/ / : Windows 7'de NSA Parmağı

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Reaction score
0

Günümüzde geçen casusluk ve macera kitaplarında ve filmlerde adını sıkça duyduğumuz NSA, National Security Agency'den bir yetkili Amerikan senatosunun alt komisyonunda terör ve güvenlik konulu bir toplantıda, NSA'in Microsoft, Apple, Sun ve Red Hat firmalarına işletim sistemleri için güvenlik desteği verdiğini açıklamış. Microsoft'un son gözdesi Windows 7 de bu 'desteklenen' ürünlerden biri. ComputerWorld'un haberine göre NSA adına konuşan Richard Schaeffer, ulusal güvenlik için kamu ve özel sektörle iş birliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

İşin içinde her yeri gözetlemesiyle ünlü NSA olunca elbette akla soru işaretleri geliyor. Acaba NSA hepimizi gözetlemeye ve bilgi toplamaya yarayan sistemleri işletim sistemlerine, hatta Linux tabanlı sistemlere bile yerleştirebilir mi? Teknik bir soru değil bu. Zira onun cevabı zaten evet. Ama acaba yaparlar mı?

Artık e postların da gözlem altına alınabildiği günümüzde, epostaları ve verileri şifreleyen yazılımlar da artıyor. Bunu düşünürsek işletim sistemlerinde bir açık kapı oluşturmak NSA açısından hiç de mantıksız olmaz.

Sektörün görüşü ise eğer yakalanırlarsa, işbirliği yapan firmaların bunun altından kalkamayacakları ve o yüzden de bu tip bir iş birliğine yanaşmayacakları yönünde.

İnsan şunu da düşünüyor. Pardus'a MİT'in güvenlik desteği verdiği açıklansa acaba Amerika'da satılabilir miydi? Belkide tüm diziler filmler ve kitaplar sayesinde CIA, FBI ve NSA o kadar kanıksandı ki bu tip olayları normal karşılar hale geldik. Eh zaten bu yayınların amaçlarından biri kendi kültürlerini yaymaksa bir diğeri de bu olsa gerek.

Geri