Windows 7 Herkes Okusun!!! Final,RTM,22 Ekim,Güncel,Önemli

-MaTaDoR-

New member
Reaction score
0
!!!Arkadaşlar!!!
Windows 7 üzerine bir açıklama yapmak istiyorum.
Windows 7 Final,RTM,22 Ekim diye adlandırılan son sürüm Windows 7 (7600.16385 ) Sürümüdür.
Bu sürüm Ağustos ayından bu yana Sabit başlık başta olmak üzere ben ve Diğer arkadaşlarım tarafından verilmiştir.
Lütfen 22 Ekimde satışa sunulan sürümden bir farklılık beklemeyin!!
HİÇÇBİR FARKLILIK YOKTUR.
Verdiğimiz Final,RTM,Orjinal Microsoft Windows 7 dir.
Tekrar yazıyorum 22 Ekimde Farklı bir Windows 7 satışa sunulmamıştır.
Bu açıklama Sadece bilgilendirmek amacı ile yapılmıştır.

saolasın bunu çok merak ediyorlardı ;)

Sağolasın dostum... 2 gündür dilimde tüy bitti ama anlatamıyorum kimseye aynı olduğunu.....=)

Windows7 Beta sürümleri Microsoft tarafından bedava kullanıma açıldıktan sonra birçok yeni kısalma ile kafası karışan kullanıcıların olduğunu düşünerek bu Kısaltmaların açılımını ve ne anlama geldiğini sizlerle paylaşmak istedik. İşte Kısatlmaların açılımı ve anlamları:

RTM: Released To the Manufacturers demektir, OEM ureticilerine yahut ozel technet partnerlerine sistemlerini hazirlamalari yahut denemeleri icin dagitilir.

Halka acik bir satis degildir, yanliz bazen public ( Halka acik ) olarakta veriyor microsoft ama RTM satilmaz.
Yani resmen halka duyurusu yapilmaz, sadece aciklama yapilir.

Final diye de bir surum yoktur. Retail ve OEM dedigimiz iki tur vardir ve bunlardan genelde final diye bahsederler.
Retail = Salt windows lisansi olup, kutulu olarak magaza veya internet uzerinden alinir.
OEM = Sadece bilgisayar ureticilerinin yada saticilarinin yeni sistemler ile birlikte verdigi surumdur, Buyuk Isletme ve toplu alimlarda yine OEM verilir. Retail’den daha ucuzdur.

Işte bende bunu bekliyordum arkadaşlar yeni diye çıkan windows 7 de internet explorer 8 ve media player 11 de yokmuş diye duydum bilginize
matadordan yüklediğiniz windows 7 ile yola devam edelim.....

Işte bende bunu bekliyordum arkadaşlar yeni diye çıkan windows 7 de internet explorer 8 ve media player 11 de yokmuş diye duydum bilginize
matadordan yüklediğiniz windows 7 ile yola devam edelim.....

o senin ddğin "Wndows 7 N" olarak adlandırılan ayrıbi sürüm şu an satılan ile matador un 7 si arasında fark yok=).

istedigimiz kadar anlatalim bu alemin mürekkebi bitmez ARiF olan anlar
2v3myrl.gif

Eline sağlık çok güzel açıklama olmuş.

aciklama icin sagol ..ama eminim simdi bazilari yinede fildir fildir orjinal dvd ariyordur.illede 22 ekimdeki orjinal dvd olacak,bence bulup yayinlayin kurtulun..:001_rolleyes:

RTM sürümler 1 sene sonra kapanıyor ama OEM sürüm kullanmanızı tavsiye ederim benden demesi sonra ah vah para etmiyor... iyi günler

arkadaşlar aynı değil media center edition da değişiklikler var

arkadaşlar aynı değil media center edition da değişiklikler var

ingilizce ve tüm dillerde mevcut final diye geçen sürümlerin hepsi satısa sunulan sürümle birebirdir..

fakat türkçe sürümde ntv sitesi media centerda ek olarak ntv kanallarının izlenecegini duyurmuslar fakat ne satın alan arkadaslarımda nede internet ortamında satın alan kisiler böyle bir özellik görememisler..yani ne derece dogrudur tartısılır..bence böyle bir ek özelligin olmasıda bir anlam ifade etmez..internetten tv seyretmek icin pekcok program mevcuttur onları kurun binlerce kanala bakın

Ben orijinal Windows 7 Home Premium alıp yükledim, fakat ne ek özelliklerde ne de TV kısmında NTV ve diğer internet tv yayınlarını göremiyorum. :(

Eyvallah kardeşim...Senin gibi arkadaşlarımız da olmasa yeni sürüm diye tekrardan indiricez.

RTM ve N sürümü nasıl bişi bilmiyom ama su anda kullandugum win7 de media player11 ve ie8 var sorunsuz

Geri