Windows FLP

çok saolun Allah razı olsun buna ihtiyacım vardı....

Teşekkürler. programı veren arkadaşım açıklama yapmamış. Açıklaması da benden:

Windows FLP
Alıntı : Vikipedi, özgür ansiklopedi

FLP
Windows Fundamentals for Legacy PCs

İnternet sayfası: http://www.microsoft.com/licensing/sa/benefits/fundamentals.mspx
Şirket/Geliştirici: Microsoft
IS Ailesi : Microsoft Windows
Kaynak Modeli : Paylaşımlı Kaynak
Son kararlı sürüm: / 8 Temmuz 2006
Desteklenen Platformlar: PC
Çekirdek türü : Hibrit çekirdek
Lisans : MS EULA
Çalışma Bölgesi : Güncel

Windows Fundamentals for Legacy PCs ya da WinFLP, Eski Bilgisayarlar İçin Temel Windows Microsoft'un konfigürasyonu Windows XP'yi kaldırmayan bilgisayarlar için piyasaya sürdüğü, Windows'un yalnızca en temel bileşenlerini içeren işletim sistemi.Windows XP Professional tabanlıdır Microsoft, eski bilgisayarlar için WinFLP'nin Win98'e oranla daha güvenli olduğunu belirtmektedir.

Asgari Sistem Gereksinimleri :
En az 233 Mhz'lik pentium işlemci(300Mhz önerilir)
64 MB RAM(128 önerilir)
500 MB Sabit Disk (1 GB önerilir)
800x600 ve üstü ekran çözünürlüğü.

Özellikler :
XP'ye göre daha az RAM tüketir.
WinXP/2000 için yazılan programların çoğunluğunu destekler.
Eski bilgisayarlar için eski win sürümlerine göre daha güvenlidir.
Oyunları Destekler
Son sürücüleri içerir.

Sınırlamalar :
Dial-up bağlantı ve çoklu bağlantılar desteklenmez.
Sabit Diskin tamamına kurulması gerekir.
Eski program ve sürücüler hata verebilir.

Kolay gelsin.

sağ ol bunu bulmam iyi oldu tatile gidiyom benim Intel P2 366 mhz işlemcili emektar laptopa kurayım da bana xp yi aratmasın.

eski win98 sürümler için güzel bir çözüm teşekkürler

öncelikle teşekkür ederim ama,

virtual pc ile test edeyim dedim, yükleme sırasında bayağı güvenlikli bir administrator şifresi girmemi istedi bende öyle bir parola girdim (büyük + küçük + alpha numeric karakterli bir kombinasyon istiyor illaki) herşey tamam windows yüklendi, ilk açılışta kullanıcı adı parola istiyor, ama kullanıcı adına:Administrator parolasına:girdiğim parolayı yazdığımda parolanın yanlış olduğunu belirtiyor, herşeyi denedim bilgisayar adı falan , boş bırakmayı denedim farklı şekillerde, hatta 2 defa silip tekrar yükledim ama yinede olmadı, bu sorunu nasıl çözeceğim?

Not:Son dosya yani "Windows_XP_Multilingual_User_Interface_Pack.rar" dosyası henüz inmediğinden onu yüklemedim, ki windows açıldıktan sonra yüklenecek bir setup ise zaten oturum açamadığım için yükleyemeyeceğim...

sorunu çözdüm kurulumdaki klavye düzeni EN olduğundan ayarları türkçe/türkiye olarak seçseniz dahi ilk girdiğiniz parolalar yine EN klavyeye düzenine göre oluyor, ve kurulum tamamlandığında TR düzeni aktif olduğundan tuşların yerleri değişmiş oluyor, böylece ilk girdiğim parola ile benim aslında girmek istediğim parola arasında fark oluşmuş oluyor..sonuç olarak ilk olarak girilen parola 2 kalvye arasında fark olmayan tuşlardan seçilmeli..

Kardes şu password olayini bir türlü halledemedim.Bana yardımcı olabilirmisin.

evet şu şifre olayına yardım eder misiniz? her türlü deniyorum fakat bir türlü olmuyor.. klavye düzenini de değiştirmedim.. çok basit bir şifre girdim.. ingilizce - türkçe olayına dikkat ettim.. fakat yine de açılışta girdiğim şifreyi kabul etmiyor.. kullanıcı adı kısmında mı hata var acaba diye düşünüyor ama her yerde aynı ismi kullandım.. yardımcı olabilir misiniz?

hem programı veren hemde açıklamasını yapan arkadaslara çook teşekkürler.

