Windows 8 Telefon ile Etkileştirme

terenova77

Altın Üye
Reaction score
0
Telefonla aktifleştirmek için bunları uygulayın..

1- Öncelikle Activate Windows 8 Via Phone | 7pm Tech adresinden key buluyoruz

İnterneti kapatın...

2- Cmd ekranını yönetici olarak çalıştırın bu keylerden birini girin

3- Sonra pencere gelince tamam deyin çıkın..

4- Bilgisayar özelliklere girin alt tarafta ayrıntıları windows etkinleştirmede görüntüle var oraya basın sonra karşınıza etkinleştir çıkacak oraya basın
hata verecek tamam deyin..

5- Sonra bulunduğunuz ekranda telefon ile etkinleştir bölümü oluşacak oraya tıklayın ve açılan sayfadan ülkeyi seçin..

6- Ülke seçimini yaptıktan sonra ücretsiz ve ücretli telefon numaralarını verecek ücretsiz olanı arayın. Çekinecek bir şey yok bağlantıda telesekreter konuşuyor.. :)

7- Ordaki talimatları iyi dinleyin ve size 9 haneli bölüm için kodlar verilecek onları kaydedin veya aşağıdaki resimde görülen 3. bölümde A dan H ye kadar olan kısma verilen bu kodları girin ve okeyleyin

8- Bilgisayarınızı yeniden başlatın açılışta sağ altaki Windows sürümünün yazı gidecek ve Windows un etkinleştiğini göreceksiniz. Hadi kolay gele...

Not: 0800 211 3939 numaraya erim sağlayamayanlar ücretli bölümü arasın ordan ücretsiz bölüme geçiş yapılabiliyor ve kodları alabiliyorsunuz..

703911bc045b8be756cc51a240fb4c0b.png

2. YÖNTEM

Telefonla aktifleştirme yaparken sorun yaşayanların kullanmasını tavsiye ediyorum . Eğer telefonla yedeklemeyi henüz denemediyseniz Telefonla Aktifleştir bölümünden türkiye yi seçip kendi ev telefonunuzdan aramanızı tavsiye ediyorum , eğer kodunuzu kabul etmezse buradan tekrar konuyu incelemelisiniz.

NOT1 : KMS ile aktive edenler Lisans Yedekleme yapamazlar !!! Lütfen bunu göz önünde bulundurun .
Yedekleme işlemi sadece telefonla etkinleştirilmiş sistemler için

NOT2 : Sistemi etkinleştirdikten sonra gelen "Özellik Ekle" butonu sisteminizin aktif olmadığı anlamına gelmiyor , tersine Windowsunuz aktif ise bu buton önünüze seçenek olarak geliyor. Fakat "Özellik Ekle" butonu ile önünüze bambaşka dünyalar sunulmuyor , bu buton sizin sürümünüzü yükseltmeyi sağlamıyor. Bu butonu kullanarak sadece Windows Media Center ı yükleyebilirsiniz . Buna ek olarak Windows Media Center ı yükleyenler sistemlerini birdaha telefonla aktive edemezler !!
İlla Media Center Kullanacağım! diyorsanız başka bir media center yazılımı kullanın.

1-) Öncelikle (Güncel keylerin paylaşılması açısından 1. adım yaptım fakat normalde 5.adımda bunu yapmaya ihtiyacınız olacak)

23.Key Listesi (En Yeni)
MAK Keys:
slmgr /ipk 23CBH-N8TKY-99GYP-J6MPC-4RDHC
slmgr /ipk XNMGC-T2F3H-8KWQK-QM9CK-HCBQP
slmgr /ipk 4WM9N-Y7VQY-MPQJM-BFXVQ-H2WX2
22.Key Listesi
MAK Keys:
slmgr /ipk 7RX7V-N4YKV-R3XQY-PKX3M-DPBQP
slmgr /ipk NKPPG-2BR29-G7FPK-99HX6-Y9492
21.Key Listesi
Volume MAK:
slmgr /ipk XR2XH-NMBQJ-T79Q6-83T78-MR9VC
slmgr /ipk J87JG-PXNR9-68BRP-DGJ9P-TMQHC
20.Key Listesi
Volume:Mak
slmgr /ipk G8YMN-J8F2P-WXF7F-KM4QB-2PKVC
slmgr /ipk TNHV9-74XMY-QVT69-CV8W6-RRDHC

Professional Retail
slmgr /ipk HB39N-V9K6F-P436V-KWBTC-Q3R9V

19.Key Listesi
Core Retail
slmgr /ipk NH877-R8P8T-CPBXH-7GYVX-M949Q
slmgr /ipk TNRCY-CFX24-WY2Q3-D2F48-82KT3
slmgr /ipk G3P7Y-PTNTJ-G2G6D-W8JQB-RCWXQ
slmgr /ipk NYTKV-4QX68-KH34F-XTQ7H-3JXT3

Professional Retail
slmgr /ipk J7JBD-2NTPH-HXFHK-3FXFP-TMQG7

ProfessionalWMC Retail
slmgr /ipk GGKFW-TBH8R-H8R6B-NDT88-K2BRQ

Volume:MAK
slmgr /ipk G2QHX-MNPGB-96XQP-D8PDQ-973HC
18.Key Listesi
slmgr /ipk 4TP9N-CTM6K-4RVCH-92C3W-VH3HC
slmgr /ipk QGR4N-78PMD-KCRQ7-83BXT-YG667

17.Key Listesi (ProWMC)
slmgr /ipk C7MCR-3R9N7-KX8YH-2X4QC-D668D

16.Key Listesi
slmgr /ipk NYX2F-474CB-WVDH9-B3PKY-MY2K2
listelerinden bir key seçiyoruz.

Uygun key bulamadıysak
http://7pmtech.com/threads/activate-windows-8-via-phone.1833/ sitesindeki listeleri deniyoruz

2-) İnternet bağlantımızı kapatıyoruz (kabloyu çıkartsakda olur)

1.jpg

3-) Daha sonra görev yöneticisinden yeni görev diyoruz

2.jpg

4-) "cmd" yi yönetici ayrıcalıklarını seçerek çalıştırıyoruz

3.jpg

5-) Komut penceresine 1.adımda aldığımız keyi giriyoruz

ikinci.jpg

6-) Tamam diyoruz.

nc.jpg

7-) Bilgisayarım a sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve etkinleştirme ye tıklıyoruz.

4.jpg

:cool: Buradan telefonla etkinleştirme yi seçip (eğer yoksa etkinleştir diyin etkinleştiremeyince bu seçenek gelecek) Birleşik Krallık ı seçiyoruz. (Diğer ücretsiz skype ülkeleri de olabilir)

5.jpg

9-) Ülke seçince etkinleştirme kodumuzu girmemiz gereken ekran gelecek

6.jpg

10-) İnternet erişimini yeniden sağlayıp skype.com dan skype ı indiriyoruz.

7.jpg

11) Kuruyoruz.

8.jpg

12- Sol üstte bulunan telefonları ara butonuna tıklıyoruz.

9.jpg

13 - Gelen ekrandan bayrağımıza tıklayıp ülkelerden birleşik krallığı seçiyoruz (Veya etkinleştirmede hangi ülkeyi seçtiysek (Skype ın ücretsiz arayabildiği ülkeler : Fransa , A.B.D , Birleşik Krallık , Polonya , Tayvan))

10.jpg

14-) Telefon numarasını yazıp arama tuşuna basıyoruz.

11.jpg

15- Gerektiğinde tuş takımını göster tuşuna tıklayıp gereken tuşlara basıyoruz.
Kod girme bölümüne gelmek için sesi duyduktan sonra direk olarak 1 ve # ı arka arkaya tıklayabilirsiniz.

12.jpg

16- Buradan aldığınız kodu etkinleştirme penceresine girip kolaylıkla etkinleştirmeyi tamamlayabilirsiniz.

Telefonla Etkinleştirme daha fazla bilgi almak için ;
  • Ürün etkinleştirmeden "Telefonla etkinleştirme"yi seçiyoruz.

• Bölge olarak "Birleşik Krallık" seçip devam ediyoruz.

• "Windows'u telefonla etkinleştir" penceresinde ki (1. Adım:) yazan yerin altında "Ücretsiz" telefon numarası var.

• Skype kurup bu ücretsiz telefonu arayacağız.

• Skype penceresinden "Telefonları ara" butonundan bayrağımıza tıklayarak oradan "Birleşik Krallık"ı seçiyoruz.

• Şimdi (0) (800) 018 8354 numarasını arıyoruz. (ÜCRETSİZ)

• Bekletme melodisinden sonra sekreter bağlandığında, burası önemli; "Please one..." falan dediğinde (1)'e basıyoruz. Sonrasındaki

• cümleye başladığında (#)'e basıyoruz.

• Sizden "Windows'u telefonla etkinleştir" penrecesinde olan "2. Adım"da yazan numaraları grup grup istemeye başlıyor.

• İngilizcesi bozuk biraz (Group Ey) diyor ki bu (Grup A)'ya tekabül ediyor Her gruptaki (7şer) rakamı skype'tan girin.

• Tamamını girdiğinizde (generated... activated.. gibi şeyler) duyduğunuzda kabul etmiş anlamına geliyor.

• Eğer duymazsanız kabul etmemiş anlamına geliyor ve "Çalıştır/CMD" üzerinden yeni bir key girmeniz gerekiyor. (Tekrar yukarıda ki 1.Adımdan başlamanız gerekiyor)

• Kabul ettiyse devam,"Windows'u telefonla etkinleştir"penrecesinde ki "3. Adım" için kodları tek tek söylemeye başlıyor. Misal;Six(6)Nine(9)..

• Bunları tek tek "3.Adım" kısmına giriyoruz. Etkinleştir aktif olmadıysa hata yaptınız demektir. Tekrardan arayıp doğru kodu alana kadar dinleyin.

• Tekrar dinlemek için ( * )
  • Onaylamak İçin ( # )

• Zero One Two Three Four Five Six Seven Eight Nine
  • 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Lisans backup alma ve geri yükleme:(Bu işlem bilgisayarınızı bir kere etkinleştirdikten sonra her format atışınızda yeniden etkinleştirmeye gerek kalmadan , sadece yedeği yerine geri kopyalayarak bilgisayarınızı etkinleştirmeye yarar.Bu yöntem farklı bilgisayarlar üzerinde kullanılamaz.)

Lisans Yedekleme

NOT : KMS ile aktive edenler Lisans Yedekleme yapamazlar !!! Lütfen bunu göz önünde bulundurun .
Yedekleme işlemi sadece telefonla etkinleştirilmiş sistemler için

İlk yöntem:

Etkinleştirilmiş bilgisayarınızda

Backup için :

1-) C:\Windows\System32\spp\store klasörüne gidin
2-) tokens.dat dosyasını istediğiniz bir yere kopyalayın (Gizli dosyaları gösterip deyip data.dat dosyasınıda kopyalarsanız yaşanabilecek sorunların çözümünde elinize bir seçenek daha geçmiş olur.

Restore için:

1-) Hangi key ile backup aldıysanız aynı keyi yeniden girin. (3-4-5. resimlerdeki işlemle yapabilirsiniz) (Yapmasanızda olur , eğer geri yükledikten sonra aktive olmazsa deneyin.)
2-) Yedeklediğiniz tokens.dat dosyasını kopyalayın
3-) C:\Windows\System32\spp\store klasörüne yapıştırın ve aynı klasördeki cache klasörünü silin. Bu işlemi yaparken izin sorunu yaşayabilirsiniz tüm klasörleri kapatıp tekrardan deneyin en olmadı güvenli modda başlatın.
(İzin sorununu nasıl aştığımı örnek videosunda görebilirsiniz)

4-) Etkinleştirilmedi ise data.dat dosyası ile birlikte yeniden kopyalamayı deneyin.

paylaşım için sağolasın inş. işe yarar...

Ayrı Bir konu açmak istemedim windows 8 aktivasyon kesin çalışıyor yalnız bu key ile 180 gün 2 pc de kurdum aktivasyon tamam
Cmd ekranını yönetici olarak çalıştırın aşadaki komutu girin

slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4
slmgr /skms kms.sjtu.edu.cn
slmgr.vbs -ato

-Alıntıdır bursa1616 arkadaşa teşekkürler

Not:patlamadan hemen deneyin

Ayrı Bir konu açmak istemedim windows 8 aktivasyon kesin çalışıyor yalnız bu key ile 180 gün 2 pc de kurdum aktivasyon tamam
Cmd ekranını yönetici olarak çalıştırın aşadaki komutu girin

slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4
slmgr /skms kms.sjtu.edu.cn
slmgr.vbs -ato

-Alıntıdır by_cavalry arkadaşa teşekkürler

Not: terenova77 arkadaş bunu ayrı konu olarak verebilirsin sana kalmış

Çoktan konuyu açmıştım...

