Windows 7 Home Premium Satın Alma Hakkında

halil2222

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar

Vista Home Premium Yüklü bilgisayarıma Windows 7 satın almak istiyorum. Fakat internet sitelerinde Win7 Home Premium OEM Ve Home Premium (KUTULU) olarak satılmakta? Oem daha uygun ? diğerinden farkını anlayamadım. Fakat Win7 Professional ile Win7 HomePremium arasında az bir fiyat farkı var ?

Bilgisayarımın özellikleri şöyle :
İNTEL CORE 2 DUO P8800
3GB RAM
320 GB HDD
1 GB ATİ HD EKRAN KARTI

oem ile kutulu arasındaki farkı merak ediyorum. Bide Win7 Professional alsam arasındaki farklar nedir ? ve bilgisayarım için hangisi iyidir ?

Yardımlarınız için Teşekkür Ederim :)
Herkese Kolay Gelsin İyi paylaşımlar

ben 1 yıldır indirdiğim windows 7 yi güncellemeleri alarak kullanmaktayım. Sonuçta parasız indirip kurmak varken para ile satın almayı düşünüyorsan professionel al derim.
en uygun fiyat hepsiburada.com sitesindedir

OEM dmek size anahtar verir.. Bu anahtarla istediğiniz siteden indirdiğin windowsla yükeleme yapabilirsiniz.. örneğim msdn sitesinde istediğin zman anahtarınla indirme yapıp yüklebilirsin.. Kutulu olanda ise yanlızca kutu içerisinden çıkan dvd veya cd ile yükleme yapılabilir.. kutudaki anahtar sadece içindeki dvdyi kabul eder..

internet bağlantım olmadığı için, cevap veremedim. Bilgilendirme için teşekkür ederim :)

gerek varmı parayla satın almana. bende orjinal vista premium vardı. ancak şu anda windows 7 ultimate ile değiştirdim. güncellemelerinide kurdum. Tek linkten üstelik 64 bit olanını indirip kurdum. Bence paranı boşuna heba etme :)

kutulu aldığınız işletim sistemini farklı bilgisayara kurabilirsin (aynı anda farklı bilgisayar değil) yani zamanla bilgisyarını değiştirdiğinde yeni bilgisayara eski bilgisayarındaki işletim sistemni kurabilirsin. ancak tek şart önceki bilgisayarda kurulu olmayacak veya internete bağlanmıcak. oem işletim sistemi ise aldığın bigisayara özeldir. farklı bilgisayara kuramazsın. Nerden biliyorum (bi arkadaşımın bilgisayarı çalındı orjinal kutulu win7 pro vardı tel edip sorduk. kutulu olduğu için yeni bilgisayara kurabilirsiniz. şayet OEM olsaydı kuramazdınız dedi.

Geri