCSE e charpar oldu] yeni esqiyi tanır mantıı ile yaqlashan sheqilde arayüs hasırlamaqda oldunun farqına warır..

Qaldıqi msjında office 2000 in qurulmadını qastedmishsin yanlısh anlamadysam deil 2000 97 dahi qurabilirsinis böyle bishey yoq..

günümüsde ticari amach olmadıqcha yani denetlemeye mahsur qalmayan qimse lisanslı olaraq saydıın programları qullandını sanmıorum.. qi lisanslı qullanıcılarında tamamının ürün destei sayesinde vistada chalıshdramayacaı yasılım yOq..

bir yasılım firması isenis örn: Adobe bir ps sürümünü satn aldıınısda bu esqi bir sürüm bile olsa.. güncellemelerden we os yüxeltmelerinden sorumlu oldunu hemen herqes bilir.. ( bu ishin was gechilmesi Microsoft we buna boyun egilmeq sorunda olduunu.. )

yuqarda yasmısh olduun mesaj teori bile edilemes dayanaı olmayan HAYAL mahsülünden ibarettir..

Nedir bu anlamısh deilim Xp ilq chıqdıında aynı sheyleri söyleyen choq qishi tanıorum.. yoq en stabil sürüm 98 yoq ben xp qurmam.. shunu unutmayın microsoft sisin gby son qullanıcı yada bilishimci die tabir ettiinis yüzbinler belqide milyonlara waran chalıshanı olan bir firma..braqında sisin qadar düshünebilsinler..

tartıshmanın gerexis oldunu düshünüorm.. Vista Ortada.. Hani raqip ? sisin bosh teorilerinis ile chürütülebiliceq bi proje olmadııda ortada..

Closed.. Gerexis tartıshma Ortamı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri