Windows 8'de canları sıkan bir sorun!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Windows 8 hakkında yavaş yavaş elimize bilgiler ulaşırken sorunlar da ulaşmaya başladı. Aktivasyon işlemi en çok atlatılmaya çalışılan yazılım diyebileceğimiz Windows, 8. sürümünde üreticiler için zorlu bir yol seçmiş.

OEM Activation 3.0 metodunu kullanacak olan Microsoft, üreticileri şimdiden düşündürmeye başladı. Hepsinin ortak görüşü, sistemin yüklenmesi çok daha uzun sürecek ve bu da zaman kaybı ile maddi kayıp yaratacak.

Yeni bir bilgisayar alanlar, Certificate of Authenticity adında Gerçekçilik (Orijinallik) Sertifikası diye Türkçeleştirebileceğimiz bir belge üzerindeki bilgilerle Windows'ları aktive ediyorlardı. Şimdi ise durum değişiyor. Windows'un yeni sürümü ile bu bilgiler işletim sistemine gömülü bir halde gelecek ve bu sefer, normal bir Windows 7'li bilgisayardan çok daha fazla özen ve zaman gerektirecek. Bunu öğrenmesi gereken personeli de eğitmek zaman alacak, kullanıcılara da başlangıçta farklı geleceğinden geçiş aşaması biraz sıkıntılı olacak.

Yukarıdaki nedenler dolayısıyla bazı beklentilerden bahsetmek gerekirse de, üreticilerin bilgisayarları geç çıkarması, ilk alındığında aktivasyon sorunları yaşanması, teknik destekte zaaf ve daha maliyetli bilgisayarlar sıralanabilir.

Microsoftu Netbook gibi aslında fazla işlevi olmayan PC lerden donanım üreticileri atarsa yerine linux tabanlı sistemler satmaya başlarlarsa inanın onun korkusundan MS devi aktivaqsyonu falan bırakır sade cd ket ile bile çalıştırır sistemi yeter ki üreticiler MS ye bir göz dağı verebilsinler.

Microsoftu Netbook gibi aslında fazla işlevi olmayan PC lerden donanım üreticileri atarsa yerine linux tabanlı sistemler satmaya başlarlarsa inanın onun korkusundan MS devi aktivaqsyonu falan bırakır sade cd ket ile bile çalıştırır sistemi yeter ki üreticiler MS ye bir göz dağı verebilsinler.

Aynen katılıyorum bu yoruma. Kullanıcılar kendilerine alternatif işletim sistemi bulması ve üreticilerin ms'den kopmaları uzun zamanda gerçekleşcek bir durum olsada bu durumu göze almıcak microsoft sorunu çözer :)

Geri