WinKawaKS Kullanımı

onslaught

New member
Reaction score
0
winkawaks

win kawaks nedir?
Bir çeşit MAME plugin'i denebilir aslında.Neo-geo, SNK oyunlarını net play'den oynayabilmemiz için

yükleyerek, oyun serverlarına bağlanabilir ve karşılıklı netten oynayabiliriz. Şimdi size detaylıca

anlatıyorum. (elimden geldiğince)

Kalliera da aynı işi görür, zaten kawaks da kalliera clienti kullanır, aynı yani :)

1) İlk olarak yukarıdaki linkten Kawaks'ı indirelim. Mame yüklü olmalı, ve kawaksta oynayacağımız oyun rom klasöründe mevcut olmalıdır. (plug-in gibi dedim ya) Daha sonra k.w'yı çalıştırıp, sol üst köşeden,file, load game yapalım. Burada sağda "scan for new" yaparsak yeni yüklediğimiz oyunları, "scan all" yaparsak tüm oyunları bulur listeler. Aslında tüm rom yolları, file/configure path'dan yapılabilir..

adsz1.jpg

2) Açılan sekmeden, oynayacağımız oyunu seçip yükleyelim, yukarıda zaten loading diye yazar. Daha sonra kontrol ayarlarını yapmak için oyunu pause yapmamız gerek, enter da kullanarak bunu yapabiliriz.

adsz2.jpg

3) Game, redefine keys yaparak oyunda kullanacağımız tüm key'leri ayarlayalım..

adsz3.jpg

4) Alt resimde görüldüğü gibi, bunlar 1. oyuncu için düzenlenmiş (ben kendime göre yaptım) key'ler. Buradan tüm oyun düğmelerini ayarlayıp, alta da macroları giriyoruz. (Macroları ayrı anlatacağım)

devam

adsz4.jpg

5) Evet artık her şey hazır, düğme ayarlarını oyunu yüklemeden yapamayacağımız için bu şekilde anlattım, artık kullanımını öğrendikçe, kendiniz her şeyi ayarlarsınız. Şimdi net play yaparak, internet üzerinden oynayalım. File,start net play yapıyoruz.

adsz5.jpg

6) Net play yaptığınızda sizden bir nick isteyecek (bunu daha sonra *ini dosyasına kaydettiği için girmenize gerek yok) user name olarak gözükür altta, rescent'de benim kullandığım serverlar gözüküyor, fakat siz all serverstan, istediğiniz bir serveri seçebilirsiniz. Her serverin hızı farklı olabilir bu da oyun performansına yansır, kötü bir serverdan sürekli düşebilirsiniz..

adsz6.jpg

devam

7) Az önce rastgele bir servar'a girdim, gördüğünüz gibi 1'de yüklü ve oynanan oyunlar var 2'de ben ve diğer kullanıcılar gözükmekte. Ping süresine baktığınızda en kötü benimki, çünkü bağlandığım server fransada :) 6ms en iyi ping, yani sizin 56 k değil de, adsl 256 kullanmanız lazım ki minimum performans alın...

adsz7.jpg

Kısaca netplay, bir oyunu yüklemiş 100'lerce kişinin, kapışabileceği bir arena sunuyor, bir ara bir turnuva da düzenleriz olmadı...sorularınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum... Makro'ları, zinc emulattörünü şu an hazırlamaktayım, gece olmadan biter....

Usta bittiyse alıyorum çok hoş bişeye benziyo kaliera falan çalıştıramadım bunu yapayım hemen eline sağlık :)

Macro
Aslında macro dediğimiz olay kawaks klasöründe bulunan oyun *ini dosyaları ile ilgili. Yani her oyun için kawaks orada bir dosya oluşturuyor ve oyun kontrollerini, ayarlarını oradan yüklüyor. Ben burada basitçe anlatacağım, eminim oyun canavarlarının (özellikle benim gibi konsoldan pc'ye dönmüşler için) çok hoşuna gidecek; çünkü klavyede karışık koplike hareketler yapmak bizim için zor...

Macrolar girilen tuşlarla, bu komplike hareketleri bir tuşla yapmamızı sağlıyor, nasıl mı? yani "Q" tuşuna basarak, hadou-ken çekebilirsiniz...

Bu macroları, her oyun için düzenlemeniz gerekecek, ben size kullandığım macro örneğini vericem, mükemmel çalışıyor; ama king of figters 97 için düzenledim. Gerçi çoğu dövüş oyununda bu aynıdır ya neyse...Şimdi anlatalım şu tuşları:

U yukarı
D aşağı
L or B sol veya geri
R or F sağ veya ileri
1 1. düğme
2 2. düğme
3 3. düğme
4 4. düğme
5 5. düğme
6 6. düğme
S start
~ 20 kare basılı tut (frame) (guile'ın jilet hareketi için mesela)
, bir sonraki kare için (boşluk gibi)
+ eş zamanlı basma

örneğin hadou-ken çekmek için: D,DL,L3 yapacaksınız.
yani aşağı,aşağı-sol,sol+3. düğme gibi....