Windows işletim sistemleri bölümüne

Galiba kms aktivatoru kullanındığım için telefonla etkinleştir yazısı gelmiyor. serverda patlamış kaldım ortada :D aktivasyon yapmadım diye saat başı reset atar mı ki şimdi bu :(

Galiba kms aktivatoru kullanındığım için telefonla etkinleştir yazısı gelmiyor. serverda patlamış kaldım ortada :D aktivasyon yapmadım diye saat başı reset atar mı ki şimdi bu :(

Saat başı reset atma olayı olmaz bildiğim kadarıyla 90 gün deneme sürümü olarak kullanabiliyorsun fakat ekranın sağ aşağısında Windowsu etkinleştirin gibi yazı çıkıyor.
Şuan en sağlam aktivasyon skype ile oluyor fakat tekrar format atıp bunu yapman gerekiyor Kms aktivasyon kullandığından dolayı

Konu da zaten skype ile aktivasyonun nasıl yapılacağı var, talimatları aynen yaparsan sıkıntı olmaz 19. bölüm yeni açıldı ondan keyleri girmen gerekiyor..

bir format yolu daha göründü o zaman :(

geçersiz numara dedi bana bu skype :( 0800 211 3939 bu değil mi numara?

tamam numarayı kendisi veriyormuşta 9 unuda girdim final grup u gir der gibi bir şey var onu ne yapacağım acaba oraya ne yazılıyor?

aradığın numaradan sana tabi ingilizcen varsa aşağıdaki resimde 3. bölümde gördüğün gibi sırasıyla A dan H ye kadar olan bölümler için kodlar verecek telesekreter onları gireceksin o bölüme..

çok özür dilerim teronova batırdım var ya. eksikleri hep sonradan buldum ama hep yeni bi yanlış çıktı. son olarak beceremedim hala aynı kodu girip diriyorum bir şeyler diyor anlamıyoruz haliyle :(

İkinci bölümdeki kodları girmeyeceksin aradığın numaradaki telesekreterin verdiği kodları 3. bölüme gireceksin sana bir kaç soru soracak ona göre ilerliyorsun ve nihayet kodları ondan sonra sırasıyla ilk önce A olmak üzre H ye kadar verecek.. İngilizce bilen biri varsa bence telesekreterin sorularına o cevap versin..

kardeş bi ara veriyordu ama ben başını kaçırınca neyle tekrar ettireceğini bilemedim b ye geçti. şimdi deneyince kod girdikten sonra 1 e bassam kadının birisi microsofttan birisiyle görüşün mü ne diyor tekrar denedim ikiye bastım müşteri hizmetlerinden birisi çıktı kapattım bende. birde slmgr /ipk TNHV9-74XMY-QVT69-CV8W6-RRDHC kodundaki t ile başlayan anahtarı değiştirip kopyala yapıştır yapınca cmd ye gelen hataya evet diyorum ama yine aynı kodları veriyor. kodların değişmesi gerekmez mi? sanki bu kodlar öldüde :(

Öncelikle teronova77 kardeşim Teşekkür ederim senin sayende başladım bu yola senin sayende hatalarımın büyük bir kısmını öğrendim ve onca soruma cevap verdin başını çok ağrıtmama rağmen kızmadın. Hatalarımı yazayım ki aynı hata ile karşılaşanlar da aynı hatayı devam ettirmesin. Hatalara başlamadan önce kms aktivator vs kullanmışsanız tekrar format atabilirsiniz çünkü o zaman telefonla aktif et çıkmıyor. Hatalara gelecek olursak

1)Öncelikle kesinlikle cmd yi yönetici olarak başlatın. benim gibi kısayoldan görev yöneticisinden açarsanız anahtar değişmez haliyle kodlarda değişmez. (Yani anlatılanları harfi harfine yapın :))
2)sayfanın başındaki numara Türkiyeye ait niye skyptan aramıyor demeyin birleşik krallık için numarayı zaten veriyor telefon ile etkinleştirmede oradan arayın.
3)Yanlışlıkla bir grubu atlayıp diğer grubu yazarsanız yanlış diye uyarmaz ama final block la ilgili lafta ne yazacağınızı şaşırırsınız başa dönün o durumda.
-----
Birde Konuşmalar ile ve aşamalar ile ilgili bir yazı buldum onuda paylaşayım böylece daha rahat yaparsınız

