Yangından artık kızlar da kurtarılabilecek!

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Suudi Arabistan'da artık kız çocukları da yangın esnasında itfaiye ekipleri tarafından kurtarılabilecek. Mekke'de 8 yıl önce 15 kız çocuğu, din polisi yangından kaçmalarına izin vermediği için hayatını kaybetmişti.

carsaf-1805-460-0658_334.jpg

Suudi Arabistan din polisi, Mekke'de 2002 yılında bir okulda çıkan yangından kaçmaya çalışan 15 kız çocuğunun dinî kurallara uygun giyinmedikleri için dışarı çıkmalarına izin vermemiş, bu yüzden de kız çocukları yanarak can vermişti.

'Suudi Gazete'nin haberine göre, Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı olaydan 8 yıl sonra gerekli dersleri çıkararak, bundan böyle kız çocuklarının da okullarda meydana gelen yangınlar sırasında itfaiye erlerince kurtarılmasına izin verdi.

Gazetenin haberine göre eğitim bakanlığı, okullara bir genelge yollayarak, kız çocuklarının da acil durumlarda kurtarılabilmesi için, itfaiye ekiplerine yardımcı olunmasını istedi.

Kıyafetleri uygun değil diye yanmalarına göz yumuldu
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, 2002'de Mekke'deki kız okulunda meydana gelen yangında din polisleri binadan çıkmayı başaran kız çocuklarını, dinî kurallara uygun kıyafet giymedikleri için döverek yanan binaya geri göndermişti. Öğrencileri kurtarmaya çalışan itfaiyecilere de, kızlara dokunmalarının günah olduğu gerekçesiyle okula girmelerine izin verilmemişti.

Olay, ölen kızların aileleri ve Suudi basın yayın organlarınca sert şekilde eleştirilmişti.

Suudi Arabistan'da özelikle kadınların kıyafet ve davranışlarını kontrol edip müdahale eden görevliler oldukça fazla. Din polisi adı verilen bu görevliler, devlet tarafından uygulanan kadın-erkek ayrımından kaynaklanan kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Din polislerinin, kurallara uyulmadığını tespit etmesi halinde, kadınları dövme ve gözaltına alma yetkisi bulunuyor.

Kız çocuklarının eğitim aldığı okullara erkeklerin girmesi yasak ve çocuklar kadın öğretmenler tarafından okutuluyor. Kız öğrenciler ise genellikle okul binalarında başörtüsü ve uzun çarşaf kullanmıyorlar.
(Deutsche Welle)

KaynaK

Mekke'de 8 yıl önce 15 kız çocuğu, din polisi yangından kaçmalarına izin vermediği için hayatını kaybetmişti.

bunun dinle falan alakası yok.tamamen manyaklık ile ilgili bişey.

o kızı da allah yaratmadımı ?

Aslınla dinle alakası var ama insanlıkla alakası yok .. herkes dini kafasına göre yorumlarsa bölyle olur.... yazık o kadar insanın hakkını ödeyebilecek kadar müslüman olamayana..:001_huh:

Aslınla dinle alakası var ama insanlıkla alakası yok .. herkes dini kafasına göre yorumlarsa bölyle olur.... yazık o kadar insanın hakkını ödeyebilecek kadar müslüman olamayana..:001_huh:

kuran da mı yazıyoki yangında kız çocukları kurtarılmasın diye ?

dinle ne gibi ilgisi var açıklarsan ii olur.

wolf kardeşim oradaki insanların bu zülmü görmesi tamamen dinden daha doğrusu yanlış yorumlanmasından oluyo.... yazının tamamını okursan gayet açık değil mi

wolf kardeşim oradaki insanların bu zülmü görmesi tamamen dinden daha doğrusu yanlış yorumlanmasından oluyo.... yazının tamamını okursan gayet açık değil mi

ben şunu demek istedim uyguladıkları şeyin gerçek islam ile ilgisi yok.onu demek istiyorum.tabi onların bizden farklı olan islam dini ile ilgili yine.

bizde müslümanız müslüman bi ülkedeyiz.aynı şey bizde olsa rum olsun,yahudisi olsun,açık giyinen kadını olsun herkes kurtarılır.

yani yangından insan kurtarmak dini bi görev değil insanlık görevidir.

insan insan olamamış istediği kadar dinine bağlı olsun benim gözümde sıfır...

wolf kardeşim müslüman deyince akla araplar gelir ... kara kara çarşaflar içinde kadını aşağılayan hor gören araplar ama ne yaparsınki onlar müslüman ve yaptıkları herşeyi islama dayandırıyorlar eleştirim buydu dostum

cahiliye döneminde insanlar kız çocuklarını diri diri gömüyordu taki peygamber efendimiz gelene kadar, demekki o adamlar cahiliye döneminden kalma akıllarla hareket ediyolar

zarar veren bir hayvanı öldürmek zorundaysanız eğer eziyet etmeden öldürün. (ki dinimizce keyfi hayvan öldürmek bile günahtır ) bir insan kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.

böyle bir anlayışa sahip bir dinimiz varken yangında 15 kız çocuğunu kapalı giyinmediği için diri diri yanmalarına göz yummak hangi anlayışa sığıyor ve bu islamiyetle bağdaştırılıyor anlamak mümkün değil.

yangın bu can haliyle kaçmak istemişler.. asıl onları dışarı çıkmalarına izin vermeyenleri yakmak lazımdı.. karşısında da iki bacak üstüste atıp sigara yakacaktın (gerçi ben sigara kullanmıyorum ama keyif için bi tane yakardım)

wolf kardeşim müslüman deyince akla araplar gelir ... kara kara çarşaflar içinde kadını aşağılayan hor gören araplar ama ne yaparsınki onlar müslüman ve yaptıkları herşeyi islama dayandırıyorlar eleştirim buydu dostum

evet bu yorumun cok hakli... nedense dunyada musliman diyince akla hep araplar geliyor... bir cok ulkede bu benim basima geldi.. adama muslumanim diyorum adam inanamiyor.. sen musliman deilsin diyor neden diyorum adam bana bakiyor ama araplar senin gibi deil dio... araplar yuzunden muslimanlarin adi kirleniyor

Geri