Windows Phone 7 şaşırttı!

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Windows Phone 7 şaşırttı!

Microsoft'un bugün tanıttığı yeni mobil işletim sistemi, mevcut WinMo'dan tümüyle farklı, yenilikçi ve becerikli

manset_ic_207491.jpg

Microsoft, akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni Windows Phone 7 işletim sistemi serisi Barcelona’da düzenlenen Mobile World Congress 2010’da tanıttı. NTVmsnbc'nin haberine göre yeni sistem, bugünkü Windows Mobile’dan grafik, mönü, işlem, seçenekler vs. hemen her detayda tamamen farklılık gösteriyor.
Akıllı telefon işletim sistemi savaşında geri kalmamak için kapsamlı bir değişime giden Microsoft, neredeyse baştan yaratılan ve WinMo sisteminden pek bir şey almayan yeni ürününü ‘seri’ olarak lanse etmesiyle dikkat çekiyor. Bu, aynı bilgisayarlardaki Windows 7’de olduğu gibi, farklı kapasitede versiyonların piyasaya verileceği anlamını taşıyor.
Yeni sistem, Xbox Live ve Zune HD uygulamalarını entegre olarak barındırıyor. Elbette sosyal ağa bağlanma ve işlem yapma becerisi de sistemin vazgeçilmezi. Sistemin, Türkiye’ye getirilmeyen portatif Zune medya oynatıcının işletim sisteminin çok daha geliştirilmiş ve iletişim fonksiyonları son derece güçlendirilmiş bir türevi olduğu görülüyor.

phone7a.jpg

Mobil işletim sistemi piyasasındaki trendin tersine, Microsoft'un yeni üründe 'uygulama' odaklı yaklaşımdan çok 'yerleşik fonksiyon'a odaklandığı yorumları yapılıyor.
Çok geniş bir geliştirici ve donanım üreticisi tabanına sahip yeni sistem, öncekine kıyasla daha kapalı. Yani WinMo 6.5’ta cihaz üreticileri arasında büyük farklılık gösteren mönü ve arayüz esnekliği, bu kez biraz daraltılmış gibi görünüyor. Bu tercihin, sistemi kullanan telefona bağlı olarak işleyişinde fazla performans sorunu yaşanmaması, istikrarlı işlemesi için yapıldığı sanılıyor.
Microsoft CEO’su Steve Ballmer tarafından tanıtılan Windows Phone 7 serisi, AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless, Vodafone, Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba ve Qualcomm gibi çok sayıda üretici, operatör ve servis firması tarafından destekleniyor.
Herhangi bir Windows Phone 7 sistemi yüklü ilk telefonun yıl sonuna kadar raflarda olması bekleniyor. Microsoft, mobil cihazlardaki işletim sistemi pazarında, halen yüzde 8.8 payla Symbian, iPhone ve Blackberry’nin gerisinde bulunuyor.

phone7b.jpg

Ekli dosyalar

• manset_ic_207491.jpg
    manset_ic_207491.jpg
    14.1 KB · Görüntüleme: 14,265
Geri