Arkadaşlarımız dağcılıkla uğraşıyor ve bir ara karadeniz bölgesine giderler ve kampa başlamadan önce bir bakkaldan alışveriş yapmayı düşünürler onlar tamalacaklarının parasını vermeye hazırlanırkan 5-6 yaşlarında bir çocuk elinde bir avuç bozuk para ile gelir ve bakkala bakarak "amca yedigün ne kadar diye sorar" bakkal amcanın cevabı çok net ve açık olur "bir hafta eder yavrum der"
Bunun üzerine çocuk elindeki paralara bakarak bakkaldan ayrılır.
Benim bir yeğenim var ama afacan mı afacan çokbilmiş kelimenin tam anlamıyla televizyonla büyüdü. Şu anda 45 yaşında aramızdaki diyalog bundan 2 ay önce geçti. Yeğenim bilgisayarda oyun oynamak istediğini söyledi ve bundada ısrarcı davranıyordu. Bende sonunda isteğini kabul ettim ve bilgisayarı açtım ve ana ekran geldi. Bu arada ekranda bir arkadaşımın yüklediği ama fazla kurcalamadığım(yani bilmediğim desem daha doğru olur) bir program vardı.
Yeğenim bu programın şeklini beğenmiş olacak ki"dayı ben bunu biliyorum " dedi
bende " Olmaz sanmıyorum dedim."
Oda ısrarla "evet dayıcım ben biliyorum" deyince
Bende " nasıl bileceksin?" dedim
Ama aradan saliseler bile geçmeden cevabı verdi " dayıcım benim beynim var "dedi.
Bunun üzerine bende altta kalırmıyım hemen cevabı verdim "Ama benimde beynim var" deyince
"evet dayıcım ama benimkisi çalışıyor " dedi ve ben koptum
o ise ne söylediğinin ne farkına bile varmamıştı.