benim hazırladığım kof 97 macrosu (kof97.ini dosyasından macro bölümüne aynen kopyala yapıştır yapın) işte:

[Macros]

; Macros for player 1
Macro1A=D,DF,F+1
Macro1B=F,D,D+R,R+4
Macro1C=F,D,F,,1
Macro1D=F,D,F,,2
Macro1E=D,DB,B+1
Macro1F=D,DF,F+4
Macro1G=D,DF,F,DF,D,DB,B+3
Macro1H=L,D,R,R,D,L,1
Macro1I=F,D,B,F,D,B+3
Macro1J=F,D,B,B,D,F,3

zaten hazırlaması biraz zahmetli olan macroların yanına, başka bir txt dosyasına ,hareketlerin isimlerini yazın diğer oyunlara da yapıştırın...
kolay gelsin, sorularınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum

ehhhhha.... neyse onslaughcuğum yine yapıcanı yapmışsın. faideli bir doküman. seni en içten duygularımla kutluyorum. başarıların daim olsun.
salare:D

Kardeş burda load diyorum oyun bulunamadı diyo halbuki bende var bu oyun nereye atıcaz bulamıyo...

ek bilgi... (güncelleme)

Ahmetcan hatırlattığın iyi oldu, ben onu unutup eklemedim, sonra yukarıda düzelttim ve şimdi caps' koyuyorum :)

kaw1.jpg

load yapacağımız oyun, dediğim gibi mame'nin rom klasöründe olmalı. (aslında bu şart değil, programa rom'un yerini göstermemiz yeterli) Genel olarak oyunlar rom klasöründe durur ya :)

kaw2.jpg

bu iki resim yardımcı olur arkadaşlar, sadece tanıtsak yeterli ....

Ayrıca bu makro,kontrol falan da çok zor olmuyo yapamadım

macro kolay aslında, kombinasyon örneklerini verdim, ileri için "f" veya "r" geri için
"b" veya "L" yapıcaksın, deneye deneye artık uzmanı olursun.
"örnek 1: D,DF,F+1" adu-cat atar street figter, kof falan, kopyala yapıştır yani
ordaki "1" 1. düğme demek, "D" aşağı, "f" ileri; yani aşağı,aşağı-ileri,ileri+1.düğme...
"örnek 2: F,D,F,,1" Hor-you-ken, ileri,aşağı,ileri (boşluk) 1. düğme..
yani 1. düğme "kısa yumruk olarak ayarlanmışsa, hareketler bu"

dostum sen anlamadın! olay şu kombine hareketleri sadece 1 tuş kullanarak yapmak,
sen yön tuşlarını karakteri hareket ettirmek için kullanacaksın gene. Oyunun ini dosyasında
macro bölümüne girerek, kısa macro kodlarını yazıp bu işlemi yapıyoruz. İlk sayfada zaten var kontrol ayarları, iyice incelersen altta macrolar da var :) özel mesaj at sen bana olmadı msn falan yapar hepsini hallederiz :)

çok saol ons.,

anlattıklarının yarısını biliordum dier yarısnı senden örendim,

uyguladım ve rahat şekilde oynuyorum abicim,

ayrıca senin askerliğin bitmesinide dört gözle bekliorum:)

eyvallah bio, arada bir çarşımız oluyor da bakabiliyoruz az kaldı ama :) şubat 1'de
çalışmalara devam edecez, iyi projeler var aklımda, emu bölümüne hareket getirmek
lazım biraz değil mi? görüşmek üzere....

biliorum abi benim de abimde askerde,

inş. geldiğinde emu yu canlandırısın:)

güzel ğaylaşımlarına dewam ederisin..

Emulation'da Final!

ewt herkezin sorunu olduğu bu konuyu açarak,

oynayamayan arkadaşlara bo tür oyunları oynamasını sağlayacağız:

önce indirilecek dosyalar:

Mame32-türkçe

Winkawaks

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=26696

burdan tüm dosya ve son verdiğim linkten,

Bios dosyalarını indirip Mame32 nin Roms kalsörüne extrack etmeden atın zipli halde

winkawaksa dokunmuyoruz şimdilik,

daha sonra, forumlarda verdiğim ve vereceğim romları meme32 nin roms klasörüne exrack etmeden atıyoruz aynı Biosarda yaptığımız gibi;

ewt şimdi sıra winkawaksa geldi,

kawaksı açıyoruz

kaw1.jpg

burdan configure paths a tıklıyoruz,

kaw2.jpg

burda da ilkine browse ye tılayarak mame32 nin roms klasörüne getiriyoruz oyunlar ı oraya attıkya;)

Son olarak kapatıp pencereyi kawaksın files ten load romu seçioruz,

launch.jpg

aynen ayarları resimdeki gibi yapıp

scan for new e tıklatıoruz:)

romdaki zipli oyunlar önümüze geldi şimdi çift tıklayıp oyunlarımızı rahatlıla oynayabiliriz:D

linklerde bir sorun yok,

anlatıklarımı yaparsanız rahatlıla oynarsınız,

sorunu olanlar PM den veya msn den bana ulaşabilrler..;]..

Geri