Ürün etkinleştirmeden "Telefonla etkinleştirme"yi seçiyoruz.
Bölge olarak "Birleşik Krallık" seçip devam ediyoruz.
"Windows'u telefonla etkinleştir" penceresinde ki (1. Adım:) yazan yerin altında "Ücretsiz" telefon numarası var.
Skype kurup bu ücretsiz telefonu arayacağız.
Skype penceresinden "Telefonları ara" butonundan bayrağımıza tıklayarak oradan "Birleşik Krallık"ı seçiyoruz.
Şimdi (0) (800) 018 8354 numarasını arıyoruz. (ÜCRETSİZ)
Bekletme melodisinden sonra sekreter bağlandığında, burası önemli; "Please one..." falan dediğinde (1)'e basıyoruz. Sonrasındaki
cümleye başladığında (#)'e basıyoruz.
Sizden "Windows'u telefonla etkinleştir" penrecesinde olan "2. Adım"da yazan numaraları grup grup istemeye başlıyor.
İngilizcesi bozuk biraz (Group Ey) diyor ki bu (Grup A)'ya tekabül ediyor Her gruptaki (7şer) rakamı skype'tan girin.
Tamamını girdiğinizde (generated... activated.. gibi şeyler) duyduğunuzda kabul etmiş anlamına geliyor.
Eğer duymazsanız kabul etmemiş anlamına geliyor ve "Çalıştır/CMD" üzerinden yeni bir key girmeniz gerekiyor. (Tekrar yukarıda ki 1.Adımdan başlamanız gerekiyor)
Kabul ettiyse devam,"Windows'u telefonla etkinleştir"penrecesinde ki "3. Adım" için kodları tek tek söylemeye başlıyor. Misal;Six(6)Nine(9)..
Bunları tek tek "3.Adım" kısmına giriyoruz. Etkinleştir aktif olmadıysa hata yaptınız demektir. Tekrardan arayıp doğru kodu alana kadar dinleyin.
Tekrar dinlemek için ( * )
Onaylamak İçin ( # )
Zero One Two Three Four Five Six Seven Eight Nine
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

usta bende aktifleştiremedim. kodları giriyorum hep hata veriyor

Öncelikle Activate Windows 8 Via Phone | 7pm Tech adresinden key buluyoruz. Ben enterprise sürüm kullandığım için 11. listede bulunan keyi kullandım.

2-) İnternet bağlantımızı kapatıyoruz (kabloyu çıkartsakda olur)

3-) Daha sonra görev yöneticisinden yeni görev diyoruz

4-) "cmd" yi yönetici ayrıcalıklarını seçerek çalıştırıyoruz

5-) Komut penceresine 1.adımda aldığımız keyi giriyoruz

6-) Tamam diyoruz.

7-) Bilgisayarım a sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve etkinleştirme ye tıklıyoruz.

:cool: Buradan telefonla etkinleştirme yi seçip (eğer yoksa etkinleştir diyin etkinleştiremeyince bu seçenek gelecek) Birleşik Krallık ı seçiyoruz. (Diğer ücretsiz skype ülkeleri de olabilir)

9-) Ülke seçince etkinleştirme kodumuzu girmemiz gereken ekran gelecek

10-) İnternet erişimini yeniden sağlayıp skype.com dan skype ı indiriyoruz.

11) Kuruyoruz.

12- Sol üstte bulunan telefonları ara butonuna tıklıyoruz.

13 - Gelen ekrandan bayrağımıza tıklayıp ülkelerden birleşik krallığı seçiyoruz (Veya etkinleştirmede hangi ülkeyi seçtiysek (Skype ın ücretsiz arayabildiği ülkeler : Fransa , A.B.D , Birleşik Krallık , Polonya , Tayvan))

14-) Telefon numarasını yazıp arama tuşuna basıyoruz.

15- Gerektiğinde tuş takımını göster tuşuna tıklayıp gereken tuşlara basıyoruz.
Kod girme bölümüne gelmek için sesi duyduktan sonra direk olarak 1 ve # ı arka arkaya tıklayabilirsiniz.

16- Buradan aldığınız kodu etkinleştirme penceresine girip kolaylıkla etkinleştirmeyi tamamlayabilirsiniz.

Arkadaşlar bu talimatların bir tanasini eksik veya hatalı yaparsanız olmaması doğaldır.. Lütfen resimlere ve yazılanlara dikkat edin.. Ayrıca anlatımın en üst kısmında AÇIKLAMADA KEY ALDIĞINIZ SİTEDEKİ KEY GEÇERLİ VE YÜKLEDİĞİNİZ SÜRÜME UYGUN OLMALIDIR..

kardeş denilen gibi cmd yi yönetici olarak çalıştırdın mı? öyle yaptıysan sadece siteki lisansı yazmıyorsun değil mi? birinci sayfadaki kodlardan birininin keyini aldığın yeni key ile değiştir öyle yap.

key veren site göçmüş :( var mı öyle başka bir site bilen? (arkadaşı da fulleyeceğimde tabi hali ile key lazım)

Geri