yardım edermisiniz? kayıt defteri hakkında!

carizmalee

New member
Reaction score
0
Merhaba, benim çok yakın bir arkadaşımın laptopuna Zeberus Rumuzuyla kendini tanıtan bir hacker musallat olup ele geçirdi.. Günlerce huzursuz etti; taciz etti.. Sonunda hacker'ın huyuna suyuna gitmek mecburiyetinde kaldık. Sistemimizi tamamen ele geçirmişti ve bizi parmağında oynatıyordu. Her neyse; adamı zoraki ikna ettik ve bize yedirdiği virüsü laptopumuzdan temizleyeceğini söyledi ve bunu bizim hayret dolu bakışlarımız devam ederken biz tek bir tuşa bile basmadan birkaç programa girip çıkarak yaptı. Bilmediğimiz anlamadığımız programları uzaktan kumandayla tv yönetir gibi bilgisayarımızda çalıştırmaya başladı. kayıt defteri girdilerine kadar kurcalayarak yaptığı pisliği temizledi.. ardından bize piriform CCleaner adlı programın linkini verdi. Bunu yükleyin, analiz-tarama yapın, sonra kayıt defterinede aynı şeyi yapın deyip gitti. Bu hackerla arkadaşım msn üzerinden arada bir yazışıyorlar. Bana ulaşamazsanız googlede Zeberus yaz ve arat yeter demişti. Olayın hikayesini anlattıktan sonra sorum şu olacak; Ben her ne yaptıysam bir türlü kayıt defteri girdilerini hacklenmeden önceki eski haline geri getiremiyorum. Laptopumuza format atmadan kayıt defteri girdilerimizi ve bilgisayarımızı eski normal haline getirmek için neler yapmalıyım? hangi programları tavsiye edersiniz? Bilgisayarımızın perfonmansı düştü, verimliliği ciddi derecede zayıflatı. laptopumuz hantallaştı ve epeyce yavaşladı! :vur Acil yardım bekliyorum..

regle oynanmışsa bunu onaran birsürü program var ama işe yarayanını hiç görmedim bilgisayar gerçekten çok yavaşladıysa dosyalarını dvdye falan kaydet format at başka da çözümü gözükmüyor

teşekkür ederim. fakat laptopta binlerce şarkı vesaire var. arkadaşım solist ve sürekli laptopu kullanıyor. format atmak ve yedeklerden bütün kullandığı programları eski haline getirmek ciddi vakit alacak ve yapamayacağımız bir şey! başka bir yolu alternatifi olmalı! profösyonel yardıma ihtiyacım var.. Bilgisayarda imkansız diye bir şey yoktur! :vur

Pc den anlamadığın ne kadar belli sistem dosyalarının ve program kurulumlarının regedite kayıt attıklarını bilmiyorsun galiba dediğim gibi programları tekrar kaldırıp tekrar kurararak rege kayıt atmasını sağlayabilirsin ama Windowsun kendi sistem dosyalarının reg kayıtlarını nasıl hallaedecaksin mesela denetim masasının reg kaydını onarmak için denetim masasını kaldırıp tekrar kurabilir misin bence diski böl bir bölümüne dosyalarını at diğerinede yeniden format at başka çözümü olmaz

Geri