xp bilgisayarların birinde çalışıyor diğerinde çalışmıyor

kaan2601

New member
Reaction score
0
arkadaşlar elimde klasör halinde xp vardı.Ben bunu nlite programı ile ISO ya dönüştürüp cd ye yazdırdım ama bilgisayarımı cd den başlatarak açıyorum sanki xp cd si takmamışım gibi es geçiyor.Diğer bilgisayarımda ise cd den başlattığımda hiç bir problem olmadan kuruluma başlıyor anlamadım gitti.(not:elimdeki xp otomatik kurulumlu bir xp ve bu cd yi çalıştıran bilgisayarımda cd den başlatıp açtığımda hiç bir tuşa basmadan kuruluma başlıyor.Ama diğerinde "bir tuşa basın" bile demiyor es geçiyor.):vur

Senin yazdığın cd bootable değil o zaman. Bootable olsa hangi pcye takarsan tak açılırken sorar.. Bunun için pc açılırken Del'e (bazı anakartlarda başka tuşta olabiliyo) basıcaksın. Karşına gelen ekranda (bu da anakartın marka ve modeline göre değişiyio) First Boot Deviece kısmına Cd-Rom'u getireceksin..

dostum teşekkür ederim açıklaman için ama biliyorum cd başlangıcın nasıl açıldığını.Yukarıdaki açıklamamı okursan bilgisayarın birinde kuruluma otomatikman başlıyor demişim yani boot özelliği mevcut. Boot özelliği olmasa ikisindede çalışmaz ama birinde çalışıyorken diğerinde çalışmıyor demişim açıklamamda farkedersen..

Geri