Windows 8 ile Windows 7 kıyaslama ...

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

20 saniyede açılıyor

Windows 8'de oturum açma ekranına 21.6 saniyede erişebildik. Windows 7'nin yüklenmesi ise 35 saniye ile çok daha uzun sürdü. Microsoft'un, Geliştirici Önizleme sürümüne göre açılış hızında önemli geliştirmeler yaptığı da belli oluyor.

6 saniye daha hızlı kapanıyor

Windows 7'nin oturumu kapatması 7.2 saniye sürerken bilgisayarı kapatması 13.1 saniye sürüyor. Bu, toplamda kapanış için 20.3 saniye harcanıyor demek oluyor. Windows 8'in oturumu kapatması ise sadece 3.8 saniye sürüyor ve bilgisayarı 10 saniyede kapatıyor (toplamda 13.8 saniye).

Oyunlarda küçük artış

Windows un grafik performansını ölçen Heaven benchmark, Windows 8'de 7.5 FPS verirken Windows 7'de 5.8 FPS veriyor. Dolayısıyla Windows 8, bu alanda az da olsa önde.

IE 10, IE 9'un biraz önünde

Windows 7 ve Windows 8'in varsayılan tarayıcıları, hız testinde birbirine oldukça yakın sonuçlar veriyorlar. Ancak Internet Explorer 10 (Platform Preview 5), küçük de olsa bir avantaja sahip. Tarayıcı SunSpider testlerinde ortalama 145.7 milisaniyelik bir sonuç verebiliyor. Windows 7'deki Internet Explorer 9'un elde ettiği puan ise 161.7 milisaniye

Dosya kopyalama

Windows 7'de 3.30GB'lık bir klasörü USB flaş diske kopyalamak, 12 dakika 18 saniye sürerken Windows 8'de bu işlem, sadece 10 dakika 12 saniye sürüyor. USB flaş bellekten sabit diske geri kopyalamak ise Windwos 7'de 2 dakika 44 saniye, Windows 8'de 1 dakika 37 saniye sürüyor.

Test sistemi: Dell Latitude E6420, Intel Mobile QM67,
Intel Core i7 2760QM (4 x 2.4 GHz) 8092 MB DDR3 RAM @ 1333 MHz, Nvidia 512 MB ​​VRAM (Optimus N12P)

şeytan diyor windows8 internete düştüğünde bilgisayarla gelen orjinal windows7 yi kaldır yükle windows 8 i :) siz ne yapacaksınız hhportallı kardeşlerim? Dizüstünün yanında kakaladıkları orjinal windows7 mi yoksa kaçak windows8 mi :D

şeytan diyor windows8 internete düştüğünde bilgisayarla gelen orjinal windows7 yi kaldır yükle windows 8 i :) siz ne yapacaksınız hhportallı kardeşlerim? Dizüstünün yanında kakaladıkları orjinal windows7 mi yoksa kaçak windows8 mi :D

Şahsım adına windows 8 ' e hemen geçme taraftarı değilim.. Farklar var ancak öyle aman aman büyük, çağır açacak farklar yok..Windows 8 bir çıksın bir servis packleri gelsin ancak geçerim diye düşünüyorum.. Ayrıca "Kakaladıkları windows 7" hiç de boş, kakalanacak bir OS değil. Stabil ve kullanışlı..

windows 7 micrasoftun bugüne kadar çıkardığı en iyi işletim sistemi... windows 7 performansından çok az fark yaratan win8 geliyo onun haricinde başlangıç ekranı mevcut :) başka fark yok görsellik bile aynı :)

ben de win 7 yi geri yükledim..????

Aceleye gerek yok bekleyin makinenizde enaz 4 Gb Ram varsa Win 7 iyi bir seçim 8 bi çıksın bi ne gibi açıkları var bakalım onlar giderilsin . Nasıl olsa geçeriz :)

işletim sistemi olarak windows 8 okadar çığır açacak bir yanını göremedim. Dahası arayüzü tamemen tablet için yapılmış gibi (tablette kasıntı kasıntı çalışacak o başka tabi) dahası win 8 daha ne getirecek işlevi ne oda belli değil bana göre win 95 nasıl çığır açıp win 95 e alternatif olarak win 98 sunulup sonuç hüsran olduysa şimdide win 8 o hüsranı yaşayacak bu değişmeyen bir gerçek işletim sistemi geçmişine baktığımızda bunu anlıyoruz.

Valla arkadaşlar çokk araştırdım ama ikisi arasında çok ahım şahım bir fark yok...

windows 7 hakkında söylenmeyen kalmadı çok eleştirildi ama şimdi kimseden ses çıkmıyo win 7 wista ve xp den kat kat daha güvenli..
büyük konuşmak gibi olmasın ama windows 7 den vazgeçmek istemiyorum...

bu yorumlardan sonra bende windows7 yi bırakmaktan vazgeçtim :D orjinale devam o zaman :)

Geri