Bunun kurulumu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaslar aciklamalarin yaninda birde deneyimlerinizi anlatsanizda ne oldugnu tam anlasak.
Arkadasin eski bilgisayarina kurcam bunu. Yoksa Linux kuracam

Goruntu olarak pek farki yokmus ancak sistem olarak farklari nedir ?
Windowsflp.png

Çok teşekkürler
Türkçe yama linki silinmiş, yeniden rica etsem

Arkadaslar bunun sifresini nasil kabul ettirecegiz ???

4 defa VirtualBox ile kurdum.

Herseferinde

Kullanici ismi:
empax

Sifre:
asd123++
asd123!@#
qwerty1234-

seklinde 3 farkli sfire belirleyip, giris yapmaya caslitim ancak herseferinde sifre/kullanici adi hatali uyarisi verdi. Nasil bir sacmaliktir anlamadim :vur
Klavye dilinide degistirmedim. Zaten ingilizce klavye kullaniyorum.

Yabanci kaynakli sitelere bakiyorum herkes ayni problemi yasiyor ancak cevap veren yok :S
Yapan nasil yapiyo ? :durdurun

Obaaa :D oldu arkadaslar. Kullanici ismi ve sifreyi assagidaki gibi yapinca oldu :D Sanirim administrator isminden baskasi olmuyor. Birde guvenlik icin diyo, sisteme bak :D yinede bilgi olsun. Kullanici adi administrator olacak. sifrei kafaniza gore belirleyin ama icinde harf,sayi ve semboller olsun. ilk girisi yaptiktan sonra kullanici ayarlarindan sifreyi daha basit bir bir sifreyle degistirin veya kaldirin
administrator
Aa123/*-

Sistmei biraz kurcaladim. Bence gayet guzel ve hafif bir sistem. Arkadasimin bilgisayara kurcam canlansin :D
birde resim ekleyeyim.kimse deneyimlerini yazmamis, biz yazalim, Kuracaklara fikir olmasi maksadinda :goz:

Buyrun buda turkce dil paketi. Denedim, 2.restart'dan sonra dil tamamen turkce oldu.
http://uploaded.to/?id=wma0f7
veya
http://www.mediafire.com/?3gnmzgmzhqw

2mynkzs.jpg

Eline sağlık üstat. lazım oluyo. ama tr eklenti linki bozuk. tekrar yükleyebilirmisin

Arkadaslar bunun sifresini nasil kabul ettirecegiz ???

4 defa VirtualBox ile kurdum.

Herseferinde

Kullanici ismi:
empax

Sifre:
asd123++
asd123!@#
qwerty1234-

seklinde 3 farkli sfire belirleyip, giris yapmaya caslitim ancak herseferinde sifre/kullanici adi hatali uyarisi verdi. Nasil bir sacmaliktir anlamadim :vur
Klavye dilinide degistirmedim. Zaten ingilizce klavye kullaniyorum.

Yabanci kaynakli sitelere bakiyorum herkes ayni problemi yasiyor ancak cevap veren yok :S
Yapan nasil yapiyo ? :durdurun

Obaaa :D oldu arkadaslar. Kullanici ismi ve sifreyi assagidaki gibi yapinca oldu :D Sanirim administrator isminden baskasi olmuyor. Birde guvenlik icin diyo, sisteme bak :D yinede bilgi olsun. Kullanici adi administrator olacak. sifrei kafaniza gore belirleyin ama icinde harf,sayi ve semboller olsun. ilk girisi yaptiktan sonra kullanici ayarlarindan sifreyi daha basit bir bir sifreyle degistirin veya kaldirin
administrator
Aa123/*-

Sistmei biraz kurcaladim. Bence gayet guzel ve hafif bir sistem. Arkadasimin bilgisayara kurcam canlansin :D
birde resim ekleyeyim.kimse deneyimlerini yazmamis, biz yazalim, Kuracaklara fikir olmasi maksadinda :goz:

