xp püf noktalardan 10 tane daha umarım işinze yarar

partyboy22

Forum Çocuğu
Reaction score
0
1-) Denetim masasi ayarlariyla oynanmamasi için gpedit.msc yaziyoruz çalistira ve yönetim sablonlari ve denetim masasi ayarlarini duruma göre düzenliyoruz.

2-) DOS’taki verileri yaziciya almanin yolu var mi ? demeyin olmasa yazmayiz degil mi ? Simdi baslat menüsünden yazicilar kismina gelin ve yaziciya sag tiklayin, nesne bölümünde özellikleri çalistirin ardindan yazici özellikleri penceresindeki ayrintilari aktif hale getirin ve baglanti noktasi ayarlarina tiklayin, gelen pencerede MS-DOS yazdirma kuyrugunu kaldirin, ardindan tamam ve ayrintilar karti üzerindeki kuyruk ayarlari bölümüne tiklayin ve dogrudan yazdir kismini isaretleyin, restart tan sonra artik ms-dos ta bulunan bilgiler yazilabilir hale gelir. [ 98 ]

3-) Baslat >Çalistir> command IPconfig /all komutu ile ip nizi ögrenebilirsiniz!

4-)Diger bir yöntemi ise baslat bölümüne Winipcfg yazmaniz yeterlidir.

5-) Bu yöntemin biraz daha sagliklisi var oda program files dosyasin da bulunan Netmeeting klasörü içinde bulunan Conf ikonuna tiklamak ardindan ileri ileri sonra sizden bilgi ister onlari sallayin ve Netmeeting’i çalisir hale getirin. Netmeeting’in üstte bulunan yardim bölümünde Netmeeting hakkin daya tiklayin ve en altta 2 ayri ip görürsünüz ilk server in 2.si ise sizin IP’nizdir [ XP 98 ME ]

6-) Kullanilmayan .DLL uzantilarini silelim degimli ? Bu sayede hizlanacaggiz ve bos yerimiz artacak ama öne kullanilmayan .DLL dosyalarini bulalim ilk önce kayit defterine gidiyoruz. Burada HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Windows\Current Vercion\SharedDLLs anahtarini aktif ettik ardindan gelen pencereye bakin ve degeri 0 olan DLL ler kullanilmiyordur demektir. Yani gönül rahatligiyla silebilirsiniz. [ 98 ]

7-) XP’yi yeniden kurduktan sonra tekrar aktive etmek zorunda degilsiniz. Eger ayni donanima kuracaksaniz yeni XP’yi “” Windows\System32 “ dosyasinda bulunan “” wpa.dbl “” dosyasini saklayiniz ve kurulumdan sonra tekrar yükleyin, iste XP güncellenmis oldu J

1 XP de yapmis oldugunuz islemler bazi durumlarda ön yükleme yapar ve HDD inizde yer kaplamaya baslar. Bu dosyalar bilgisayarinizdan kaldirdiginiz programlarda olabilir. Bunlari silmek için Windows klasörünün içinde Prefetch dosyasinda saklanir. Bu dosya içindekileri gönül rahatligiyla silebilirsiniz. [XP]

9-) NTFS Dosyalarda en son yapilan islemlerin logunu tutulabiliyor. Buda zamanla degisen dosyalarin tekrar güncellenmesi sirasinda Windows’unuzu yavaslatiyor. Bunu iptal etmek içinse HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\FileSystem açin ve burada NtfsDisableLastAccessUpdate olusturun ve 1 degeri verin. [ XP ]

10-) NTFS dosya sistemi sifrelemeye imkan tanir. Ancak bunun için menüler arasinda uzun bir gezinti yapmaniz gerekmektedir. Onun için gelin bu komutu ekleyelim. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microfost\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced’i aktif hale getirin ve yeni bir DWORD degeri olusturun bu degere “ EncryptionContextMenu “ adini verin ve degerini 1 olarak seçin [XP]

umarım işinize yarar

emeğe sayğı....

Geri