Buyrun buda turkce dil paketi. Denedim, 2.restart'dan sonra dil tamamen turkce oldu.
http://uploaded.to/?id=wma0f7
veya
http://www.mediafire.com/?3gnmzgmzhqw

2mynkzs.jpg

Eline sağlık. evdeki bilgisayara kurmayı denicem. babam kullanacağı için türkçe olması lazım :) bu arada "tüm sabit diske kurulmalı" gibi kısıtlaması varmış. (partition yok heralde) bu doğru mu? bilgisayarda 6GB ve 40 GB olmak üzere 2 tane harddisk var. (sonradan 40 lık alıp toplam 46 yapmıştım) sorum şu:

eğer tüm hardisk üzerine kurulması gerekiyosa, bunu 6GB olana kursam ve ona "C" desem, 40 lığı "D" olarak tanıtabilirmiyim. Belki tek harddiski bölemiyoruzdur ama 2 farlkı harddiskin birine kursak diğerini de kullanabilirmiyiz, yoksa onu görmez mi?

sen nasıl kurdun üstat, bilgi verirsen sevinirim.. kolay gelsin...
(Buarada evdeki bilg. P3-500, 384 MB ram, 6+40 GB harddisk)

Eline sağlık üstat. lazım oluyo. ama tr eklenti linki bozuk. tekrar yükleyebilirmisin

Eline sağlık. evdeki bilgisayara kurmayı denicem. babam kullanacağı için türkçe olması lazım :) bu arada "tüm sabit diske kurulmalı" gibi kısıtlaması varmış. (partition yok heralde) bu doğru mu? bilgisayarda 6GB ve 40 GB olmak üzere 2 tane harddisk var. (sonradan 40 lık alıp toplam 46 yapmıştım) sorum şu:

eğer tüm hardisk üzerine kurulması gerekiyosa, bunu 6GB olana kursam ve ona "C" desem, 40 lığı "D" olarak tanıtabilirmiyim. Belki tek harddiski bölemiyoruzdur ama 2 farlkı harddiskin birine kursak diğerini de kullanabilirmiyiz, yoksa onu görmez mi?

sen nasıl kurdun üstat, bilgi verirsen sevinirim.. kolay gelsin...
(Buarada evdeki bilg. P3-500, 384 MB ram, 6+40 GB harddisk)

ben virtualbox ile sanal makinaya kurdum. Tum hdd'yi kullanir veya kullanmaz bir bilgim yok suan. Ama yukarida oyle denilmis. Yanliz ben kurarken HDD secme bolumunde HDD'nin boyutu arttirabilme veya azalta bilme gibi bir ayar gordum. Kurulum normal xp gibi dos ekraninda olmuyor. normal windows menusunden gerceklestiriliyor.
Eger mumkunse 2 HDD(6+40) bilgisayara bagli iken dene ve bize ne olduunu soyle ki yardimin olsun:goz:. Tum HDD leri mi bicimlendierecek yoksa sectigin bolum kadarini mi ?
Ha eger 40GB lik HDD dolu yapamam dersen, ilk once 40gb lik hdd nin baglanti kablosunu sök. daha sonra yalniz 6gb lik hdd bagliyken windowsu kur.
2. hdd yi baglamak icinse;
Sistemi kuracagin(6gb) hdd yi MASTER, diger 40GB lik HDD yi SALVE seklinde belirle. Bunu HDD nin uzerundeki pim lerden yapacaksin. Internette arastirirsan nasil yapiliacagi anlatiliyor. Zor bir sey degil. Sadece 2 hdd nin uzerindeki pimlerin yerlerini degistireceksin ancak HDD uzerindeki semadan yararlanmak zorundasin.
Sistemi kurduktan sonra diger 40GB lik hdd yi baglarsan bilgisayar otomatik onu D olarak tanimlar... kolay gelsin :goz:

denicem ama 1-2 günümü alır. İşleri ayarlayıp bizimkilere akşam çayına gitmem lazım ;) Sonuçları paylaşırım mutlaka. yardımın için çok teşekkrler.

linkler çalışmıyor...

Türkçe dil dosyasını tekrar yükleyebilirmisinniz.Silinmiş.

Geri